Şimdi Ara

2011 Lancer Klima problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    yakın zaman da lancer aldım, bir hafta önce, cuma günü aşırı yağmur yağdığında ön cam buğu yaptı, buğuyu gidermeye çalıştım ama bir türlü gideremedim, otobanda önümü göremez oldum neredeyse. ben de allah ne verdiyse tüm havalandırma klima düğmelerini denedim. buğuyu giderdim. pazar günü araca bindiğimde, arabada hiçbir şekilde üfleme yoktu. yani ne klima, ne havalandırma, ne devir daim. düğmelere basınca ışık yanıyor ama hareket yok. sizce sigorta mı yanmıştır?




  • ön cama havalandırmayı verdiğiniz zaman (klimanın da açık olması şart ama zaten cama verdiğinizde açılıyor otomatik olarak sonradan kapatırsanız kapanıyor) buğunun gitmesi gerekiyordu.


    klima sigortası yüksek ihtimalle motor bölmesinde siyah kutu içinde. (asx'te öyle yüksek ihtimalle lancer'da da aynı yerdedir) sigortayı kontrol edebilirsiniz, motor bölümündeki sigortanın kapağını açtığınızda yedek sigorta da bulacaksınız oradaki sigortalardan biri klima sigortası için uygundur sanırım.

  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Sigortayı kontrol ettim sağlamdı, yine de değiştirdim ama bir şey değişmedi. Elektrikçiye gittim, motor çalışıyor ama motora komutu gönderen modül gibi bir şey vardı, o çalışmıyor. Biz yapamayız servisine gitmen gerekir dediler. Hayırlısı :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • problem fan reisstörü denen parçadaymış, kendim sipariş ettim, 2 dakikada takılabilen bir parça. klima şu an çalışıyor. aşağıdaki video yardımcı olacaktır. parça linki de aşağıda. yalnız gelen parça istediğim gibi OEM parça mıydı emin değilim, çok dandik bir kutuda geldi, kutunun üstünde başka parça ismi yazıyor falan. şu an çalışıyor neyse ki. sağ ön yolcu tarafında plastik bir kapak var onu söküyorsunuz, iki tane siyah menteşesi var düz tornavida ile çekince geliyor zaten, resistörün de 2 tane yıldız vidası var, sökünce iniyor aşağı, beyaz plastik tırnağını iterseniz kablodan ayrılıyor siyah parça. gerisi montaj.


    https://www.amazon.com/gp/product/B004JB0Q6O/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1





  • hayırlı olsun. aklımda olsun muhtemelen asx'te de aynıdır olay

  • güncelleme : kalorifer rezistansı tamir edilebiliyor, içindeki sigorta atıyormuş. türkiye'de ithalatçı firmaların elinde de var, google dan kalorifer rezistansı olarak aratırsanız bulursunuz. ben parça almıştım yedek tutacağım ya da satarım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.