Şimdi Ara

2011 Passat Kullanan Varmı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, 2011 passat bakıyoruz, 1.4 motor ve diğer teknolojilerden memnunmusunuz? Kullanan arkadaşlardan yorumları bekliyorum.



  • Merhabalar,

    2 aydır 1.4 TSI comfortline Yeni Passat kullanıyorum. Beğenerek aldığım aracımdan genel olarak çok memnunum. B6 Passat'lara göre daha sert bir tasarımı var ve bence çok başarılı. Zaten satışlar da bunu gösteriyor. Aşağıdaki linkten de görebileceğiniz gibi Almanya'da şuan Yeni Passat sınıfında değil, tüm binek otomobiller arasında en çok satan 2. model durumunda. Almanya'da en çok satan otomobiller listesi Aynı şekilde Volvo üreticisi İsveç'te de tüm binek otomobiller arasında en çok satan 2. araç durumunda.. İveç Listesi Zaten bunun etkisini Türkiye'den sipariş verirken de size verilen 4-5 hatta bazen 9 aylık teslimat sürelerinden de anlayabiliyorsunuz. Ben 1.6 TDI almak niyetindeydim, fakat 9 ay sonraya teslimat tarihi verdiler. Bu nedenle kararımı değiştirip hazırda olan 1.4 TSI'lardan birini seçmiştim.

    4500 km yaptım şuana kadar. Genel yakıt ortalamam 7.5 - 8 lt / 100 km arasında. Kullanım tarzı yakıtı çok etkiliyor. Önerilen viteslere uyarak, düşük devirde yüksek vitesle sakin kullanımda 6.5 lt / 100km'ye bile ulaşılabiliyor şehir içinde.. Ama az önce dediğim gibi kullanım tarzı çok önemli. Ben aynı rotayı 6.5 lt ortalama ile gittiğimi de biliyorum, 10.5 ortalamayla gittiğimi de.. Özellikle yokuşlarda yakıt tüketimi hatrı sayılır biçimde artıyor. Passat'ın sevdiğim özelliği şu, dikkatli kullanımla çok ekonomik bir araç ama istendiğinde sportif de kullanabilirsiniz. 1.4 TSI motor kasayı rahatlıkla kaldırıyor..

    Teknolojilerine gelince B6 Passat'ta da standard olan Auto Hold çok işe yarıyor. Her türlü yokuşta test ettim hem yokuş aşağı hem yukarı hem de yokuş yukarı geri geri giderken çok başarılı çalışıyor. Fakat benim aracım manuel vites.. DSG şanzımanla ilgili olarak birşey söyleyemem. Start - Stop özelliği de oldukça başarılı. Bu özelliği kapatmadıysanız, aracınızı durdurduğunuz zaman motor otomatik olarak durduruluyor. Vites değiştirmek için debriyaja bastığınızda veya frene bastığınız zaman çok kısa bir süre içinde tekrar motor çalışıyor ve araç hareket ediyor. Bunun dışında B6'da olmayan "standard" yeni özellikler yok. Aracın iç tasarımı eski kasa ile çok benzer. Sadece bir iki ufak fark var (park freni yeri değişmiş, analog saat eklenmiş vs.) Güvenlik ile ilgili özellikler de korunmuş (ASP, ESP, EDL vs..) Yeni Passatlarda bir de yorgunluk uyarı sistemi var. Opsiyonel olarak ParkAssist veya otomatik park etme özelliği var. Yine opsiyonel pek çok asistan sistemi var. (Şerit takip asistanı, adaptive cruise control, side assist, geri görüş kamera vs..)

    Eski kasaya göre aracın eksileri (donanım seviyelerinde farklılık göstermekle beraber) Xenon far'ın opsiyonel olması, hava yastığı sayısının 6'ya düşmesi, lastik basınç sisteminin gitmesi olarak özetlenebilir. Araç yeni kasa olduğundan ve çok sattığından satış stratejisi olarak donanım düzeyi biraz düşürülmüş durumda şuan. 1-2 yıl sonra aynı donanımda daha fazla özelliği ekleyeceklerdir muhtemelen. Göstergeler, direksiyon simidi, vites, kapı içleri, koltuk döşemeleri Yeni Passat'ta eski kasaya göre daha kaliteli ve gösterişli.

    Selamlar,
    Mehmet.




  • merhaba...bizde passatın yeni kasa 1.4 üne baktk manuel en çok korktugumz yakıt tüketimi ve kasaya 1.4 ün az gelebilecegi...eski passatlarda 2010 model aracı olan bi tanıdıgım aracn kasayı çekmedigini söyledi ondan biraz tedrgn oldk ama blmiorm ne yapıcz ford focusn 1.6 dizeli yakt tüketimi açısından çekici duruo yardmcı olblrsnz sevnrm :)
  • Merhabalar,

    Sizi çok iyi anlıyorum çünkü aynı korkuları özellikle de yakıt konusundaki çekinceleri ben de çok yaşadım. İlk öncelikle 1.4 TSI motorun çekiş gücü hakkında korkunuz olmasın. Ben Ankara'da kullanıyorum ve Çankaya yokuşlarında (örneğin Cinnah yokuşu) en ufak bir çekiş problemi yaşamadım. Ama ben veya başkaları ne derse boş. Siz en güzeli test sürüşü yapıp kendi gözlerinizle görün ve aracı test edin. Ciddi alıcılara test sürüşü yaptırıyorlar. Yakıt konusunda da daha önce de yazmıştım benim 4500 km sonunda ortalamam 7.6 lt / 100 km şuan. Çoğunlukla şehir içinde kullandım bir kere uzun yola çıktım. Aracın önerdiği viteslere uygun kullanırsanız yani yüksek vites düşük devirde kullanırsanız 7'nin altına bile inebiliyorsunuz. Çok performanslı kullanımda ise 10 lt'ye ulaşmanız mümkün..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.