Arkadaşlar d serisi ana konu da bir çok kişi sorunları paylaşmaktan rahatsızlık duymaya başladı o yüzden bu konuyu açıyorum paylaşımlarımızı buraya yapalım diğer arkadaşlara da saygı gösterelim
"Arkadaşlar merhaba,
Sabah işe geldiğimden beri bu forumu okuyup anlamaya çalışıyorum ve içime koca bir kurt düşmüş durumda.
Cumartesi akşam Saturn marmara forumdan Samsung 55"D7000 aldım. Hiç hesapta olmadan yapılmış bir alışveriş oldu. (Eğer buradaki yorumların bir kaçını okumuş olsaydım muhtemelen almazdım.) Ürünü onların getirmesini beklememek için kendim eve getirdim ve kurdum. (ağır siklet boks maçı vardı). İki gündür gerek hdmi dan gerekse WD harici aygıtımdan 1080p veya 3D filmlerden izledim. açıkçası iki gündür hayran hayran izliyordum. Bazen samsung smart hubdan 3d uygulaması indirdim. Orada bulunan 3d videolarını izlerken sesler görüntünün bazı yerlerinde düşüp çıkıyordu. Bunu da çok önemsememiştim. Bu akşam servis gelecek ve gerekli ilk işlemleri yapacak.
Yukarıda belirttiğim gibi burada yazılanlardan sonra içime kurt düşmüş durumda. Fakat tüm yorumları okuyamıyorum ve açıkça söylemek gerekirse bu tvden önceki tvim 37 ekran tüplü televizyondu. yani geçtiğimiz cuma gününe kadar evdeki tv 37 ekran tüplüydü. Bu akıllı tv ürünlerinde tabiri caizse tam bir çömezim. Sizden ricam bana yardımcı olur musunuz?
Yani bugün eve gittiğimde TV üzerinde yapmam gereken incelemeler nelerdir? Kenarda köşede ışık süzmelerinden bahsedilmiş veya bulutlanmalar olabilir denmiş. Banding sorunu denmiş ama onun ne olduğu hakkında en ufak bir fikrim bile yok.
Bana bu konuda yardım olursanız çok sevinirim. Sizden gelen yönlendirmelerin sonucunu burada paylaşacağım. Ve eğer bir sorun olduğu ortaya çıkarsa bu hafta içi çok geç olmadan ürünü iade edebilirim diye düşünüyorum.
Evril Bey az önce paylaşımınızı gördüm o sebeple buraya da mesaj atıyorum. Yorumlar arasında sizin ismini çok kere gördüm. Tv mi nasıl incelemem gerekir? Lütfen bana yardımcı olabilir misiniz?
selam
öncelikle hayırlı olsun diyorum
ışık süzmelerine siyah ekranlarda 4 köşeden rastlayabilirsin ortamı karart (bunu gece yap) youtube iconuna tıkla sitenin açılmasına kadar ki ekranda bir bekleme oluyor o ekranda yukarıdaki resimdeki gibi bulutlanmalar görürsün aynı zamanda ışık sızmalarınıda görürsün test etmenin tek yolu gece karanlık ortam gündüz ışığında imkanı yok göremessin alıntı yapmış olduğum aşağıdaki bilgiler işine yarayabilir belki
GHOSTING : Hareketli sahne sorunlarında en cok karşılaşılan bu hata hızlı sahne geçişlerinde akıcı bir izlemenin oluşmamasından kaynaklanır.Birçok kişi ghosting sorununu panelde 100hz in olup olmamasıyla bağdaştırsa da günümüzde bircok 100hz panellerdede bu sorun görülmektedir.Hatta tam tersi olarak bazı modellerde 100hz olmamasına ragmen ya da off konumda da olsa hareketli sahnelerde akıcı olabilen panel örnekleri çoktur.Daha cok işlemcisi başarılı ,paneli ile stabiliteyi sağlamış tv lerde ghost sorunu az görülür.100hz 200 vs. tabiki önem taşır fakat tek başına bu hatanın oluşmasına ilaç olamaz.
CLOUDING : Bulutlanma olarak adlandırılan sorun panelin arka planında belli bolgelerde beyazımsı bulutlar şeklinde gözükmektedir.Panelin arka fonunu siyah yaparak tesbiti mümkündür.Siyah seviyesini negatif etkiler.
SMEARING : Herhangi bir nesne etrafında iz bırakma sorunudur.
BACKLIGHT BLEEDING : Panel tv lerde en cok karşılaşılan sorundur.Daha çok LCD panellerde ortaya çıkar.CCFL(florasan aydınlatmalı panel) panellerin hepsinde az veya çok mutlaka olur.Edge Led lerde de günümüzde karşılaşılıyor.Sorunun var olup olmadığını anlamak için panel arka fonu tam siyah olunca ve ortam ışığı tam karanlık yapılınca panelin köşelerine bakılır.Tedavisi arka ışık şiddetinin azaltılması şeklinde olabilir.Özellikle CCFL panellerde ilk 6 ay - 1 sene sonunda ışık şiddeti kendiliğinden azaldıgı için panelin siyah seviyesi istenilen seviyeye gelir dolayısı ile arka ışık sızması sorunuda azalacaktır.
SHIMMER : Obje etrafında titrek ışık sorunu (daha cok philips'lerde gorulur)
STRIP LINE : Panelde çizgilerin belirip kaybolması şeklindedir.Panel soguk iken daha cok ortaya cıkar.
BUZZING : Panel ısındıkça içindeki tüplerden ya da fan gibi ekipmanlardan cıkan sestir.
BANDING : Panelde dikine gölgelenme sorunu olarak ortaya çıkar.
JUDDER : Görüntülerde titreme olarak bilinir. Filmler aslında saniyede 24 kare olarak çekilir. Ancak, Avrupa PAL sistem özellikleri saniyede 25 kare olduğu için, Avrupa'daki TV yenileme hızı 50Hz veya 25'in katlarıdır. Bu nedenle, 50Hz yenileme hızına sahip bir TV setine saniyede 24 kare hızında bir sinyal gönderildiğinde, titreme adı verilen bu efekt ortaya çıkabilir.
Cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.
Akşam eve gittiğimde ilk işim bu dediklerini denemek olacak. Anladığım kadarı ile samsungda en büyük sorun ışık süzmelerinin varlığı. Umarım bir sorun ile karşılaşmam..
Sonuçları fotoğraflayıp burada paylaşacağım.
İyi günler.
kardesım ıyı olmus bu baslık :) su ektekı resım senın son gelen tv resmımı bu arada yandan mı cektın dık ekrana karsıdan mı???
quote:
Orijinalden alıntı: stiltuning
kardesım ıyı olmus bu baslık :) su ektekı resım senın son gelen tv resmımı bu arada yandan mı cektın dık ekrana karsıdan mı???
:) yok dostum bir önceki d7000 e ait resim o direkt karşıdan çektim
yeni tv resimdeki
senin tv ne oldu bakamadınmı hala ?
bir de bu var
Arkadaşlar, www.samsungsmart.com adresine nasıl girebiliriz? Samsung Türkiye sitesindende üye olunamıyor. Bukonu hakkında bilgisi olan var mı?
bu site de ne var ?
üyeliği tv üzerinden yapıyor olabilirmisin acaba
ya ben bılgısayarcıyım yogun oluyor bızım ısler ondan daha bakmadım 6500 ıcın teknosaya fatura goturcem bu aksam erken donersem cekıcem resım. ama senın fılm oynarken solda mavılık var gıbı ama sıyahta o kadar ck yok ama yınede var bu ayarları sona dayanmıs halımı
quote:
Orijinalden alıntı: stiltuning
ya ben bılgısayarcıyım yogun oluyor bızım ısler ondan daha bakmadım 6500 ıcın teknosaya fatura goturcem bu aksam erken donersem cekıcem resım. ama senın fılm oynarken solda mavılık var gıbı ama sıyahta o kadar ck yok ama yınede var bu ayarları sona dayanmıs halımı
bu ayarlar tv yi ilk aldığımda hiç bir ayarı ellemeden yani fabrika ayarlarında çektiğim hali ayarlar ile oynayınca biraz daha gözükmez olabiliyor ve film izlerken heryerde bu olmuyor bağzı yerlerde gözüküyor ama yinede okadar para vermişken rahatsız olabiliyorsun
bu arada nerde bilgisayarcısın
nasıl bir yerde çalııyorsun bilgisayar ile ilgili işlerimiz oluyor yabancıya gitmeyelim
altındağda şahıs fırma sıkıntın olursa her zaman yardımcı olurum... donanım yazılım her ne olursa ulasman yeter...
evet zaten sıkıtnı orta bu kadar para verdıgımız ıcın bu kadar pesındeyız ve olalımda. bılıyorsun ben kıllatıyorum aksam teknosadayım bakalım ordan sonra ne olucak 6500 yerıne dıyorum baska bır cıhazmı alsam yoksa 6500 demı kalsam LG falanda aynı aslında hepsı.
quote:
Orijinalden alıntı: evril
bu site de ne var ?
üyeliği tv üzerinden yapıyor olabilirmisin acaba
Kendi soruma kendim cevap vereyim; Üyeliği tv üzerinden yapılıyor. Üyelik için email adresi girildikten sonra şifre oluşturuluyor. Bu şifre ile oturum açılıp siteye girilebiliyormuş. Müşteri hizmetlerinden bu şekilde söylediler. Akşam deneyelim, bakalım ne varmış sitede....
ben şu an mahkemeye vermeyi düşünüyorum yasal süreç nasıl işler ne kadar masrafı olur akı b.... kurtarırmı hiç bilmiyorum bu işlerle uğraşıp sonuca ulaşan arkadaş var ise kısaca bilgilendirirse hepimize faydası dokunur
Mrb benim 2.tv m olan55d7000 icinde genel Merkez'den arıza olarak kabul edildiğine dair cevap gelmiş şimdi degisim onayı bekliyorum! Sanırım çıkacaktır zaten dediğim gib tv florosan gibi:) ama sıkıntı şimdi basliyo zira samsung dısında diğer modelleri Hanım'a begendiremiyorum kozmetik acıdan sikintililar biraz Sony nx720 begendirebildim onun icinde sanırım bir miktar fark ödemem gerekecek ama sanırım kalite farkı var! Almış oldugum yer mm eğer uygun bir fiyatla lg980s Yada nx720 önerirse bu ikisinden birini alacağım yok fiyat farkı çok olurda yine d7000 almam gerekirse nelere dikkat edeyim? Birde daha önceki 46d 8000 de olmayan ama bu tv de olan bir sorun var tv izlerken sanki görüntü sıkışıyor ve aniden atlama yapıyor bu 7000 e has bir sorunmu yoksa benim tv yemı denk gelmiş? Yada biryerlerde ayar haramim var?
quote:
Orijinalden alıntı: evril
ben şu an mahkemeye vermeyi düşünüyorum yasal süreç nasıl işler ne kadar masrafı olur akı b.... kurtarırmı hiç bilmiyorum bu işlerle uğraşıp sonuca ulaşan arkadaş var ise kısaca bilgilendirirse hepimize faydası dokunur
hocam anladığım kadarı ile senin değiştirdiğin bir tv var ama ondada sorun olduğu için iade istiyorsun değil mi?
tam olarak hangi ürün senin kullandığın? ve ne zaman almıştın?
quote:
Orijinalden alıntı: ibocan1978
Mrb benim 2.tv m olan55d7000 icinde genel Merkez'den arıza olarak kabul edildiğine dair cevap gelmiş şimdi degisim onayı bekliyorum! Sanırım çıkacaktır zaten dediğim gib tv florosan gibi:) ama sıkıntı şimdi basliyo zira samsung dısında diğer modelleri Hanım'a begendiremiyorum kozmetik acıdan sikintililar biraz Sony nx720 begendirebildim onun icinde sanırım bir miktar fark ödemem gerekecek ama sanırım kalite farkı var! Almış oldugum yer mm eğer uygun bir fiyatla lg980s Yada nx720 önerirse bu ikisinden birini alacağım yok fiyat farkı çok olurda yine d7000 almam gerekirse nelere dikkat edeyim? Birde daha önceki 46d 8000 de olmayan ama bu tv de olan bir sorun var tv izlerken sanki görüntü sıkışıyor ve aniden atlama yapıyor bu 7000 e has bir sorunmu yoksa benim tv yemı denk gelmiş? Yada biryerlerde ayar haramim var?
2.tv m derken tam olarak kastettiğin nedir? yani bir tane değiştirdin, ikincisinde de mi sorun oldu? ve ne zaman almıştın 55d7000i?
ben 55d7000 aldım bu geçtiğimiz cumartesi. açıkçası eve gittiğimde direkt kontrol edeceğim bugün burada okuduklarımdan dolayı iş performansım yerlebir olmuş durumda... :)
Aynen anladığınız gibi 1.tv yi değiştirdim bu ikinci Bu tv deki sorun digerinin 10 katı felan evril in tv si gibi olsa kabulümdu suanki tv çok vahim durumda :) 3. Kez samsung almaya korkuyorum zira yine sorun olursa servis ile bayağı sıkıntı yasiyacagimi düşünüyorum
çok kararsızım arkadaşlar ilk samsungumu iade ettim(46d8000) şimdi ikincisini almak üzereyim. benim anlamadığım bu forumu sadece tvsi arızalı olan arkadaşlarmı oluşturuyor. binlerce adet satılan bu tvlerin sahipleri bu arızayı görmüyorlarmı yada gerçekten onlarınkinde bir arıza yokmu.
ben eğer yeniden sammy alırsam internetten alırım çünkü 7 gün koşulsuz iade hakkı var. bence sizde öyle yapın.
birde yeni tv alan arkadaş olursa hemen yorumlarını ve resimlerini bekliyoruz.+ tvsinde problem olmayan arkadaşlarda yazarlarsa bize cesaret verebilirler yeni maceralarımız için.