Şimdi Ara

2010 Volvo vs 2016 Citröen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 8 yıldır kullandığım 1.6 HDI motor 2009 model Citröen Grand Picasso’ya sahibim.

    Aracım 7 kişilik ve donanımı şuan için bile yeterli. İki çocuk da olunca MPV araç az yakan, konforu yeterli ve geniş bir araç olarak işimizi görüyor.

    Aralıkta C5 aircross’a yazılıp aracı akrabama devrettim. (204bine geliyordu)

    Tabi şimdi baya pişman oldum. Üstelik SUV araçları pek sevmezken şuan hoşuma gitmeye başladı.

    Şimdi bütçe olarak 250bine kadar çıkabiliyorum.
    Bu paraya
    2010 model Volvo XC 60 D5 4x4 bulunuyor. Ama 200bin km civarı oluyor. Yakıt ve vergi konusunda Picasso’yu aratır biliyorum. Ancak resmen araca aşık oldum.

    Diğer seçenek 2016 Grand Picasso. Tam otomatik. Tam dolu paket ve km genelde 80bin civarı.

    Sizce delilik yapıp o kadar parayı vereyim mi Volvo ya. Bakım ve masrafı beni zorlamaz ama artık para falan biriktiremem. Ayda 3-4 bin biriktirebiliyorum artık o olmaz muhtemelen. Picasso olursa da artık gelmeyen bir araç. İleride 2.elde sorun olur mu acaba.

    Passat vs gibi araçlar ne genişlik olarak ne de bana katacağı bir özelliği yok gibi geliyor ama 2.elde de onlar avantajlı.

    Aracıma binmeye devam edeyim diyorum birikimim pula dönüyor. C5 Aircross dan baz geçmesem şuan satıp istediğim arabayı alabilirdim. Bu zamana kadar biriktirdiğim de yanıma kar kalırdı. Yüne aynı hatayı yapmak istemiyorum. Kafam çok karışık.

    Sıfır al diyecekler için cevabım bayilerin şeref yoksunu hareketleri gerçekten beni çok soğuttu.

    XC 60 için pazarlık ettiğim bir bayi araçla ilgilendiğimi ve ciddi olduğumu görünce araca 30bin zam yaptı. Gerçekten kafayı yemek üzereyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 2.0 t olanlar daha düşük km daha az sorun demek dizel illa sürpriz yapar
    yürütebilirim diyorsanız Verilmeye verilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biliyorsunuz ki 2016'da C4 picassodan baya özellik kısıldı yine de Volvo'dan artıları çok.Eksi olarak benim gördüğüm kadarıyla koltuklar çok daha iyi,motor Picassoya göre çok güçlü.Artılara gelicek olursak ağırlık,yere yakınlık,genişlik,4x4 olmaması(kar olmadığı zamanlarda fazla yakıttan başka bir marifeti olmuyor ek olarak bakım masrafı ve güç kaybı var.),teknoloji(şerit takip,adaptif cruise control,acil çarpışma önleyici vs.)7 kişilik olması ve yakıt.Piyasa olarak Volvo da çok iyi değil o konuda ayrıca C4 picassolar çok tercih edilmeye başlandı model yılı da Volvo'ya göre daha yüksek olduğu için 0km araçlara gelen zamlardan daha çok etkilenir.Şunu da söylemeden geçmeyeyim Volvo yarı otomatik Picasso 8 ileri tam otomatik hem daha sağlam hem de daha konforlu.Picasso'nun cam tavanı da çok iyi.Volvo tercih edilecekse güvenlik için tercih edilmeli Picasso yapısı bakımından çok da sağlam bir araç değil hele de cam tavan olunca.Bir de Picasso'da ufak ama can sıkıcı kronik sıkntılar var cam tavan perdesi ayağı ve arka rüzgarlık çatlağı çok yaşanıyor.




  • Merhaba, hocam aracınızdan memnunsaniz neden satıyorsunuz ki? Volvo güzel kaliteli bir araç bahsettiğiniz kasası dışarıdan hâlâ güncel görünüyor fakat 200bin km'ye gelmiş bir aracın turbo enjektör değişimi gelmiş demektir bunun serviste değişiminin bedelini bir araştırın derim sonra kendiliğinden vazgeçersin zaten. Yerinizde olsam mevcut aracımı ufak çaplı yenilikler yapar parayıda erimemesi için altına atardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4x4 konusunda büyük yanılgınız var, o konuyu iyi araştırın.Ikıncısı bahsedilen modelin şanzumanı yarı otomatik değil,hatta Xc60 dizellerde yarı otomatik şanzuman hiç kullanılmadı,ya 6 vitesli manueldir yada Aisin 6-8 vitesli tam otomatiktir (Geartronic).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D.Baran kullanıcısına yanıt
    Malum sitedeki teknik özelliklerde yarı otomatik yazıyor bu arada Citroen'deki EAT8 de Aısın Warner'in 4x4 konusunda da herkes yakıtı etkilediğini söylüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-8593F6DCF

    Malum sitedeki teknik özelliklerde yarı otomatik yazıyor bu arada Citroen'deki EAT8 de Aısın Warner'in 4x4 konusunda da herkes yakıtı etkilediğini söylüyor.
    Picasso ve Grand Picasso'lar EAT6 bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Picasso vey Grand Picasso tercih edilebilir ama adblue depolarının daha önce yetkili serviste değişmesi koşuluyla. Bir de kronik ekran kararma sorunu var onu da göz önünde bulundurun. Çıkma takılabiliyor ancak çıkma takılan ekranlar da beyinden bağımsız olarak üzerinden çıktığı aracın km'si yazıyor ona dikkat edin.

    Ben nacizane bir öneride bulunacağım. Bir önceki kasa makyajlı 3008. Onu da araştırmanızı tavsiye ederim.

    Şimdiden hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Volvo kullanıcısı olarak Volvo derim ben. Ancak yürütme maliyetleri yüksek. Güvenlik konfor kalite bakımından modeli düşük olsa da daha iyidir. Uzun yıllar binilecek araç ancak sıkılırım ben model değiştireyim denilecek bir araç değil. 2. el piyasası zayıftır ki alan zaten kolay kolay satmıyor. Al satçılardan ziyade daha çok binicisi vardır. 200bin de hemen enjektör turbo patlayacak değil elbette ama 2. el sonuçta. Ne sürpriz çıkar bilinmez. Eksper dışında iyi bir volvo ustasına da göstermek gerekli şanzıman motor için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezimuse

    Bir Volvo kullanıcısı olarak Volvo derim ben. Ancak yürütme maliyetleri yüksek. Güvenlik konfor kalite bakımından modeli düşük olsa da daha iyidir. Uzun yıllar binilecek araç ancak sıkılırım ben model değiştireyim denilecek bir araç değil. 2. el piyasası zayıftır ki alan zaten kolay kolay satmıyor. Al satçılardan ziyade daha çok binicisi vardır. 200bin de hemen enjektör turbo patlayacak değil elbette ama 2. el sonuçta. Ne sürpriz çıkar bilinmez. Eksper dışında iyi bir volvo ustasına da göstermek gerekli şanzıman motor için.
    Temiz bir D5 bulamadım hocam. 2 çeker d4 olanların da bir esprisi kalmıyor açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.