|
Herkese kazasız belasız sürüşler. Yıllardır annemin araç kullanma talebi vardı artık da ihtiyaç doğması kaynaklı otomatik bizi çok üzmeyecek bir araç arayışım vardı. Bütçe ortalama 510.00 TL civarıydı aklımda clio(2006),Symbol(2011) veya gets(2010) bunların tamamı manueldi otomatik bu paralara araç yok çünkü. Bu üç markayı da test ettiğim de bu yaşlarda manuel aracı ben zor kullanıyorken annemin kullanma şansı olmadığı için otomatik arayışına girdim ve bulunduğum Bölge de Tekirdağ da hiç bakmadığım Aveo ilanı eklendi. 1.4 Hiç LPG takılmamış 90.000 KM de 3 parça boya yaşı itibari ile boyaları vs önemsemedim büyük kaza olmadığı sürece sorun yok. Bir gün sonra aracı inceledim eski ustamı aradım bulaşma, Piyasası yok satışı zor parçası yok dedi, Ama aracı kullandım çok hoşuma gitti daha önce clio(2006) ve gets kullandım el arabası hissi aldım bu araba bana daha araba gibi hissettirdi hali hazırda 2024 bayon var bende bayon ile aynı konforu sunuyordu neredeyse. Ustama rağmen rakam da çok büyük olmadığı için aracı exper soktum, motor ve şanzıman Yağ kaçakları çıktı canımı sıksa da önemli bir sorun olmadığını söyledi aracı aldım. Aracı alır almaz triger değişeli 30-40.000 km olmasına rağmen tekrar ağır bakıma soktum. Ağır Bakım da yapılanlar -Triger Seti -Yağ soğutucusu (komple değişti) Yağ kaçakları bundanmış şanzıman ve motor da yağ kaçağı yokmuş) -Bujiler -Yağ,polen,hava filtesi,yağ filtresi,Yakıt filtresi -antifriz -ön balatalar -Su deposu (komple değiştirdim) Değişti bu işlemlerin bedeli 26.000 TL Haftaya şanzıman yağı değişecek o işe de 4-5.000 TL gider dedi usta. Toplamda 31.000 TL ortama bir harcamam oldu ağır bakım için. Donanım Listesi + Klima (Performans iyi değil) + Ön iki hava yastığı + Arka Park sensörlü (Fabrikasyon) + Koltuk yükseklik ayarı + Kemer yükseklik ayarı + Elektrikli Ayna + Arka koltuklar çok kolay çıkabiliyor veya öne katlanabiliyor arkada çok güzel bir alan oluşuyor. +Direksiyonu deri kaplattım 1.000 TL +Yedek anahtar eski sahibinde kalmış, Beklemedim hem de kafam rahat etsin diye eskileri sildirip yeni anahtar yaptırdım 1.700 TL +Temu dan kol dayama aldım 2.100 TL +Klima Gazı 1.500 TL Harcadığım para bu şekilde araçta şuan en ufak ses yok yaşına ve parasına göre verdiği his çok güzel. Aveo 4 ileri Tam otomatik Nasıl? Şuan çift kavrama bayon kullanıyorum, Öncesinde 1.4 MPI yine tam otomatik bayon vardı 2022 model, Aveo şanzımanı hissiyatı tam olarak bir önceki bayon şanzımanı ile bir bir aynı. Bu aracı zaten kullanınca bu yaşta 470.000 TL satılan tam otomatik bir şanzımanın bu denli pürüzsüz güze çalışması beni araca çok ısındırdı. 3.000 devir de 110.000 KM/s hız yapıyor gayet yeterli uzun yolda öyle çok yormadan yolunuzu yaparsınız, Konforsuz hissettirdiği tek yer var oda ışıklarda D de beklemek araç titriyor ışık uzunsa boş alıp beklemek gerekiyor. Aveo Genel deneyimim nasıl yalıtım, Konfor? Yol sesi maalesef bayon dan daha iyi neredeyse, Ama yaşın getirmiş olduğu fitillerin yıpranmışlığı dersin o zamanın şartları dersin 90 geçtikten sonra ciddi rüzgar ve uğultu başlıyor motor kaynalı bu yüzden pek yalıtım dan bahsedilemez ama kesinlikle yaşı ve parasını göz önüne alındığında bence çok iyi. Bozuk yoldaki konforu ise kesinlikle bayon dan daha iyi, Araçta tek trim sesi var oda ön konsol da kapak gibi bir şey var oradan geliyor trim sesi yok :) Aveo 1.4 Atmosferik motor nasıl? ecotech motor kesinlikle hyundai,toyota,renault gibi markaların motor kalitesinin yanına yaklaşamaz,90.000 km de yağ soğutucusu bozulmuş, Araçta şuan oksijen sensörü arızası var bölüm 2 bozuk ve parçasını henüz bulamadım. Bu oksijen sensörü 90 araçtan 60 tanesinde bozuk bu kadar düşük km de bu parçalar bu kadar kolay bozulmamalı. Diğer kötü yanı ise motor alev alev bu motora lpg takılsa sanayi ile dost olacağımı düşünüyorum, lpg yok yine dost olabiliriz zaman gösterecek. Yaşadığım tüm olumsuzlukları ve maliyetleri bu başlık altında paylaşacağım. LPG takılmış araçlardan bence uzak durun Aveo Parçası var mı? Mekanik parçaların %90 var, Kaporta vs da var gözüküyor ama yukarıda belirttiğim gibi mesela oksijen sensörü konum iki yok usta bosh veya fea marka takabiliriz sadece dedi diğerleri olmaz dedi olan parçayı usta beğenmiyor o zaman da işte parça sorunu yaşıyorsunuz. Genel olarak üvey evlat muamelesi gören bir marka chevrolet kullanıyorsanız araştırmayı sevmeniz gerekiyor :) Özet Motoru yoğun bakım istiyor, Bakımsız motor sizin hayatınızı renklendirir sanayinin bin bir rengini öğretir. Yaşına ve parasına göre kesinlikle üstünde bir kalite performansı var. Konforlu ve şanzımanı çok güzel en ufak eskimişlik hissiyatı yok 90.000 km olmasına rağmen. Aveo Genel olarak malzeme kalitesi ve dayanıklılığı iyi çünkü 150.000 veya 200.000 km araçlara bakıyorum koltukları halem diri ve yıpranmamış, Bu yaştaki clio,symbol ve gets baktığımda arabalar ölmüş okeye dönüyor fakat aveo da tertemiz çoğu aracın koltukları. Memnun Olmadığım Noktalar - Klima çok iyi soğutmuyor ilk başta güzel soğutuyor sonra 30-60 dakika sonra sanki performansı biraz düşüyor. Büyük olasılıkla benim araç kaynaklı bir durum müsait zamanda bakacağım. - Direksiyon veya araksın da ses,müzik tuşları yok ekran dan yapmaya çalışıyorsun ve inanılmaz kullanışsız. Ucuz almışsın diyen var, Pahalı almışsın diyen var, Bu arabaya para bağlanır mı diyen de var ama günün sonunda A noktasından B noktasına sizi konforlu şekilde götürüyor. Çok büyük para bağlamamak ile birlikte bence 2010 manuel clio binmek yerine tam otomatik bu arabaya binmek daha mantıklı (Bence,Henüz,Şimdilik :) ) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 12 Eylül 2025; 12:22:23 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt