benim şu konu hep aklıma takılır. insanlar sırf ruhsatta 2008 model yazsın diye 2000-3000 ytl fark veriyor. eğer 2007 ile 2008 model almak arasında ruhsatta 2008 yazmaktan başka bişey yoksa 2007 model almak daha akıllıca olmaz mı?
nasıl olsa 2-3 sene sonra satarken 2007 ve 2008 herşeyiyle aynı ise hemen hemen aynı fiyata gider.
sizin düşünceniz nedir ?
yanlış mı düşünüyorum
İyide bu sefer 2007 alsan "keşke 2-3 fazla verip 2008 alsaydım" dersin ama son pişmanlık fayda etmez
money rules! aradaki fiyat farkına bakar...
quote:
Orjinalden alıntı: salatan
İyide bu sefer 2007 alsan "keşke 2-3 fazla verip 2008 alsaydım" dersin ama son pişmanlık fayda etmez
araç aynı oldujtan sonra sırf ruhsatta 2008 yazıyor diye keşke demem herhalde
1 sene önce yeni civic sedan aldım 2006 model aldığım vakit 15 gün filan daha bekleseydim almak için 2007 model olacaktı aracım fakat 1500ytl kadar fazla vericektim zam geliceği belliydi çünkü nitekim geldide bu yüzden hiç pişman değilim simdi satıcak olsam aracı 2007 model civiclerle kafa kafaya gider hatta çoğu 2007 model civicten fazla bi paraya bile satabilirim aracım çünkü 13000km de şimdi bakıyorum satılık 2007 model civiclere 30bin km hatta 50bin km ye yakın olanları bile var siz olsanız benim aracımımı yoksa 30bin km devirmiş 2007 model civicmi alırsınız? Bu yüzden kendi adıma konuşayım hiçbi şekilde zararda değilim.
bütün herşeyi aynı km v.s 2 araç .... 2. el alıyorsunuz... biri 1 yaş daha genç... ne kadara kadar fazla verirsiniz 1 yaş daha genç diye... işte o rakama kadar almak mantıklı gerisi hakkaten boşa para....
Bu aslında verdiğiniz ve aldığınız paraya bakar.Yani alırken 3000 lira fark verip 3 sene sonra satarken eğer modeller arasında bu kadar fark yoksa -ki büyük ihtimalle olmayacak- zarardasınız ve almak pekte mantıklı değil.O verdiğiniz fazla para arabam 2008 model demenin bedeli
quote:
Orjinalden alıntı: aBaBaDaN
Bu aslında verdiğiniz ve aldığınız paraya bakar.Yani alırken 3000 lira fark verip 3 sene sonra satarken eğer modeller arasında bu kadar fark yoksa -ki büyük ihtimalle olmayacak- zarardasınız ve almak pekte mantıklı değil.O verdiğiniz fazla para arabam 2008 model demenin bedeli
hatta bazen aralık 2007'e kadar beklemek lazım. eğer ellerinde 2007 model kaldıysa normalden 1000 ytl daha aşağıya alabilirsiniz.
ben kia'da çalışırken 2007 şubat ayında ellerimizde kia rio 2006 model kaldı. normal fiyatından 3000 ytl aşağıya verdik
Tek taraflı bakış açısı olmuş , 2006 model 13.000 de bir arabanın öncelikle km sninin düşürüldüğünden şüphe ederim araba alacak olsam düşürülmemiş olabilir bunu sadece siz bilirsiniz ama
trafiğe çıkış tarihine de bakar bence bilinçli alıcı.o yüzden ben şahsen modeller arası ruhsatta görünen 1 yaşı çok takmam.ama şu da var ki araç ararken 2005 model ararsanız 2004 model ancak ondan 1 ay önce trafiğe çıkmış araç eleniyor.tıpkı internet sitelerinde olduğu gibi...o yüzden ilan verirken aracın trafiğe çıkış tarihini değil de koca koca model yılını yazdığımız için olumsuz bi durum ortaya çıkıyor...
quote:
Orjinalden alıntı: ipo_aga
Tek taraflı bakış açısı olmuş , 2006 model 13.000 de bir arabanın öncelikle km sninin düşürüldüğünden şüphe ederim araba alacak olsam düşürülmemiş olabilir bunu sadece siz bilirsiniz ama
tabiki etrafda km düşüren çok ,uyanık olmak lazım ama 2006 13 000 abes bir km değil...
sadece ruhsatta 2008 model yazsin diye ben veririm sahsen
Benim aracım 2006 model.2007 modellerinin fiyatı 43000 iken ellerinde kalan 2006 modeli 38500ytl ye aldım.2.el olayında bence ruhsatta yazandan çok arabanın ne kadar bakımlı olduğu önemli.
2. elde modelden daha çok yaptığın km önemlidir. Bide kazası mazası varsa o araba elinde kaldı bil. Araba istediğin kadar 2008 model olsun.
genelde herkes aracını satarken nete caman 2007temmuz çıkışlı 2007ağustos çıkışlı vs yazar bunuda anlayan anlar zaten ondan sonrası 2.elde tabiki biraz düşük gider ama 3bin lira kadar olacağını sanmıyorum model çok dert değil özellikle uzun süre bineceksen boşver düşünme bile 2008 almayı . hatta bekle biraz 2-3 ay sonra elde kalan 2007leri dahada çekerler aşağı ozaman alırsın
BİZİM İNSANIMIZDA MODEL ÇOK ÖNEMLİDİR.HATTA BAZEN TEMİZ OLMASINDAN BİLE DAHA ÖNEMLİDİR.BAZI ZAMANLARDA İSE BU FARK YARARLI OLUYOR.AKSESUARLARDA İYİLEŞTİRMELER, TEYP, JANT,V.S. GİBİ.OTOMOBİL FİRMALARI BÖYLE İYİLEŞTİRMELER YAPABİLİYOR.DEĞER Mİ?O DA SİZİN DEĞERLENDİRMENİZE KALMIŞ.
Aracı alırken çıkış tarihlerine bakmak bence en doğrusu. Aynı anda trafiğe çıkan aynı özellikler deki 2 arabaya sırf birinin ruhsattında bir yıl daha genç gözüküyor diye fazladan par vermek bence çok doğru değil.
satarken dedigin olay karsı alıcı tarafından iyi oluyor ama . aracın yüksek model olması satısı daha da kolaylastırıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme