Şimdi Ara

2012 FİAT LİNE MI YENİ CHEVROLET AVEO SEDANMI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
14.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    quote:

    Orijinalden alıntı: werty_tr

    quote:

    Orijinalden alıntı: anlhcylmz

    Bu konuda "kesbi ve bELa " nın yorumlarını kaile almamak gerekiyor çünkü ağır aveo fanları ikiside. Alınmayın arkadaşlar ama cıvığını çıkartıyosunuz... Bence ikisinide kullanmış veya incelemiş kişilerin yorumlarına itibar edin. Açıkcası pek haksız değiller ama fazla fanlar... Linea nın Fi(y)at ' ı güzel. Aveonun donanımı kalitesi. Siz yapın tercihinizi. Ama lineayıda küçümsemeyin.

    aynen katılıyorum yorumuna. hatta bu arkadaşların fanatik mesajları olmasa bu forumda aveo tavsiyeleri iddaa ediyorum en az 10 katı artardı.

    Fanlıkla ne alakası var. Yazdıklarımda bir yanlış veya hata varsa neden uyarmıyorsunuz? Ben çakma daewoo, çin malı araba gibi ağır eleştirilere karşı bu kadar sertim. Yoksa bana ne isteyen istediğini alsın. Bildiğiniz bişey varsa yazdklarımı çürütürsünüz. Çürük diyorlar en güvenli seçildi diyorum, iyi değil diyorlar en iyi seçildi diyorum. Yani araçla eleştiriler çok çok farklı ve alakasız. Haliyle insan sinirleniyor. O eleştirileri gördükçe ben başka bir araba mı aldım diye düşünüyorum. Ben fanı değilim. Aracı 7 aydır bizzat kullanıyorum. Haksızlığa dayanamıyorum. Bu aracın sürekli hakkı yeniyor ve millet 30 bin liraya boş araçlar alıp güvenli 5 yıldızlı bu diye geziyor ortalıkta. Dacia parasına çok güzel bir araç satılıyor ve böyle bir fırsatı inasnların ön yargıyla tepmelerini anlayamıyorum.

    Ayrıca benim yorumlarım kale alınamaycak ama sisinkiler alınacak öyle mi? Sizin ne gibi bir üstünlüğünüz var acaba? Araç sahibi olarak sizden çok daha fazla söz hakkım olduğunu düşünüyorum.

    üstad bak, fan degilim diyorsun, yazdıklarını 3. bir şahısa okut ben fanmıyım degilmiyim diye sor. kimse bu forumdaki aveocular kadar ölümüne ve bu kadar hararetli bir şekilde savunmuyor arabalarını. chevrolet Türkiye yetkilileri forumdaki aveo cular kadar savunsalar bu araç ülkede satış rekoru kırardı (yanlış anlaşılmasın hakaret degil, takdir amaçlı yazdım bu cümleyi, ciddiyim)

    ben sonuç olarak diyorumki aveocular fanatik olmasa aveoyu öneren üye sayısı şu ankinden 10 misli 20 misli daha fazla olurdu diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werty_tr -- 26 Nisan 2012; 16:46:13 >




  • Bir örnek ver. Tüm söylediklerim kaynaklarıyla beraber. Ben en iyi demiyorum. Autobest en iyi seçmiş deyip link koyuyorum. Ben en güvenli bu demiyorum. Euroncap en güvenli araç seçti diyorum. Fren testlerinde de çok çok iyi dereceler alıyor. Bunlara rağmen biri çıkıp çakma daewoo, kore malı dandik filan deyince sinirleniyorum haliyle. Yanlış veya abartı söylediğim bişey varsa söyleyin düzelteyim.
  • Ayni sekilde benim söylediklerimde de abartı varsa buyrun ornek verin eyw diyeyim

    Biz Aveo yü süren bilen insanlar olarak, diger insanların karalamalarına yanlis bilgilerine karsi çıkıyoruz olay budur

    Şahsen hic bir mesajımda fanatiklik Yada abartı bulamazsınız
  • ikiside fena sayilmaz: lineanin bir diger avantaji ise Türkiyede üretilmesidir, yerli arac olusudur. kolay gelsin
  • ya arkadaşlar gereçekten size inanmıyorum ne chevroletciyim ne fiatçıyım ama gerçekten linea çok kötü bi araç geçen aveo sedan sürdüm SAMSUN REİS DE 1.4 LTZ galiba gerçekten göstergesi rahatlığı beni benden aldı linea çok odunsu görünüm arkadaşların dediği gibi sahin doğan modern özellik çok araçta honda civic imi satıp almak istiorm VE TARTIŞMASIZ AVEO DİORM
  • model özellikler açısından incelenirse aveo fiyatta daha avantajlıdır. Ancak aveo nun ömür açısından durumu nedir soru işaretli ile dolu linea ise TR de üretildiğinden yol şartlarına daha uygun bir binek otomobildir. Dizel alınacaksa zaten lineadan şaşmamak şart.Benzinli alınacaksa günümüzde lpg montajı her iki aracada uyum sağlıyor. 1.4 fire motor ödüllü bir motordur ancak aveonun son modelide dış görünüş ve özellikleri bakımından aşırı çekici durumda. Ancak size şöyle bir şey söyleyebilirim fiatın 2.eli aveonun 2.elinden çok daha iyidir. Yani belki linea da özellik açısından az donanımınız olacak aveo da ise daha fazla donanım olacak tercihinizi araç kullanım ömrü lpgli çalışma sistemi donanım (hangi donanımları arzuladığınız) yakıt sarfiyatı, renk seçenekleri, otomati manuel, gibi değişik seçenekler üzerine yapmalısınız. Benim sadece kendi naçizane önerim TR de üretilen bir modeli tercih etmenizdir. En azından yol şartlarına göre daha sağlam bir araba almış hemde bir kaç kişiye fazladan ekmek yedirmiş olursunuz. Saygılarımla...




  • aveo bence. iki aracı da kullanmadım ama bugün yeni aveo satın aldım. hatta içine bile oturmadan aldım diyebilirim. benim için dış görünüş ve sedan olması önemliydi. aveo bu konuda beni fazlasıyla tatmin etti. linea alternatifini pek düşünmedim. aslında linea'nın dış görünüşü güzel ama bence aveo kadar iyi değil. ayrıca trafikte çok var. aracımın herkeste olmasındansa az kişi tarafından tercih edilmesini tercih ederim. sonra markası fiat. fiat kötü araç yapar diye değil ama yeni nesil doğan algısı yüzünden. aslında buna benzer chevrolet için de kötü bir algı mevcut. bu algının zamanla değişeceğini düşünüyorum. chevrolet amerika'da satışa çıkarmadığı araları bizim piyasalarımızda satması yüzünden bu çeşit bir algı oluştu. artık öle değil ama. bence yeni araçlarla bu algı kırılacak. camaro, corvette filanda gelirse zaten marka değeri iyice yükselir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artentreri -- 27 Nisan 2012; 18:57:36 >




  • LÜTFEN ARKADAŞLAR FİAT LİNEA İLE AVEO YU KIYASLAMAYIN LİNEA İLE HYUNDAİ ACCENT İ KIYSALAYIN AVEO 8HAVA YASTRIK ABS ESP ASR YOKUŞ KALKIŞ VE BİRÇOK ÖZELLİĞYLE LİNEAYI KATLIYOR LİNEA YENİ DOĞAN ŞAHİNDİR AVEO NUN GÖSTERGESİ DİREKSİONU VE ÖZELLİKLERİ SAĞLAMLIĞI YETİYOR GERÇEKTEN 2 ARACIDA KULLANDIM KESİNLİKLE AVEO DİYORUM KİMSE KONUYU AÇAN ARKADAŞIN KAFASINI KARIŞTIRMASIN BURDA HERKEZ ŞAHSİ GÖRÜŞÜNÜ SÖYLÜYOR AMA BEN LİNEA YA ASLA BAKMAM HATTA SÖYLE SÖLİYİM BEDAVA VERSELER BİNMEM ÇOCUKLIKTAN BERİ FİAT TOFAŞA TAKITNIM VAR LİNEA DA YENİ DOĞAN GBİ BİŞEY BUNUN İÇİN İKİSİ ARASINDA KESİNLİKLE AVEO
  • 2012 Chevrolet Aveo iç resmi..

     2012 FİAT LİNE MI YENİ CHEVROLET AVEO SEDANMI
  • %75 oranında yerli olan ve parçaları ucuza kolayca bulunabilen ayrıca sorunsuzluğu herkesçe kabul görmüş ve tüm rakipleri arasında en az yakan multijet motoruyla Yeni Linea bence, araç yerli üretimi olduğu için çok karalanıyor malum Türk insanımız kendini aşağılamaya bayılıyor,avrupalı psikolojik algıyla yürüyor doğan şahine bakıcana git vosvosa bak ,citroenin saxosuna bak, pejo 106 ya bak teneke parçası ,doğanla bunları kıyasla her türlü düzgün araba yani boş laf yapmasın kimse fiat bunlara rağmen en çok satılan araç..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: artentreri

    aveo bence. iki aracı da kullanmadım ama bugün yeni aveo satın aldım. hatta içine bile oturmadan aldım diyebilirim. benim için dış görünüş ve sedan olması önemliydi. aveo bu konuda beni fazlasıyla tatmin etti. linea alternatifini pek düşünmedim. aslında linea'nın dış görünüşü güzel ama bence aveo kadar iyi değil. ayrıca trafikte çok var. aracımın herkeste olmasındansa az kişi tarafından tercih edilmesini tercih ederim. sonra markası fiat. fiat kötü araç yapar diye değil ama yeni nesil doğan algısı yüzünden. aslında buna benzer chevrolet için de kötü bir algı mevcut. bu algının zamanla değişeceğini düşünüyorum. chevrolet amerika'da satışa çıkarmadığı araları bizim piyasalarımızda satması yüzünden bu çeşit bir algı oluştu. artık öle değil ama. bence yeni araçlarla bu algı kırılacak. camaro, corvette filanda gelirse zaten marka değeri iyice yükselir.

    hayırlı olsun güle güle kullanın 30-40 bin aralığında alınabilcek en iyi arabalardan birisini almışsınız. bu arada Camaro bayilere geldi zaten bazı bayilerde mevcut. sitesinde yazıyor hangi bayiler olduğu



    quote:

    Orijinalden alıntı: cleron

    LÜTFEN ARKADAŞLAR FİAT LİNEA İLE AVEO YU KIYASLAMAYIN LİNEA İLE HYUNDAİ ACCENT İ KIYSALAYIN AVEO 8HAVA YASTRIK ABS ESP ASR YOKUŞ KALKIŞ VE BİRÇOK ÖZELLİĞYLE LİNEAYI KATLIYOR LİNEA YENİ DOĞAN ŞAHİNDİR AVEO NUN GÖSTERGESİ DİREKSİONU VE ÖZELLİKLERİ SAĞLAMLIĞI YETİYOR GERÇEKTEN 2 ARACIDA KULLANDIM KESİNLİKLE AVEO DİYORUM KİMSE KONUYU AÇAN ARKADAŞIN KAFASINI KARIŞTIRMASIN BURDA HERKEZ ŞAHSİ GÖRÜŞÜNÜ SÖYLÜYOR AMA BEN LİNEA YA ASLA BAKMAM HATTA SÖYLE SÖLİYİM BEDAVA VERSELER BİNMEM ÇOCUKLIKTAN BERİ FİAT TOFAŞA TAKITNIM VAR LİNEA DA YENİ DOĞAN GBİ BİŞEY BUNUN İÇİN İKİSİ ARASINDA KESİNLİKLE AVEO



    burda linea önerenler, aveo sürmemiş aveo hakkında bilgisi olmayan insanlardır. sürüp bilgi sahibi olsalar ve biraz da objektif olsalar her türlü aveo derler zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `bELa -- 21 Mayıs 2012; 14:01:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yilmazcann

    2012 Chevrolet Aveo iç resmi..

     2012 FİAT LİNE MI YENİ CHEVROLET AVEO SEDANMI


    Şu gösterge tablosu ve devir saati herşeyi özetliyor. İçine oturduğum zaman kendimi atari salonunda zannettim.
  • Herkese selam...
    Önceki yorumları okumadan hemen cevaba geçiyorum...
    Sevdiğim bir dostum için geçen hafta bütün showroomları (bütün markaları dolaştık.) Öncelikle belirteyim dostumun tek ve en önemli isteği araba dizel olması, bagajının geniş olması ve donanımlı olmasıydı. Limitimiz (zorlayarak) 44.000 TL idi.
    Bu yoldan hareket ederek;
    Megane (50.000 TL baz donanım istediler), Citroen C4 (kendini aşmış, donanımları süper fakat 54.000 TL'den başlıyor), Pegout 308 (Baz modeli için - tekrar belirtiyorum bütün arabalar dizel - 44.000 TL istediler, fakat ellerinde yoktu ve ellerindeki full donanımlı 308 ise 54.000 TL istediler. Güvenemediğimiz için vazgeçtik), Fiesta 1.4 TDCI (istediğimiz donanımlı araba için 50.000 TL istediler, baz donanım 44.000 TL istediler), Skoda Octavia (dizel baz donanım için (baya dolu bu da) 53.000 TL istediler), Seat Ibıza (bagajdan kaybetti). VWgene uğramadık (fiyatları internetten baktığımız için bizim için sınırlarımızın ötesinde), İ30 (baz donanımlısı için 49.000 TLye kadar düştüler. Hemen atladık amma araba ne zaman gelecek, soru işareti. Adamlar tarih bile veremiyor). Accent Blue (walla hem araba aldığımız arabaya göre boş, hem fiyatı 42.000 TL'den başlıyor, hem de kullananlardan özellikle frenlemede yaşadıkları sorunlar nedeniyle vazgeçtik). Kia Ceed (dostumun babasının KİA'ya karşı bir ön yargısı var hiç bakmadık).

    Bütün bunlardan sonra aşağıdaki arabalar arasından birini seçmek için harekete geçtik:
    - Dacia Duster: Ben olsam bunu alırdım. 1.5 DCI 110 beygir Look paket, 42.000 TL'ye bıraktılar. Fakat dostumun marka ve donanım takıntısı yüzünden olmadı.

    - Linea: Yeni linea diyorlar. Tamamen yalan bana göre. Sadece dışı makyajlanmış, bir de ön göğsü Bravo'dan almışlar. Baz donaımlısına 42.000 TL (tanıtım fiyatı), full donanımlısına ise 49.500 TL çektiler. Fakat ne start& stop var, ne 8 hava yastığı var. Fakat aşağıda yazdığım markanın yapmış olduğu indirim ve donanımının full olması sebebiyle olmadı. İstediğimiz indirimi alamasaydık bu arabayı alacaktık. Bi de o motora neden 6 ileri vites koymuyorlar anlamadım. Deneme sürüşünde araba 5. vitesse 130 km hızla giderken motor resmen bağırıyor.

    - Aveo LTZ Sedan: Arabayı görünce ilk önce yadırgadık. Fakat deneme sürüşünde (ki deneme sürüşü yaptığımız araba LT modeli ve 75 beygir, 5 ileri vitesti) performansını görünce ve yüksek hızda Linea'ya göre motorun sessizliğini görünce önce şaşırdık, üstüne bir de kırmızı ışıkta dururken start&stop özelliğini görünce kararamızı hemen verdik. Diğer donanımlarını saymıyorum bile.

    Yaklaşık 4 günlük bu araştırmalardan sonra AVEO LTZ donanımlısını aldık. LTZ donanınımın LT'den farklı motor 95 beygir, 6 ileri vites ve göğüsteki (özellikle orto konsuldaki) farklılıklardı. Bazı arkadaşlar gösterge panelini yadırgamış olabilirler ama bizim hoşumuza gitti. Önce fiyatına 44.000 YTL çektiler. Fakat gide gele adamları bıktırmış olacağız ki (bi de diğer şehirlerdeki bayilerden aldığımız fiyatlar etkili oldu) 40.500 TL'ye anlaştık. Fiyatından bu kadar inmelerinin en büyük sebepleri ise bizim beyaz renk istememiz oldu.

    Sonuç olarak araba dizel, bagajı büyük, motor performansı süper, 6 ileri uzun yolda farkını hissettiriyor ve özellikleri gerçekten diğer markalarla karşılaştırıldığında çok çok iyi... Eğer ki sizin de kıstaslarınız yukarıda belirttiğim gibi ise şiddetle tavsiye olunur...

    NOT: Haaaa eğer ki bulunduğunuz yerde alacağınız arabanın servisi yok ise, acizane benim tavsiyem, servisi olan bir arabayı alın... Tecrübeyle sabittir... Kolay gelsin...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Opel GM'un alt markasıdır. Ana marka Chevrolet'tir. Avrupaya daha önce pek önem verilmedi. Zira Opel'in çoğunluk hissesi zaten GM'taydı ve var olan bayi ve servis ağını korumak istediler. Ancak kriz zamanı opel çok büyük zararlar etti ve tamamı mı satılsın filan derken sanırım %20 hissesi satıldı. Şuan yarı civarı hisseyle hala markanın sahibi ve töneticisi GM ancak artık kar bölünüyor. Bu yüzden Chevrolet markasını artık tüm dünyaya yaymaya ve bölgelere göre farklı araçlar tasarlamak yerie ford gibi küresel pazarda herkesin alabileceği araçlar üretmeye başladılar. Opeldenbu konuda yararlanıyorlar elbette. Hala küçük hacimli motorları onlardan alıyorlar. Geliştirilen platformlar ortak kullanılıyor. Ancak gittikçe chevrolet'e ağırlık verilecek. Zira opel hala çok büyük zarar ediyor. GM yıllar sonra ilk defa bu yıl kara geçti ama opel hala yük oluyor. Zaten pazarı da son derece kısıtlı. İngilterede bile opel diye satamıyorlar vauxhall diyorlar. Avusturya'da yine holden diye satılıyordu ama artık chevroat ürünleri holden diye satılmaya başlandı. Yani opel'i Avusturya pazarından çıakrdılar. Yerine Chevrolet girdi. İlerde opeli elden bile çıkarabilirler. Şuan için mevcut Avrupa deneyiminden, servis ağından vs. yararlanıyorlar. Yani GM, ana marka Chevrolet olmak üzere Buick, GMC ve Cadillac olarak 4 büyük markaya sahiptir.

    http://www.gm.com/vehicles/browseByBrand.html

    Ana sayfada aşağıdan marka seç'e tıklayınca bu ayrımı daha net görürsünüz. Opel hep üvey evlat muamelesi görecek. GM sattığı tüm araçların yarıdan çoğu chevrolet markalı ve bu sayı git gide artacak. Çünkü girmediği biçok pazara giriyor ve çok iddialı geliyorlar.
    http://www.gm.com/content/gmcom/home.html

    ama opel daha kaliteli?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sipagetti_tr


    - Linea: Yeni linea diyorlar. Tamamen yalan bana göre. Sadece dışı makyajlanmış, bir de ön göğsü Bravo'dan almışlar. Baz donaımlısına 42.000 TL (tanıtım fiyatı), full donanımlısına ise 49.500 TL çektiler. Fakat ne start& stop var, ne 8 hava yastığı var. Fakat aşağıda yazdığım markanın yapmış olduğu indirim ve donanımının full olması sebebiyle olmadı. İstediğimiz indirimi alamasaydık bu arabayı alacaktık. Bi de o motora neden 6 ileri vites koymuyorlar anlamadım. Deneme sürüşünde araba 5. vitesse 130 km hızla giderken motor resmen bağırıyor.

    -

    1,6 dizel 6 ileri ful donanımlı linea 44 000 tl
    hangi bayıden 49500 tl fiyat aldınız ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CAD34

    quote:

    Orijinalden alıntı: yilmazcann

    2012 Chevrolet Aveo iç resmi..

     2012 FİAT LİNE MI YENİ CHEVROLET AVEO SEDANMI


    Şu gösterge tablosu ve devir saati herşeyi özetliyor. İçine oturduğum zaman kendimi atari salonunda zannettim.


    sizin arabanızda devir saati var mıydı?

    edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandostigre -- 21 Mayıs 2012; 20:16:36 >




  • Linea yeni kasa 1.6 multijet emotion plus ile Aveo sedan 1.3 LTZ'yi karşılaştıracak olursak;

    - Lineada iki bölgeli otomatik klima, Aveoda manuel klima.
    - Lineada 1.6 multijet 105 beygir güçlü motor, Aveoda 1.3 multijet 95 beygir tasarruflu motor.
    - Lineada uzun wheelbase, diz mesafesi belirgin şekilde daha iyi, Aveo kalabalık şehirde park kolaylığı. (Genişlikler, bagaj hacimleri aynı)
    - Aveoda start-stop var, Lineada öyle bir şey yok.
    - Aveoda sunroof alabiliyorsunuz, Lineada öyle bir seçenek yok.
    - Aveonun yol bilgisayarında anlık tüketim göstergesi yok.
    - Lineada sürücü, yolcu, yan ve tavan toplam 6 hava yastığı var, Aveoda sürücü, yolcu, yan ve tavan toplam 8 haya yastığı var. (Lineanın arka koltuk yan airbagleri yok)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsanokur -- 21 Mayıs 2012; 20:55:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandostigre

    quote:

    Orijinalden alıntı: CAD34

    quote:

    Orijinalden alıntı: yilmazcann

    2012 Chevrolet Aveo iç resmi..

     2012 FİAT LİNE MI YENİ CHEVROLET AVEO SEDANMI


    Şu gösterge tablosu ve devir saati herşeyi özetliyor. İçine oturduğum zaman kendimi atari salonunda zannettim.


    sizin arabanızda devir saati var mıydı?

    edit:imla

    Ben, benim arabamda devir saati var veya yok demedim. Konumuz benim arabamın devir saati değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cleron

    LÜTFEN ARKADAŞLAR FİAT LİNEA İLE AVEO YU KIYASLAMAYIN LİNEA İLE HYUNDAİ ACCENT İ KIYSALAYIN AVEO 8HAVA YASTRIK ABS ESP ASR YOKUŞ KALKIŞ VE BİRÇOK ÖZELLİĞYLE LİNEAYI KATLIYOR LİNEA YENİ DOĞAN ŞAHİNDİR AVEO NUN GÖSTERGESİ DİREKSİONU VE ÖZELLİKLERİ SAĞLAMLIĞI YETİYOR GERÇEKTEN 2 ARACIDA KULLANDIM KESİNLİKLE AVEO DİYORUM KİMSE KONUYU AÇAN ARKADAŞIN KAFASINI KARIŞTIRMASIN BURDA HERKEZ ŞAHSİ GÖRÜŞÜNÜ SÖYLÜYOR AMA BEN LİNEA YA ASLA BAKMAM HATTA SÖYLE SÖLİYİM BEDAVA VERSELER BİNMEM ÇOCUKLIKTAN BERİ FİAT TOFAŞA TAKITNIM VAR LİNEA DA YENİ DOĞAN GBİ BİŞEY BUNUN İÇİN İKİSİ ARASINDA KESİNLİKLE AVEO

    linea da abs esp asr yokuş kalkış yok sanki? takıntım var kendin demişsin, niye ona rağmen yorum yazıyorsun?
  • Lineanın 1.6 multijet motoru yeter harika motordur perfomans olarak üzmeyen motor
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.