Şimdi Ara

2010 YGS-LYS mi DAHA ZOR YKS mi DAHA ZOR (150 kişi oldu) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
3.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

2010 YGS-LYS mi DAHA ZOR YKS mi DAHA ZOR (150 kişi oldu)

(En Son Oy Tarihi: 7.11.2024)
Giriş
  • bu yılda da 2020 tytsi 2010a göre kat ve kat zor

TYT

TÜRKÇE olarak 7 net farkı var bu tytnin türkçesi 2010 ve 2011den kat ve kat zor

MATEMATİK 5 net farkı var bu tytnin matematiği 2010den kat ve kat zor ve 2011den de daha zor

fen ve sosyal üstteki değerlendirelemiyor üstteki iletilerimde yazdım nedenini (hem soru sayısı farklı hem de puanlaama açısından farklı baya)

AYT

MATEMATİK soruları 2 ile bile çarpsak bu ayt daha zor olduğu anlaşılıyor

FEN desek açık açık ara 2020 daha zor

ama niye baya yığılma oldu aslında her sene oluyor ama bu yığılma ilk 20-30binde çok oldu çünkü zor soruların olmamasından kaynaklı bir durumdan dolayı

2010 YGS-LYS mi  DAHA ZOR YKS mi DAHA ZOR (150 kişi oldu)

2011 lys

@2020ayt hocam bu yılın sınavı daha zormuş istatistiklere göre 2010a göre yapabiliriz kıstasları halen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 11 Şubat 2021; 23:15:40 >

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Yani çok mu basit zannediyorum sınavda gümler miyim bilmiyorum ama attigin video Tus meslek Lisesinin videosu.10saatten fazla Tus çalışarak insanlar ilk 500e girip derma,radyoloji falan kazanmaya calışiyorlar.Benim istedigimse Yks de 50-60bin arası olmak daha iyi bir derece yapsam niye fazla calistim diye üzülurüm yani.Yks de 60bininci olmakla 12saat Tus çalısip 75puan yapip plastik cerrahi kazanmak arasinda daglar kadar fark var tabi benimkisi de fazla rehavet olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • roket42 R kullanıcısına yanıt

siz bilirsiniz hocam

ben belki derece ile girersiniz diye düşündüm mesela özel bir ünide öğretmenlik kazanarak ayda 7-8binlere kadar burs alabilirsiniz hem burs alarak okumanız daha iyi gelir diye düşündüm ondan attım videoyu2010 YGS-LYS mi  DAHA ZOR YKS mi DAHA ZOR (150 kişi oldu) 2010 YGS-LYS mi  DAHA ZOR YKS mi DAHA ZOR (150 kişi oldu) 

O nasıl oluyor yav.Ayda 8bin lira kim kime burs veriyor bir de ögretnenlikte?Emin misin konuyu açar mısin biraz ya da link?

medipol üniversitesi torku üniversitesi istinye üniversitesi gibi çoğu özel üniversite burs veriyor

https://aday.istinye.edu.tr/burslar

sitelrinden ayrıntısına bakabilirsin + iilk 100 bursu ile 7-8 bine ulaşıyor ve vakıflar da da bursla daha üstüne çıkıyor

ilk 100 olmasa da ilk 5bine kadar güzel bursları var

her bölüm için

ve sadece özele bile gitmene gerek yok

ilk 5bine girerseniz sabancı olsun tev olsun çoğu vakıf da üstün başarı bursu veriyor

Vay be.2011yılında 3500 sıralamayla basvurmadigım burs yeri kalmamisti 1tanesi bile bana burs vermemişti.Normal devletin verdigi bursta çikmamisti.Üstüne hala Kyk borcumu öduyorum.Allah belamı vermiş resmen2010 YGS-LYS mi  DAHA ZOR YKS mi DAHA ZOR (150 kişi oldu) Şimdi medipol falan akıtıyo ayda 5bin lira yuh şimdi anladım özellerin puanı neden cerrahpasayla yarisiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roket42 -- 11 Şubat 2021; 23:53:47 >

2010 YGS-LYS mi  DAHA ZOR YKS mi DAHA ZOR (150 kişi oldu) 2010 YGS-LYS mi  DAHA ZOR YKS mi DAHA ZOR (150 kişi oldu) 

2018 neden öyle bilmiyorum ama 2018 gayet kolay sınavdı.Hele o fizik o kimya gayet basitti.Y

ÖK başkanı dahi adaylar lys sorularına baksin demişti.Lysye benzer sorular vardı.O gemili soru hariç zaten klasikti.Neden millet zorlandı bilmiyorum ama 2019'dan iyi gelmesi dahi gariplikti

Lys de pek iyi degildi ama

Öğrenciler sanki daha bir hırslı

Kaliteli kaynaklar epey arttı

Soru havuzu eskidi.Artık soru isleri farklilaşmalı

Süre çok fazla...

Sebeplerden yığılma arttı.Çözümü için hem sistem hem müfredat hem soru tipleri değişmeli

Edit:Son 10 yılın rakamlarına bakmadım ama tanidığım 118 netle 11k olmuştu.Yapılabilirlikte 2015 ygsde hepsinden daha düşük

Ayrıca matematikte de muhtemelen 2017 veya 2015 en düşüktür.2017de hacettepe tıp lys mat ortalaması 66 mı neydi daha ne olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8EA777DE4 -- 12 Şubat 2021; 0:58:55 >
  • yoo hocam son 10 yılın yapılabilirlik oranı en düşük olan sınavdı

çünkü 2018 yksye kadar bakın hep aynı tip sorular hep ezber sorulardan oluşuyordu ama birden karşınıza öyle bir sınav geliyor ki sizden düşünmenizi yorum yapmanızı ve analitik zeka ile soruları yapmanızı istiyor

ama insanlar genelde soru tipleri ezberlediklerinden çoğubu sınavı yapamıyorlar ve o yüzden de çoğu okulun puanı düşüyor

2016 yılında giren bir öğrenciye de 2015 çok kolay bir sınav geliyor hatta baya forumda tartışmaları da çıkıyor nasıl yapamadı keşke 2015te girseydim düşük netle çok iyi yerlere giderdim öyle şans bir daha gelmez falan diyorlardı

çünkü o yıl soru bankalarında ve yardımcı kitaplarda 2015e çok benzer sorular olduğundan dolay

2019da giren birisi için de aynı şey geçerli siz de görmüşsünüzdür nerdeyse tüm kitaplar yenilendi 2018e çok yakın sorular hazırlandı yardımcı kitaplar

o yüzden 2018 normalde kolay gibi sorular gözükse de ama türkçe çalışırken önünüze matematik sınavı gelmesi gibi bir deneyim hocam o yüzden öğrencileri çok zorladı

ve 2015e göre yapılabilirlik oranı düştü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 12 Şubat 2021; 1:32:27 >

• Bence şöyle bir durum, sınavın soru olarak zorluğunun hiçbir önemi yok çünkü sonuçta rakibin olan kişiler de aynı sınava giriyor. YKS daha zor çünkü sınava giren kişi sayısı her sene artıyor bu da daha çok rakip demek
  • 2015 ygs ile 2018 tyt karşılaştırlıyor ne diyeyim.Ben 10.sınıfı bitirmiştim o zamanlar.100 netim vardı,hayatımda çözdüğüm ilk denemeydi.Bilmesek zor diye yutturacaksınız.
    2015 ygsnin sosyal ve türkçesini çözün isterseniz.Aşinalıkla falan ilgili yok.Bildiğin zor.
    2015'de 140 netle ilk 100'e giden vardı,forumda konusu var bakın isterseniz.Aynısı 105 tyt'ye denk geliyor.O netle 2018'de ilk 100 olmazdı
    2015 ve 2017 ygs yapılabilirlikte en az.Onların yanında 2018'i sınav yerine koymam ben

• hayır hocam ösym nin istatistiklerinde yapılabilirlik oranı en düşük olan sınav çok az farkla 2015 sonra 2018 geliyor

2017nin yapılabilirlik oranı daha fzla 2018e göre

ondan dedim

zaten zeki öğrenci için her sınav kolay gelir hocam siz bu değerlendirmede yanlı olursunuz2010 YGS-LYS mi  DAHA ZOR YKS mi DAHA ZOR (150 kişi oldu) 

• ya hocam bir de sosyal ve fen soruları türkçe ve mata göre daha kolay olur hep ygs döneminde daha fazlaydı 40 soru daha kolay yapılırdı

ama insanları 8-9 sosyalin değeri 1 mata eşit olunca insanlar fazla önemsemiyorlardı

ama yksde 1 sosyal demek 1 matın 0,1 fazlası demek o yüzden sosyale de çok önem veriyorlar

• lys yanlış yaptığınız zaman tüh be derdiniz şimdi ayt de yanlış yaparsanız kafanıza sıkın

• Sınavın kolaylığı, zorluğu başka bir konu. Yığılma aralıkları bambaşka çözülebilirliği ise bambaşka..

2010 YGS-LYS soru sayısı fazla olsa da çok kolay bir sınavdı.

2020 YKS ise dinamikleri kendi içerisinde pandemi vs sebebiyle eşsiz bir sınavdı kolay olmasa dahi diğer YKS'lere göre daha çözülebilir düzeydeydi ve beklenen yığılma oldu hem de çözülebilir bir sınav olması, soru sayısının az olması sebebiyle de puanlar nirvana yapt ama bu onu "kolay" yapmaz.

Bahsedilen burslar için epey şart var. Daha önce lisans vs mezunu olmamak gibi ya da yaş sınırı gibi (24) bilginiz olsun tam detaylıca takip edemedim taleplerinizi de söylemek istedim.

• Ribas0 kullanıcısına yanıt

bu forum bir garip hocam

ösym istatistiklerini atıyorum arada dağlar kadar fark var tytnin ve aytnin 2010a göre her türlü yapılabilirlik oranı daha düşük çıkıyor ama

ilk mesajlarda yok 2010 yksdan daha zormuş hatta diğer ykslerden de çok zormuş falan bir şeyler saçmalıyorlardı

o yüzden çok yakın çıktı hatta 2010nun yks sınavlarından daha zor kabul ettiğini çoğu kabul bile etti(2015-2017 zor olabilir ama biz 2010u tartışıyorduk)

• Ribas0 kullanıcısına yanıt

her ünide yok hocam bazılarında var araştırmak gerek onları

https://aday.istinye.edu.tr/burslar bunda yoktu

hatta birisinin burs için işletmeye gittiğini görmüştüm

• genellikle tek yıllar yani 2013 2015 2017 insanları zorlamış ve netler düşmüş özellikle 2015te. 2011 ve 2019u ayrı tutuyorum 2011 2010a çok benzer zor değil ve 2019 da 2018e göre kolay kalıyordu zaten. çift yıllar da 2010 2012 2014 2016 netlerin yükseldiği nispeten kolay sınavlardı. 2018 ve 2020yi yine ayırıyorum çünkü 2018 2017 ayarında biraz zorlayıcı 2020 ise tüm çift yılların hatta son 10 yılın en kolayı olarak karşımıza çıktı.

normalde 2021in 2017 ayarında olması lazım tek yıllara göre ama ösym o kuralı bozdu 2019da. gerçi herkesin beklediği 2020den zor bir yks olması bu yıl. ben de merak ediyom bakalım nasıl olacak

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.