Şimdi Ara

2010 sonrası kaç mezun vardı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2011 sınavına kaç mezun girdi yığılma olduğu için mezun çok var mıydı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu şekilde mantıklı bir kıyaslama yapamazsın. O zamanlar mezuna kalma eğilimi şimdiki kadar fazla değildi, internette bu kadar fazla bilgi yoktu.

    Ama "2021'de sınava 5 milyon kişi girecekmiş"ci arkadaşlara söyleyeyim:

    Her sene sınavlarının belli geyikleri vardır. (Bu sene çok zor olacak, bu sene mezun çok fazla, bu sene herkes bilinçlenmiş, ne kötülük oluyorsa bizim nesile vuruyor vb.)

    Bunların hepsi bir ölçüde doğru olabilir ama abartıldığı kadar doğru çıkmaz. Ha bu sene gerçekten çok garip bir seneydi, eminim normalde sınavdan hak ettiği sıralamayı yaptığını düşünen oranı %15 - 20 ise bu sene %5 - 10 aralığına çok rahat gerilemiştir. Ancak "Benim çevremde herkes mezun" / "İnternette bakıyorum herkes mezuna kalacak" tarzı gazlara gelmek çok doğru değil. Her sene mezun sayısında bir miktar artış oluyor ve sistem değişmediği sürece olmaya da devam edecek. Bu sene normalin biraz daha üstünde bir artış da olabilir.

    Ama 1 milyon yapıp 100 bine çekebilmek için mezuna kalan da olacak, 300 binden 50 bine çekmek için kalan da olacak, 50 binden ilk 5 bine çekmek için kalan da. Yani mezuna kalanların hepsi sizin rakibiniz değil herkesin hedefleri farklı, sizle rakip olan mezunların da hepsi inanılmaz sıralamalar yapamayacaklar. (bunu bu sene yerleşen bir mezun olarak söylüyorum)

    O yüzden takılmayın böyle sınava ne kadar kişi girecek, mezun sayısı artar mı meselelerine. Evet biraz artar ama bu 2021in bambaşka bir sınav olmasına sebep olmaz.
    Bu sene saçmasapan sıralamalar gelirse bunun sebebi yine bürokrasinin konularla falan oynaması olacaktır, mezunlar değil. O yüzden oturup çalıştığınız her şeyi hakkını vererek çalışmaya bakın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.