Şimdi Ara

2012 juke 1.6 cvt şanzıman indirdi. Ne olacak ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
0
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi geceler. Aynı / Benzer sorunla karşılaşan dostlar biraz öneri görüş bekliyorum.


    Aracım 2012 model otomatik araç 100.000 KM 'e yaklaşıktı. Yaklaşık 1 hafta önce çalıştırdığımda bir vurma sesi geldi araç yüksek sesle kaynama sesi gibi bir ses gelerek çalıştı. Durdurdum birkaç defa daha çalıştırınca ses iyice azaldı dikkat edince yada kaputu açınca duyuluyor. Bu ses sadece vites boşta iken duyuluyor ileri yada geri aldığımda ses anında kesiliyor. Ayrıca çok dikkatli bakınca devir göstergesinin sabit olmadığını çok hafif dalgalandığını gördüm. Zaten kronik denildiğinden korktum ve şanzıman olabilir diyerek çekici ile Nissan yetkili servise gönderdim.


    Nissan yetkili servis aracın arızasının şanzıman dişlisi olduğunu doğruladı. 2000 TL şanzıman için sökme ve takma ücreti alacaklarını kargo ile ATCO isimli bir firmaya yollayabileceklerini söyledi. Oradan çıkacak ücret üzerine masraf eklenmeden 2000 TL ye eklenilecek denildi. Bende ATCO firmasına ulaştım ve onlarda haklı olarak telefon ile net bilgi veremeyeceklerini eğer dişli ise 8000 TL beyin değişecek ise 6000 TL masraf çıkacağını söyledi. Sıfır şanzıman satmadıklarını sadece tamir yapabildiklerini söyledi. Tamir durumunda şu anda 16.000 TL + kargo + çekici masrafları cepte. Ancak şanzıman indiğinde içerisinde farklı bir sürpriz çıkma ihtimalide var.

    Çevreden arkadaşların tanıdıkların yönlendirmesi ile Ankara , İstanbul , Samsun'da bazı şanzıman ustaları ile görüştüm. Tamir yapamadıklarını yada sağlıklı bulmadıklarını söyleyerek sıfır şanzıman önerdiler hepsi olmasa da birkaç tanesi 1 yıl garanti vererek 19.500 TL ile 21.000 TL ücreti olduğunu söylediler. Yaklaşık 5-6 farklı şanzıman ustası ile görüştüm.


    Sormak istediğim benzer bir durumla karşılaşan yakın zamanda şanzıman tamir ettiren yada sıfırını alan var ise nasıl bir yol izledi ? Sıfır diye aldığımız şanzımanın boyanmış tamir edilmiş süslenmiş püslenmiş çıkma olma ihtimali var mıdır ? ATCO firması daha güven veriyor ancak 16.000 + kargo + çekici dışında büyük bir süpriz daha çıkabilir mi ?


    Beklenmedik zamanda çıkan bu sürpriz için gelin birlikte düşünelim , teşekkürler :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GetRekt -- 30 Mayıs 2021; 2:13:44 >







  • Bence iyi Fiat.Nissanda gelişme var eskiden full şanzımanı yenilenir 40-50 kağıt alırlardı hoş cvt komple kasnaklı sistem parça tamiri randıman vermez tamiri pek önerilmez .Bence 15-20 bin iyi Fiat Cvtd3n uzak durun diye bas bas bağırdım burda hep kinandim. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.