Şimdi Ara

2012 Astra H Motor CDİ suyu eksiltmesi ve Akü değiştirme vakti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    -Su eksiltme sorunu-
    1.3 dizel astra h aracım, son 2-3 günde soğutma suyu eksiltmeye başladı. (Bu tarz su kaçırma sorunlarını motor sıcakken daha rahat bulabilirsiniz. Akan kaçan bölgeden buhar geliyor düz mantık :D)
    Soğutma suyu haznesinden motora giden ve gelen boruların birtanesi motorun çalışması esnasında titreşimle intercooler metal borusuna sürtüyor. Bu kronik bir sorun olmalı, araçlarınızda bu 2 boruyu kontrol edin , eğer sizinkide aşınmışsa arasına yada boruyu uygun birşeyler ile sarın. Kendi orjinal borusu yerine başka bir fiat motorunun benzer özelliklerdeki borusuyla uygun boyda kesilerek tamir edildi, antifiriz eklendi-50 TL.

    2012 Astra H Motor CDİ suyu eksiltmesi ve Akü değiştirme vakti 2012 Astra H Motor CDİ suyu eksiltmesi ve Akü değiştirme vakti

    -Akü değiştirme kararı ve test-
    Marş alıp motor çalışma süresi biraz uzamaya başladığını hissettim. Akünün motor çalışırken full elektirik aksağnı açıkken voltları normaldi, yüksek devirde normaldi. Usta başka bi kontrole geçti, aküye voltmetre taktı, motor çalışmadan aracın bütün elektirik aksağanı 5 dk açık kaldı. 5.dk nın sonunda marşa basıldığında voltaj 9v a düştü ve marş süresi biraz daha arttı. Akünün değişmesi gerekiyor sonucuna vardık, 72 amper 330 TL.


    Bilginize.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 6 Şubat 2018; 14:3:6 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.