< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Aynı motorlu Astra J kullanıcısıyım. LPG'li aracım. Alır almaz iyi bir Opel ustasına gidip gerekli hafif, ağır vs. bakımları kaçınmadan yaptırmanız lazım kafa rahat binmek istiyorsanız. Uygun montaj ve AFR ayarı yapılmışsa performans benzindeki gibi oluyor ve arıza ışığı da yakmıyor. Trim olarak kronik sıkıntısını bilmiyorum ama mekanik olarak yağ soğutucusu, egzoz manifoldu çatlıyor. Üst kapak contası ve özellikle LPG ile kullanımda belli bir süre sonra sübapların değişmesi gerekebiliyor. Piston kırması da bilinen kronik sorunlardan ancak bu daha çok K kasadaki 150 beygirlik motorlar için geçerli. Bu durumdan ötürü GM'in Dexos onaylı motor yağını kullanmak, kaliteli parçadan kaçmamak vs gerekiyor. Piyasada performanslı, LPG uyumlu ve fiyatı aynı segment araçlara göre uygun bir araç için değer. Ayrıca sağlamlığı, yola oturuşu vs. gayet iyi. Tabi Meriva için emin değilim.. Ancak inip binmek zor olduğu için ben de satıp MPV tarzı bir araç alma düşüncesindeyim, Meriva da radarımda. Özellikle arka kapısının ters açılması çok hoşuma gidiyor.. |
|
2012 modeli sanırım arka kapıları ters açılan modeldi. Bayide canlı görmüştüm ilginç ve işlevsel bir araçtı. Motoru zaten bilinen ve bir çok farklı araca takılmış 140 beygir ve 200 Nm gücünde bir model. Hatta bir ara doğrudan Almanya'dan bu motora sahip LPG'li Insignia ve Astra gelmişti. Bu motoru kullanıp da pek sorun yaşayan duymadım. Meriva için de gayet yeterlidir. Düz vites ile akıcı bir şekilde kullanırsınız. |
|