Şimdi Ara

2012-15 Honda Civic Sedan İlk Mesajı Okuyunuz (4191. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
88.286
Cevap
298
Favori
4.431.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 41894190419141924193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu foruma Honda'nın Ceo'su mu sponsor oldu, anlamadım..
    Bu forumdakiler civic'i passata da, audi a4/a5/a6/a7 hatta rs 'de tercih ederler, zamanında bunlara toz yutturmuşlardır.. arkadaşlar azıcık ayarılı olun.. Passat nere civic nere.. ikisi de iyidir hoştur, passat d sınıfıdır, daha lükstür daha kalitelidir.. ikisi aynı sınıfın arabası degildir..Karşılaştırmak abestir.
    Accord ile passatı karşıtırırsan o ayrı mesele, accord derim.. ama tutupda ben civicle mercedesi, audiyi passatı dersen, bi tarafımla gülerim...

    Turbo yanmasın diye durup durup soğutmayı da ilk defa duyuyorum, araba 1929 modelmiydi?
    2003 model dizel passatta Almandaya'dan Ankara'ya geldik, sadece tuvalet ve çay için mola verdik, birde pasaport kontrollerinde bekledik. 26-27 saatte 2500 KM'nin üzerinde yol geldik. Yol açıkken 120-150 arasında seyrettik genelde. araba agzına kadar yükle doluydu, yetmedi yukarı birde port bağaj koymuştuk... Araba tık demedi..

    Arkadaşın turboyu bozmamak için dinlendirmeye devam etsin..

    Sırf çamur atmak için saçma sapan şeyler söylemeyin, sallıyorsanız da destekli sallayın, biraz inandırıcı olsun..




  • unifiedquarks U kullanıcısına yanıt
    hocam ben kendi sahsima ceo degilim herhalde sizde sahtekarlarin avukati degilsinizdir.
    bozulan baş agritan problemli d segment aractansa duzgun c segment daha iyidir.
    firma kendisi ben sahtekarim diyor biz neyi tartisiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VW'nin yaptığı takibi sahtekarlık.. Bunun savunulacak bir tarafı yok.. Amerikadaki emisyon değerlerine uyuyor görünmek için hepsinde değil ama bazı modellerde sahtekarlık yapmıştır..

    Ancak gözeden kaçan yada kasıtlı olarak kaçırılan bazı şeyler var..
    1- tüm motorlarda değil sadece bazı motorlarında yapmıştır bunu..
    2- sahtekarlık yaptığı motorlarda dahi, emisyon oranları pek çok motora göre halen çok düşüktür,, bu motorlar bile halen çok ekonomiktir..

    Begenin yada beğenmeyin, uzun yolda 600kmyi aşamayan benzili araca binip, 55 litre yakıtla uzun yolda 1100-1300 km gidebilen araçların emisyon degerindeki sahtekarlıktan, bu motorların verimsizliğinden, çevreye etkisinden dem vurmak komiktir..

    DSG mevzusuna gelince.. octavia, golf ve bazı passattlarda düşük profilli DSG kullanılmakta.. Tam otomatik şanzımanlara göre bu da pek çok soruna neden olmakta.. Sorun yaşamamış zilyon kadar insan da var.. Ama ortalama genede yüksek.. DSG kötüdür deyip hepsine çamur atmaya gerek yok.. DSG şanzımanlar aynı zamanda audilerde ve pek çok orta üst sınıf araçta da kullanılıyor.. onlarda herhangi bir problem yaşanmıyor.. Çünkü onlarda kullanılan dsg şanzımanlar daha fazla yük, tork vs. kapasitesine sahip yüksek profilli şanzımanlar... Para-çokomel ilişkisi.. Begensek de beğenmesek de DSG çok gelişmiş bir okadarda karmaşık bir şanzımandır. Genel itibari ile performansı F1 araçlarındaki şanzımanlarla kıyaslanabilir ancak, bizdeki tam otomatik, yada diğer firmalardaki tam/yarım otomatik şanzımanlarla değil...

    Sırf bu sahtekarlıktan dolayı eğer VW çok güzel bir indirim yapsaydı eminip buradaki pek çok civic'ci bile koşa koşa gider bir vw alırdı.. Yapmadı ama.. ne kadar ekmek o kadar köfte...




  • Uzun zamandır girmiyordum. Feci şekilde ayar kaçmış burada. Burası Honda civic konusu değil mi ? Konu yine Honda'nın motor devrimi sonrası WosWos'çuların saldırısına uğramış. 1,6 dizel tam otomatik 9ileri zf şanzuman twin-turbo , kombinasyon böyle yapılır. 2016 civicler geldiğinde durum açık ara netleşir. 79 dan beri bu markayı kullanırım. şikayetim olsa değiştirirdim. ...Earth Dreams...

    saygılar
  • Bende 2015 A/T blacketion var.. Alırken de düşünmüştüm, şimdi de düşünmekteyim.. Fabrika çıkışlı LPG'li denilen modellerdeki motor ile LPG'siz motor arasında bir fark var mı? Fabrika çıkışlı LPG'li gelen araçların modorundaki subaplar, manifoldlar vs.. diğerinden farklı mı? Serviste LPG taktırırsak ikisi de tamamen aynı mı olmuş oluyor?
  • unifiedquarks U kullanıcısına yanıt
    bir bucuk sene once yeni passat ilk ciktigi zaman almak icin gittim haklisiniz o zaman sahtekarliklari daha anlasilamamisti satis temsilcisinin tavirlari sanki birakin sirketi sanki almanyanin sahibi gibiydi araba yok dedi bende kalktim gittim sinirle, simdi passat forumlarini takip ederim yinede buyuk bir hatanin esiginden donmusum.o zaman kizdigim elemena simdi gorsem tesekkur ederim insanlar surekli dertlerini anlatiyor coguda ciddi problemler.
    kendim son bakima gittigimde sahtekar sirketten honda ya gecmis akrabamiz abi iyiki bulasmadin ben orda calisirken gordugum arac alanlar cok problem yasadi sen honda da kal demisti.
    sonuca gelirsek hicbirisi kendi milli sirketimiz degil kim durust calisip saglam bir urunle gelirse parasini verip satin aliriz gizli ayip varsa cozum mahkemedir forumlarda acik kapatmaya calismak degoldir kanimca
    saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unifiedquarks U kullanıcısına yanıt
    Sahtekarlığın bazısı hepsi üçü beşi büyüğü küçüğü olmaz. bırakın 1300 km yi 3500 km bile götürse motorda sahtekarlık yaptıkları gerçeğini değiştirmez. tavsiyem sahtekarlığı yapan kim olursa olsun prim vermeyin ki yarın daha büyük bir sahtekarlık yapmasın. çünkü sahtekarlığa prim verilirse bu teşvik edilmiş olur ve bunu yapan yarın daha büyüğünü de yapmaktan çekinmez.

    dsg nin performansı f1 teknolojisiymiş. isterse uzay teknolojisi olsun isterse altın kaplama olsun banane. sorun çıkarıyor mu evet çıkarıyor. Audi de veya başka üst sınıf araçlarda kullanılan dsg den banane. benim bütçem golfe veya passata yetiyor. ben onlarda kullandığı dsg ye bakarım. sorun çıkarıyor mu evet çıkarıyor. olay bitmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haacar -- 5 Nisan 2016; 11:20:21 >
  • unifiedquarks U kullanıcısına yanıt
    Bir depo benzin ile İstanbul - Bodrum arasi gidip geliyorum en fazla 675 km yapmistim benzin ikaz lambası yanmisti uzun yolda 600 km yi aşabiliyor Civic

    Uzun yolda 1300 km giden vw buyuk ihtimalle dizeldir. Dizel ile benzinliyi karşılaştırman manidar neden benzinli 1.6 cc bir vosvosu karsilastirmadin ?
  • çünkü sahtekarlık olayına mevzuu olan motorların büyük kısmı dizeldi.. ve buradakiler bu motorların emisyon oranlarındaki sahtekarlıktan, aslında göründükleri kadar ekonomik olmadıklarından dem vuruyordu.. ben de, bu motorlarda sahtekarlık yapılmış olsa bile, halen ekonomik ve bizim şu an bindiğimiz civicten emisyon oranının çok daha iyi olduğunu belirmek için bu lekeli dizel motorlardan örnek verdim.. Yoksa dizelle benzinli motoru ne ekonomikliği, ne performansı nede tork değeri açısından karşılaştırmak mantıklı değil.. Şöyle bir karşışaştırma yapılabilir belki, benzinli alabilecegim fiyata dizel alabiliyor muyum yada ne kadar fark vermemem gerekiyor, f/p karşılaştırması..

    Eski kasa civicle en az 20-25 bin km belki daha fazla uzun yol yaptım, değişik yol profillerinde. Genelde 600'e yaklaşınca lamba yakıyor, sürmeye devam edersen 600'ü geçiyor ama benzin seviyesi 0'ı gösteriyor... O nedenle lamba yandıktan sonra bulduğum ilk opet'de benzimi alırım..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: unifiedquarks


    Begenin yada beğenmeyin, uzun yolda 600kmyi aşamayan benzili araca binip, 55 litre yakıtla uzun yolda 1100-1300 km gidebilen araçların emisyon degerindeki sahtekarlıktan, bu motorların verimsizliğinden, çevreye etkisinden dem vurmak komiktir..



    45 litre benzin ile 700 km yol yaptım.

    2012-15 Honda Civic Sedan İlk Mesajı Okuyunuz


    2012-15 Honda Civic Sedan İlk Mesajı Okuyunuz


    Vw'de 55 litre benzin ile kim 1300 km gitmiş bana bir gösterin.




  • Gösterdiğin resimlere göre dizellerde bile zor olan bir yakıt ekonomisini yakalamışsın.. Tebrik ederim. Gerçekten..
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Hocam rekor sizde olabilir 1 depo 45 lt benzinle 700 km muazzam bir değer 1.6 cc 5 ileri tam otomatik atmosferik bir araç olduğunu düşünür isek yani vwnin benzinli 1.6 cc dsg ile ölümüne kapışır bu değerler ile bence
  • unifiedquarks U kullanıcısına yanıt
    4.8 değerini tasarruf odaklı kullanarak yakaladım hatta 4.7 gösteriyordu ama şehir içine girince 0.1 arttı. İkinci 4.9 değerini çokta dikkat etmeden trafiğin yoğun olduğu bir saatte çoğunluğu bölünmüş yol ve otoban bir kısmı şehir içi trafikte yakaladım.

    Dsg şöyle tasarruflu böyle tasarruflu, tork konvertörlüler şöyle yakıyor böyle yakıyor diyorlar sonra bir bakıyorsun gerçek hayatta Civic daha az benzin harcamış.
  • Wolfen1976 kullanıcısına yanıt
    Rekor olduğunu zannetmiyorum hocam. Zaten depoyu tam doldurunca 700-720 km gider diyor. Sürekli şehir dışı kullanınca 700 km menzili yakalamakta zorlanmadım. Şehir dışı yolculuk yapıp biraz dikkat eden herkes bu değeri yakalayabilir.
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Doğrudur ben çok dikkat etmeden bile 675 km yi yapmistim demek ki iktisatlı sürsem 700 km bile geçebilirmişim böyle bir araç için gerçekten inanılmaz değerler zira şehiriçinde full depo benzin ile en fazla 485 km gidebildim şimdiye dek gerçi Econ açsam biraz daha giderdi ama Econ beni bunaltiyor biraz ara ara aciyorum onu.
  • Benim rekor da 32lt gazla 250km. Siz aşmışmişiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

    Benim rekor da 32lt gazla 250km. Siz aşmışmişiniz

    Depo 30 litre gaz alıyor ve 240 km üstünü görmedim hiç İstanbul içi. Farklı sonuçlar alan var mı arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 410 km görmüştüm ben 30 litre gaz ile, çoğu uzun yol.
  • 2012 FB7 Otomatik Civic Premium ile uzun yolda 50 litre benzinle 800-850 km civarı gidiyordum. Econ açık ve 110-130 arası hızlarla.

    3 ay önce takasa verirken 48000 km ortalaması 7.2 litre idi. Elbette cok büyük kısmı şehiriçi kullanımı.

    Takasta aldiğim 2015 otomatik Black Edition ise henüz 5000 km'de ve 7.7 litre ortalama gösteriyor. Econu hiç açmadım ve en fazla 600-700 km'lik uzun yol yaptı. Tahminlerime gore yaz sonunda 20 bin km'yi bulur, yakıt da 7 litre civarına düşer gibi görünüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dallamos

    2012 FB7 Otomatik Civic Premium ile uzun yolda 50 litre benzinle 800-850 km civarı gidiyordum. Econ açık ve 110-130 arası hızlarla.

    3 ay önce takasa verirken 48000 km ortalaması 7.2 litre idi. Elbette cok büyük kısmı şehiriçi kullanımı.

    Takasta aldiğim 2015 otomatik Black Edition ise henüz 5000 km'de ve 7.7 litre ortalama gösteriyor. Econu hiç açmadım ve en fazla 600-700 km'lik uzun yol yaptı. Tahminlerime gore yaz sonunda 20 bin km'yi bulur, yakıt da 7 litre civarına düşer gibi görünüyor.


    Hocam bende otomatik tupsuz premium dusunuyorum .Beni ne kadar yakitta zorlar emin degilim.eski araciniza gore arti ve eksileri yazarmisiniz.Honda bayileri takasda nasillar fiyat olarak.64 bin gibi fiyata araci alaboliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daldiy -- 5 Nisan 2016; 20:13:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 41894190419141924193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.