Şimdi Ara

2011 Golf 6 LPG hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Yeni araba almayı düşünüyoruz ve yaklaşık 1 aydır her gün 2. El piyasasını kontrol ediyorum. Fiyat aralığımız 35-41 bin arası.
    Ford focus HB, mondeo ve golf üzerinde yoğunlaştık ve en son golfte karar kıldık.

Araç 2011 model 1.6 trendline paketi 170.000 kmd LPG li fakat markasını bilmiyorum aracın parça parça toplamda 7 bin hasar kaydı var. Fiyatı da modeline göre uygun geldi. 40.500 lira.

Bugün bi arkadaşıma arabadan bahsedince yeni arabada asla LPG tercih etme. Yeni arabalarda beyin var ve bu ileride araçta sıkıntı yaratıyor falan dedi. Arkadaşta da lpgli bmw 320 2006 model var. Arabasını gösterdi bana. Aracın lpg deyken gaz yemediğini gösterdi hakkaten de araç güçsüz çalışıyodu ve gaz verince öksürüyodu. Ve ısrarla LPG li yeni bir arabadan uzak durmamı söyledi. Benim de kafam karıştı haliyle.

Bu konuda bilgisi tecrübesi olan varsa yorumlarını bekliyorum. Aracı da yarın görmeye gidicez düzceden ankaraya.

Sizce de bu araçtan uzak mı durmalı? Yoksa bu problem markadan markaya modelden modele göre değişir mi ?

Aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

edit: Bir de hitler motor diye birşey çıktı. Araştırdığım kadarıyla güçsüz ama sağlam ve LPG için kusursuz bir motormuş. Peki bu arabadaki motor da Hitler motor mudur ? Nasıl nerden anlıcaz bunu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koraynba -- 20 Temmuz 2017; 3:41:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni arabalarda LPG tercih etme demekle iyi saçmalamış arkadaşınız. Düzgün bir montaj ile yeni arabalarda da çok güzel LPG kullanılıyor. Hitler motor olup olmadığını nasıl anlarsınız bilmiyorum ama motor kapağına bir bakmayı deneyin bence. Mpi yazıyorsa Hitler, fsi yazıyorsa tipik LPG uyumsuz vw motoru demek olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

MPİ 1600cc(102bg) bahşiş verilip alınır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FSI motor şimdinin TSİ motorların öncüsü gibi birşey . FSİ motorlar LPG taktırınca klasik atmosferik motorlardaki gibi sadece LPG ile çalışmıyor, bir miktar da benzin kullanıyor. Benim de şahsi fikrim FSİ almamanız yönünde... Focus HBi tercih edebilirsiniz
  • Yeni nesilden kastı direkt enjeksiyonlu benzinli arabalardır(tsi, cgi, fsi, ecoboost, tce, thp vs.). Bunlarda lpg montajını yapabilecek kaabiliyette servis ve usta bulmak çok zordur, fiyatları faiştir ve tam manasıyla lpgden verim alamazsınız.

Eğer baktığınız araç fsi değilse 1.6 8 valf mpi motordur yani piyasa tabiriyle hitler motordur, lpg ile %100 uyumludur ve hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.

• Herkese teşekkürler katkıları için. Diğer adayımız da FOCUS HB bu arada

• Bomboş Golf'e o fiyatı vereceğinize Titanium dizel focus araştırır 2-3 fazla verir alırdım. Zira Golf performans özürlüsü ve az da yakmıyor. Focus ise tam deli gibi giden az yakan araba tarzında. Titanium'un ses sisteminden kullanış zevkine kadar herşeyi mükemmel. Lpg'li 1.6 Golf net olarak gitmiyor.
  • 1.6 trendline LPG li kullanıyorum. En çok uyum sağlayan motorlardan birisidir. Düşünülmeden LPG takılabilir veya LPG li ise kullanılabilir. Dizellerdeki gibi performans beklemeyin ama drag yapmayacaksanız , makaslara girmeyecekseniz sizi üzmez , devrinde kullandığınız sürece sizi rahat ettirir.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.