Şimdi Ara

2011 Model Tam Otomatik Aveo İzlenimlerim (470.000 TL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yıllardır annemin araç kullanma talebi vardı artık da ihtiyaç doğması kaynaklı otomatik bizi çok üzmeyecek bir araç arayışım vardı.

Bütçe ortalama 510.00 TL civarıydı aklımda clio(2006),Symbol(2011) veya gets(2010) bunların tamamı manueldi otomatik bu paralara araç yok çünkü.

Bu üç markayı da test ettiğim de bu yaşlarda manuel aracı ben zor kullanıyorken annemin kullanma şansı olmadığı için otomatik arayışına girdim ve bulunduğum Bölge de Tekirdağ da hiç bakmadığım Aveo ilanı eklendi.

1.4 Hiç LPG takılmamış 90.000 KM de 3 parça boya yaşı itibari ile boyaları vs önemsemedim büyük kaza olmadığı sürece sorun yok.

Bir gün sonra aracı inceledim eski ustamı aradım bulaşma, Piyasası yok satışı zor parçası yok dedi, Ama aracı kullandım çok hoşuma gitti daha önce clio(2006) ve gets kullandım el arabası hissi aldım bu araba bana daha araba gibi hissettirdi hali hazırda 2024 bayon var bende bayon ile aynı konforu sunuyordu neredeyse.

Ustama rağmen rakam da çok büyük olmadığı için aracı exper soktum, motor ve şanzıman Yağ kaçakları çıktı canımı sıksa da önemli bir sorun olmadığını söyledi aracı aldım.

Aracı alır almaz triger değişeli 30-40.000 km olmasına rağmen tekrar ağır bakıma soktum.

Ağır Bakım da yapılanlar

-Triger Seti

-Yağ soğutucusu (komple değişti) Yağ kaçakları bundanmış şanzıman ve motor da yağ kaçağı yokmuş)

-Bujiler

-Yağ,polen,hava filtesi,yağ filtresi,Yakıt filtresi

-antifriz

-ön balatalar

-Su deposu (komple değiştirdim)

Değişti bu işlemlerin bedeli 26.000 TL

Haftaya şanzıman yağı değişecek o işe de 4-5.000 TL gider dedi usta.

Toplamda 31.000 TL ortama bir harcamam oldu ağır bakım için.

Donanım Listesi

+ Klima (Performans iyi değil)

+ Ön iki hava yastığı

+ Arka Park sensörlü (Fabrikasyon)

+ Koltuk yükseklik ayarı

+ Kemer yükseklik ayarı

+ Elektrikli Ayna

+ Arka koltuklar çok kolay çıkabiliyor veya öne katlanabiliyor arkada çok güzel bir alan oluşuyor.

+Direksiyonu deri kaplattım 1.000 TL

+Yedek anahtar eski sahibinde kalmış, Beklemedim hem de kafam rahat etsin diye eskileri sildirip yeni anahtar yaptırdım 1.700 TL

+Temu dan kol dayama aldım 2.100 TL

+Klima Gazı 1.500 TL

Harcadığım para bu şekilde araçta şuan en ufak ses yok yaşına ve parasına göre verdiği his çok güzel.

Aveo 4 ileri Tam otomatik Nasıl?

Şuan çift kavrama bayon kullanıyorum, Öncesinde 1.4 MPI yine tam otomatik bayon vardı 2022 model, Aveo şanzımanı hissiyatı tam olarak bir önceki bayon şanzımanı ile bir bir aynı.

Bu aracı zaten kullanınca bu yaşta 470.000 TL satılan tam otomatik bir şanzımanın bu denli pürüzsüz güze çalışması beni araca çok ısındırdı.

3.000 devir de 110.000 KM/s hız yapıyor gayet yeterli uzun yolda öyle çok yormadan yolunuzu yaparsınız, Konforsuz hissettirdiği tek yer var oda ışıklarda D de beklemek araç titriyor ışık uzunsa boş alıp beklemek gerekiyor.

Aveo Genel deneyimim nasıl yalıtım, Konfor?

Yol sesi maalesef bayon dan daha iyi neredeyse, Ama yaşın getirmiş olduğu fitillerin yıpranmışlığı dersin o zamanın şartları dersin 90 geçtikten sonra ciddi rüzgar ve uğultu başlıyor motor kaynalı bu yüzden pek yalıtım dan bahsedilemez ama kesinlikle yaşı ve parasını göz önüne alındığında bence çok iyi.

Bozuk yoldaki konforu ise kesinlikle bayon dan daha iyi, Araçta tek trim sesi var oda ön konsol da kapak gibi bir şey var oradan geliyor trim sesi yok :)

Aveo 1.4 Atmosferik motor nasıl?

ecotech motor kesinlikle hyundai,toyota,renault gibi markaların motor kalitesinin yanına yaklaşamaz,90.000 km de yağ soğutucusu bozulmuş, Araçta şuan oksijen sensörü arızası var bölüm 2 bozuk ve parçasını henüz bulamadım.

Bu oksijen sensörü 90 araçtan 60 tanesinde bozuk bu kadar düşük km de bu parçalar bu kadar kolay bozulmamalı.

Diğer kötü yanı ise motor alev alev bu motora lpg takılsa sanayi ile dost olacağımı düşünüyorum, lpg yok yine dost olabiliriz zaman gösterecek.

Yaşadığım tüm olumsuzlukları ve maliyetleri bu başlık altında paylaşacağım.

LPG takılmış araçlardan bence uzak durun

Aveo Parçası var mı?

Mekanik parçaların %90 var, Kaporta vs da var gözüküyor ama yukarıda belirttiğim gibi mesela oksijen sensörü konum iki yok usta bosh veya fea marka takabiliriz sadece dedi diğerleri olmaz dedi olan parçayı usta beğenmiyor o zaman da işte parça sorunu yaşıyorsunuz.

Genel olarak üvey evlat muamelesi gören bir marka chevrolet kullanıyorsanız araştırmayı sevmeniz gerekiyor :)

Özet

Motoru yoğun bakım istiyor, Bakımsız motor sizin hayatınızı renklendirir sanayinin bin bir rengini öğretir. Yaşına ve parasına göre kesinlikle üstünde bir kalite performansı var. Konforlu ve şanzımanı çok güzel en ufak eskimişlik hissiyatı yok 90.000 km olmasına rağmen.

Aveo Genel olarak malzeme kalitesi ve dayanıklılığı iyi çünkü 150.000 veya 200.000 km araçlara bakıyorum koltukları halem diri ve yıpranmamış, Bu yaştaki clio,symbol ve gets baktığımda arabalar ölmüş okeye dönüyor fakat aveo da tertemiz çoğu aracın koltukları.

Memnun Olmadığım Noktalar

- Klima çok iyi soğutmuyor ilk başta güzel soğutuyor sonra 30-60 dakika sonra sanki performansı biraz düşüyor. Büyük olasılıkla benim araç kaynaklı bir durum müsait zamanda bakacağım.

- Direksiyon veya araksın da ses,müzik tuşları yok ekran dan yapmaya çalışıyorsun ve inanılmaz kullanışsız.

Ucuz almışsın diyen var, Pahalı almışsın diyen var, Bu arabaya para bağlanır mı diyen de var ama günün sonunda A noktasından B noktasına sizi konforlu şekilde götürüyor.

Çok büyük para bağlamamak ile birlikte bence 2010 manuel clio binmek yerine tam otomatik bu arabaya binmek daha mantıklı (Bence,Henüz,Şimdilik :) ) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 12 Eylül 2025; 12:22:23 >

• Öyle bi anlatmışsınızki insanın aveo alası geliyor. Güzel günlerde kullanın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Teşekkürler, 1 ay önce dayıma 2020 symbol aldık 580.000 TL manuel 180.000 KM de

Koltuk yükseltme yok,manuel,Kemer yükseltme yok,elektrikli ayna yok , yan yolcu airbag yok bunların hepsi ve otomatik olarak 470.000 TL aveo da olunca açıkcası arabaya birazcık aşık oldum

Piyasa olarak dayanıklılık olarak tabiki symbol ile karşılaştırmak mümkün değil

Parasının karşılığını verdiğini düşündüğüm için arabayla aramızdaki ilişki biraz ileri seviyelere çıktı

2011 Model Tam Otomatik Aveo İzlenimlerim (470.000 TL)Yalnız Adam Resmiyoutube
    Bu telefon Türkiye’de bulunmuyor !(Sadece Antalya’da var 🤣)#yalnizadamresmi #komik #telefon #iphone
    https://www.youtube.com/shorts/1jkkohJgbMQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 16 Eylül 2025; 0:57:57 >

İstanbuldada parça servis sorun olmaz diye düşünüyorum

https://www.tupayari.com/pecochip-performans-ekonomi-termostat-sicaklik-yazilimi-antalya-bayisi/

• 2011 T255 kasa otomatik sedan aracımı 14 yıl ve 120 bin km. kullandıktan sonra artık yenileme vakti gelmişti 450 bin liradan takasa verip grandland gs ultimate paket aldım, aracı aldıktan bir müddet sonra pecochip uygulaması yükletmiştim aracınızda yoksa hararet sorunları ile uğraşmamak için mutlaka yükletin

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910
  • CyberBot kullanıcısına yanıt

ben aveo için 10 yıl opel yetkili servisi kullandım ve parça konusunda hiç bir zaman sıkıntı yaşamadım ne zaman opel gm'den psa'ya geçti servisler artık chevrolet araçlara bakmamaya başladı ben de 4 yıl boyunca bosch servise gittim onlar da orijinal parça yerine ya kendi parçasını ya da piyasadaki oem parçaları kullanıyor parça bulursun sıkıntı yaşamazsın ama takılan parça orijinal fabrika parçası değil...

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • degobar kullanıcısına yanıt

Pecochip gerçekten çok farklı bir olay ya, bende de Astra j 1.4t var pecochipli,araç birden level atladı resmen uygulama sonrası, otomatik vites için de rahatlatıcı ve daha az şanzımanı yoran bir uygulamaları varmış onun için bir ara İstanbul'a gittiğimde yaptıracağım bakalım.

https://www.youtube.com/watch?si=5-fnTsDSM-Nm4cnD&v=96jEukk-al8&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccc123 -- 16 Eylül 2025; 11:55:8 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Mustafa Kemal ATATÜRK
  • Şuanlık bir sorun yok sadece biraz araştırma yapmak gerekiyor Oksijen sensörü bozuktu konum 1 almıştım yanlış almışım, Konum 2 aldım aynı yerden ücreti iade ettiler yokmuş parçacıları aradım yok dedi cepoto diye bir siteyi gördüm oradan aldım onlar bir gün sonra gönderdiler taktık çalıştı artık obd bağlayıp arıza silmem gerekmiyor

@ccc123

Bugün yaptırdım oradan geldim, Araç biraz dolaşınca kaputu açınca ön panel sıcaktan dokunulmuyordu şimdi öyle bir sorun yok ciddi anlamda motor ısısı azaldı.

@degobar

Bugün yaptırdım pecochip uygulamasını çok teşekkürler

@kingb04

2 Gün önce termostatı bende değiştirdim çok hafif çatlak gibi bir şey vardı usta sorun olmaz dedi ama kafam rahat olsun diye değiştirdim,

Alttaki yapılanlara ek olarak

+ Termostat değişimi

+ Su deposu değişimi

+ Antifiriz 2 kere daha değişti motor temizliği için

+ pecochip denen yazılım

Bunlara da 12.500 TL gitti önceden de 24.950 TL harcamıştım toplamda bakıma 37.450 TL gitti

Bayonun 6 aylık bakım parasını yedi 15 günde 2011 Model Tam Otomatik Aveo İzlenimlerim (470.000 TL) 

Ama şuan içime sindi motor suyu tertemiz, Motor tüm ağır bakımları yapıldı umarım bundan sonra kazasız belasız bineriz sadece.

• emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Hocam termostat değişmiştim 2 defa bir defa da devirdaim değiştim bende hatırladığım ama graf marka devirdaim ve termostat takmıştım ondan sonra yaşamamıştım bu durumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingb04 -- 19 Eylül 2025; 18:54:52 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt

İşte şimdi yıllarca sorunsuz binecek altyapıyı oluşturdunuz,kazasız belasız sürüşler dilerim.

Vallaha hocam ustanın gazabına uğruyordum bende, Sadece radyatör hortumu biraz sert diye adam motoru indirmeye çalıştı.

96.000 KM geldik şuan gayet iyi herşey 2011 Model Tam Otomatik Aveo İzlenimlerim (470.000 TL)  LPG de yok uzun yıllar hizmet eder diye düşünüyorum.

Araca yapılan Toplam işlemler

- Triger Değişimi

- Soğutma sistemi temizlenmesi için 3 kere antifriz değişti

- Su Deposu değişti

- Devridaim Değişti

- Termostat Değişti

- Yağ soğutucu Değişti

- V Kayışı Değişti

- Radyatör borusu Değişti

- Tüm Filteler (hava,polen-benzin)

- Konum 1 ve Konum 2 Oksijen sensörü

- Bujiler Değişti

- Klima gazı basıldı

- Şanzıman yağı değişti (Çok eskimiş belkide aracın ilk alındığındaki yağ)

- Çelik Rutuş boyası ile ufak tefek pas izleri temizlendi (Harika oldu :) kendimi boyacı gibi hissetmeye başladım)

- Arka bagaj amortisöerler değişti

- Arka bagaj Logo değişi

- Güvenlik içİn araçtaki eski anahtarlar silindi sıfır yedek anahtar alındı

- Direksiyon deri kaplatıldı.

Araçta şuan yağ,su eksiltme hiç bir sorun yok uzun yolda sabit 120-140 arası gidiyorum bir sıkıntı yaşamadım.

Bakalım araçta bir güncelleme olursa paylaşırım şuanlık memnunum yapılan masrafların çoğu arıza çıkarmadan yapıldı arıza çıkıp yapılan işlemler

- Oksijen sensörü arıza ışığı yakıyordu

- Devirdaim su kaçırdı

• Kazasız belasız kullanın inşallah hocam, bende de 1.6 Cruze var zevkle okudum yazınızı. Ben de Pecochip yaptırmayı düşünüyorum yakın zamanda, ne kadar ücret ödediniz yazılım için?

lpgayar sayfası üzerinden yaptırdım ben, 4.000 TL ödeme yaptım.

İşe yaradığını düşünüyorum araç artık çok sık fan açıyor.

Çok az yol gitsem ön panel alev gibi olurdu şuan ılık oluyor.

Araç çok temiz ve diri duruyor

Madem biniyoruz aveo a premium hale getirmeye karar verdim, 1-2 ay sonra 2.500 KM lik bir uzun tatil planlıyorum öncesinde kendimi şımartmaya karar verdim. 2011 Model Tam Otomatik Aveo İzlenimlerim (470.000 TL) 

90.000 KM civarında aldım şuan 103.000 KM civarında.

Toplamda 90.000 TL (KDV Dahil) yakın mekanik masrafım oldu, Daha sonra burada paylaşmadığım üst karbüratör kapağı değişti ve tüm yağ kaçakları giderildi şuan en ufak yağ kaçağı yok araçta.

Bu masrafın çoğu benim biraz daha detaycı olmam kaynaklı usta çoğuna gerek yok dese de araç yıl olarak eski sorun çıkarabilecek ne varsa değiştirdim.

Uzun yolda 120-130 sabit gidiyorum sıkıntım yok önümde masraf açacak tek şey klima kompresörü gibi gözüküyor, Klima soğutma performansı yeterli değil usta normal ufak motor vs dedi ama sanmıyorum.

Sıra ses yalıtımında araç söken parçalayan biri değilim normalde ama madem aveo biniyoruz niye yapmayalım.

Gelişmeleri paylaşıyor olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 21 Mart 2026; 8:45:44 >

• Bagaj davlumbaz içi,Bagaj kapağı ve arka koltuk altınının yalıtımını tamamladım.

Yalıtımı yaparken çift katman yaptım en alta Noiseoff be premium üstüne ise kauçuk standart bir yalıtım malzemesi uyguladım.

Ortalama 7-8 saat sürdü.

En basit şöyle açıklarım müzik sesi daha çok artık arkadan geliyor :), Araçta önceden yalıtım sıfır olduğu için ciddi şekilde fark etti.

Birde aracın arka tarafındaki titreşim bitti örneğin yüksek sesle müzik dinlerken tıngırdama sesleri gelirdi şuan çok daha tok net ses geliyor.

Ön davlumbaz ve kapı içlerini de müsait bir zamanda yapacağım.

B sınıfı eski bir araca biniyorsanız bence denemelisiniz yalıtım mevzusunu :)

• @emrcnd aynı kasa aracım var. kullandığın mıltimedya ve kol dayamanın bilgilerini ve linklerini yazabilir misin? Şimdiden teşekkürler.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.