Şimdi Ara

2008 tdci ford fiesta rolanti veya çok yavaş iken kendiliğinden stop etme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,

    2008 model 1.4 tdci ford fiesta aracım var. 5 yıldır sorunsuz kullanıyordum. Fakat geçen perşembe araç seyir halinde iken telefon çaldığı için yavaşlaıp aracı kenara çekmek isterken araç birden stop etti. Fakat araçta ne titreme ne boğulma oldu. Birden bire vitesi düşürüp gaza basıp hafiften devam edecekken aracın gaz almadığını farkettim ve radyo kalorifer, far açıkken araç stop etmiş. O gün çok kafaya takmadım , belki telefonu açacağım diye vitesi 1 yerine 3 e almışım da farketmemişimdir diye.

    Fakat dün akşam aracımı çalıştırıp 5-10 km kadar giderken kalorifer, radyo, far vs açık iken araç sola dönüş yapmak için yavaşlarken ( nerdeyse rölanti) birden direksiyon sertleşti. Önce ne olduğunu anlamadım bu yüzden normal şartlarda dönebileceğim yeri dönemediğim için neredeyse sağdakü park eden araca girecektim. Hemen el frenini çektim Allah tan arkamda araç filan yoktu. Bu arada aracın halen far radyo kalorifer faal. Kontağı geri çevirip tekrar aracı çalıştırdım ve hiç bir sorun yokmuş gibi araç ile 1 km daha devam edip aracı evin önüne parkettim. Fakat şu an kafam acayip bozuldu. Arabaya karşı güvensizlik oluşmaya başladı. İnternette biraz araştırdım fakat herkez farklı şeyler söylemiş. Enjektör, pompa, rolanti ayarı, ısı sensörü, krank mili vs bir sürü sebeb olabilir demişler.

    Lütfen daha önce aynı sorunu yaşayan veya bu işlerden anlayan biri yardımcı olur yol gösterirse çok dua ederim. Görev icabı şu an Mardin deyim. Usta konusunda çok seçenek ve alternatif yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Fikri olan yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, benim de 1 ay önce aldığım arabada aynı şey başıma geldi ama bizim arabada şu şekülde oldu gaza yüklenince birden stop etti kendi kendine yavaşlayarak durdu 2 kez, ben de tamirciye götürdüm yanlış olmasın ama bişeyin filtresini değiştirdiler yakıtla ilgili bir parçaydı adını tam hatırlamıyorum. Yapıldıktan sonra birdaha sorun yaşamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de buna benzer sorun olmuştu gaza cok yüklenince stop ediyordu yakıtla ilgili bir filtre değiştirdiler düzeldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O günden beri hiç yapmadı. Böyle problemlerden nefret ediyorum. Ne zaman yapacağı belli değil. Ustanın biri elektriksel arıza diyor kimi boğaz kelebeği diyor kimi enjektörlerde sıkıntı vardır diyo. Ne yapacağımı şaşırdım valla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş bir yolda gaza çok yüklenip deneyin bakalım tekrarlayacakmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.