Şimdi Ara

2011 vs 2020 İntel i7 işlemci fiyat karşılaştırması !!! (Alım gücümüze oranla artış) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
3
Favori
9.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
218 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Biri de benzer kıyaslamayı ekran kartında yaparsa seviniriz.

    Almak için hayal kurardık, artık hayal de kuramıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkangunes04

    Biri de benzer kıyaslamayı ekran kartında yaparsa seviniriz.

    Almak için hayal kurardık, artık hayal de kuramıyoruz.
    Hocam sakın o konuyu açtırma Ekran kartında durum çok daha kötü. O tarihte Gigabyt GTX 460 almıştım Fiyatı 500,00 tl civarı olması lazımdı. Şu anda GTX 2060 lar 4500,00 tl

    Eskiden Ati Nvidia rekabeti vardı Hatta herkes Ati alırdı daha sonra Nvidia imparator oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: felisleo2

    Sıfır mantık ile yorum yazıyorsunuz. Şu an 380 dolarlık işlemci 560 dolara satılıyor.

    Yaşınız kaç bilmiyorum ama bu her yeni modelde olan bir şey. ilk başta yüksek fiyattan satılır 2 ay sonra fiyatları düşer. 9. nesil 50 dolar kadar düştü yurt dışında burada hala aynı fiyatı.

    9600K 250 dolara satıldı ilk satışta 2 ay sonra 220-210 dolara kadar geriledi.

    3700K için Intel'in belirlediği fiyat 380 dolar. KF modeli daha ucuz. Bu 380 dolar son kullanıcı yani vergi, bayi karı vs her şey dahil fiyatı. Burada tabi aşırı kazık satılıyor ama birkaç aya fiyatlar düşer her zaman olduğu gibi.
    Anlamak istemiyor vatandaş. Boş ver sen doları Tl yi falan . 2011 de 20 gün çalış intel in güncel İ7 k serisini al. Bu gün 40 gün çalış İntel in güncel i7 K serisi işlemcisini al. Hesap bu doları tl yi katlayıp bölerek gerçekleri kapatamazsın. Kaldı ki biz 2011 de de pahalı diyorduk eskiden daha da ucuza topluyorduk. Teknoloji geliştikce ucuzlayan birşey ama maalesef ülkemizde değil.




  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    Gelip bu tarz insanları dusunmeye zorlayan, karsisina ornekler koyan her konuya bos isler bunlar yazarsaniz daha coook hayal kalmaya devam eder.

    Urunleri ithal etmemiz, herseyi 6-7 ile çarpmamiz alim gücünün dusuklugunu aciklamaz. Bunun en guzel ornegi cek cumhuriyeti ve polonya, onlar da ham madde ithal edip bitmis urun aliyor, ama 2011 den beri adamlarin alim gucleri hala ayni. Neden? Cunku ulke ici uretimleri bitmedi, teknoloji uretmeseler de ortalama maaslari yukselttiler, uretimi tesvik ettiler, toki konutlari yapmak yerine insanlara istihdam sagladilar.

    Dolar isterse %20 artsin, siz ulkedeki maaslari %30 arttirirsaniz(kopuk zam degil, hak ederek, ureterek) sizin alim gücünüz de artar. Sadece dolarin 6 kat arttigi ortamda asgari ucreti sadece 4 kat arttirmayi basarmisiz, al sana alim gucunun düşme sebebi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam da ilk girideki tarihlerde ben bu işlemciden satın alıp bilgisayar topladım. O zaman nova bilgisayarda 600 TL idi hatta oradan satın almıştım. Yanına 60 liraya 8gb ram, hd6870 ekran kartı, p8h61mle anakartın üstüne toplamıştım. Üniversite öğrenciliğimin ilk yılı henüz bitmişti. Kendi biriktirdiğim param ve bir miktar da yazın çalışarak gayet de rahat toplamıştım. Hala aynı işlemci ve anakart üstüne 1050 ile yola devam ediyorum. Şimdi en iyi işlemci ile bilgisayar çalışmama rağmen toplamak istemem. Çünkü ona bütçe ayırmak koyar bana. Artık öğrenci halimle alabildiğim bilgisayarı çalışan halimle alamıyorsam da değerlendirmeyi bunu okuyacak arkadaşlar yapsın. Ülkemizin ne hale geldiği konusunda çıkarımlarını söylesin.

    Yarının bugünden daha iyi olması dileğiyle. Umarım bir gün daha iyi ekonomiye sahip bir ülke oluruz.
  • felisleo2 kullanıcısına yanıt
    la adam 9900k diyor 10 nesil demiyor okudugunuda anlamıyorsun
  • O dönemleri iyi hatırlıyorum. O zamanlar askeri ücretin 2 katıdan biraz fazla bir maaş alıyordum. Sadece 2-2.5 aylık birikimimle 2600K, gtx 680 vs.. bir sistem kurmuştum. Şimdi yine o civarlarda maaş alıyorum fakat 2 aylık birikimimle ancak işlemciyi alabiliyorum.

    Geldiğimiz nokta düşündürücü. Eskiden ram miş, hdd miş bunlara fiyat bile araştırmazdım. Evin yanında vatan vardı, oradan çözüp gelirdim. Şimdi terlik ararken bile en az 40dk mesai yapıyorum bilgisayar başında...
  • Paramız pul olmuş pc toplanmaz bu zamanda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.