Şimdi Ara

2010’da parasını Bitcoin’e yatıran Wikileaks, yüzde elli bin kâr etti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
2.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • işin kötü tarafı diyorlar sen bu işleri başından beri bilen takip de eden adamsın, niye 50-100 btc alıp atmadın kenara


    değerleneceğine de inanıyordum üstelik. kötü yorumlara halen katılmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpawniN -- 19 Ekim 2017; 0:49:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K_Spartakus


    quote:

    Orijinalden alıntı: Leipold

    Elimle dokunamadigim seye para yatirmam haci. Biz dedelerimizden boyle gorduk

    O da bişey mi, bizim millet elindekini de saadet zincirlerine defalarca kaptırarak rekor kırdı bizim toplum asla akıllanmaz çünkü paradan para kazanma işini kendisini kekleyenlerin eseri olduğunu hâlâ anlamayıp para kaptırmaya devam edecek bir gecede milyarlar kazandım reklamlarına inanmaya devam ederek

    Yeterli aklin mantigin ve saglam ortaklarin cevren varsa dogru zamanda dogru hamle ile bir gecede milyar dolarda kazanirsin ( sorosun ingilterede kazandigi gibi ) ama kimse gelip sana milyar milyon vya 10 tl bile kazndirmaz durduk yere.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardicli2000


    quote:

    Orijinalden alıntı: Leipold


    quote:

    Orijinalden alıntı: ardicli2000


    quote:

    Orijinalden alıntı: Leipold

    Elimle dokunamadigim seye para yatirmam haci. Biz dedelerimizden boyle gorduk

    Banka faizi, borsa hissesi, hazine bonosu... Hangisi eline değiyor. Koşarak alıyoruz ama....

    Onlara da yatirmiyorum. Mesela borsa oynamam, hazine bonosu almam, likid fon vs o islere girmem. Ana paranin Faiz'ini yarin bankadan nakit olarak cekersin mesela ana para ile beraber. En iyisi doviz

    Hocam demek istediğimi anlamadınız. Yazım da bizzat sizi hedef almamıştı. Genel olarak yazdım.

    Sizin dediğiniz elime karşılığını alırım bir nevi Barter ekonomisi. Ve o mantıkla elinizde tutacağınız tek değerli eşya altındır. Para değil. İsterse Dolar olsun tüm paralar kağıt parçasıdır. Onları değerli yapan şey atfettiğimiz değer ve karşılığının olmasıdır. Bu isterse elinizdeki kağıt parçası olsun isterse banka server larındaki 1 ve 0 lar olsun. Temel mantık biri banka hesabınıza ya da elinizdeki kağıt parçasına değer biçip o değer temelinde karşılığında bir ürün/hizmet veriyor olmasıdır.

    Bugün Bitcoin e bir değer biiçiliyor. Ancak karşılık konusu biraz sorunlu. Bazılarınca karşılığı var bazılarınca yok. Siz de karşılığı olanlarla iş yaparak, tüm dünyada karşılığı olan dolara dönüştürüyorsunuz. Onlar da sizden hizmet bedeli ve komisyon alıyor.

    Ülkelerin sevmediği şey ise bitcoin ve diğer tüm dijital paraları komtrol edememeleri. Para transferini onaylıcak kurumun kendileri olmamaları. Garanti veren yok ama insanlar tüm dünya genelinde blockchain teknolojisi ile kayıt altına alınan ve yıllarca kendini ispatlamış sisteme güvenmeye başladılar. Bu da yöneticileri korkutuyor.

    Örneğin Sudan'ı ele alalım. Şu an ABD Ambargosu var. (Yakında kalkacak gerçi ama uzun zamandır vardı) Bu ne demek? Dünya üzerinden hiç kimse belirli şartlar hariç Sudan'a dolar transfer edemez, Sudan'dan dolar gönderemez. Bunu nasıl kontrol ediyorlar. Dünya üzerindeki tüm Dolar transferi Amerika'nın onayından geçiyor. Yanılmıyorsma Citibank ve New York Bank mı ne kontrol ediyor. Ama tabi Hazinenin işi. Parayı donduruyor iade bile etmiyor bir de seni de kara listeye alıyor.

    Şimdi bu engele takılan Sudan Hazinesi 10 tane bitcoin hesabı açıp. Sağa sola bitcoin gönderip alsın. İstediği ülkede de dolar üzerinden çevirip oynasın. Gücenilir 3 5 adam bulacaklar sadece o kadar. Nitekim TR-İran arası altın ticareti de buydu. Kaydı kolay olduğundan şimdi sıkıntıdayız ama bitcoin takibi bile çok zor. kim kim belli değil. İşte bundan sevmiyorlar. Ama eminim tüm block chain hareketlerini kaydedip (ki int de var zaten isteyen indirir) tüm adres karşılıklarını aramaya başlamışlardır. Ne zaman büyük oranda kim kimdir öğrenirler ondan sonra ABD de resmi olarak destekler hale gelir. Görürsünüz.

    Uzun oldu ama kastım buydu.

    Projeyi tasarlayan zaten Abd. Komploculugu sevmem ama bu projenin abd urunu oldugu kanaatindeyim. Her hngi bir agla baglantisi olmayan kapali local cihazlarda guvenlik ve kontol sorunu olmayacaktir fakat degil bitcoin internete bagli oldugumuz her an kullandigimiz teknolojinin Abd nin askeri amacla urettigi alt yapisini olustturdugu bir proje oldugunu unutmamkta fayda var.

    Kesin soyle soyle diye bir sey sallamim daha fazla ama unutmaylim islemciden isletim sistemine fütursuzca bırakılan acik arka kapilar devletlerin elinden modasi gecip el ayak altina dustugunda koca koca sirketlerin yoneticileri kuzey kore ozel ekip kurup virus yazmis olmali diyebiliyor. Hemde kuzey kore gibi egitimden ve ekonomiden yoksun bir ulkenin boyle bir sey yapabilecegini iddia ediyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İzole Bant

    Son 1 aydır her yerde bitcoin haberleri dolaşıyor.Millete gel gel yapıyorlar,önümüzdeki günlerde sağlam tokat var anlaşılan o ki

    hocam son 2 senedir bitcoini takip diyorum ve senin gibi binlerce kişinin yorumunu okudum yok patlayacak yok tokatlanacak vs. şuan nerelerden nerelere geldi ve pazar hacmi 100 milyar doları aştı yani diyeceğim o ki 100 milyar dolarlık pazar manipülasyonla, medyanın gücüyle vs. etkilenmez.

    sanal para işine gelirsek dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu şey sanal para bugün legal,illegal bir çok şeyi bitcoin fazlasıyla karşılıyor geleceğin parası olur mu bilmem ama sanal paralar git gide yaygınlaşacak hatta merkez bankaları kendi sanal parasını çıkartacak çünkü normal bir para gibi önüne durmak imkansız.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.