Şimdi Ara

2006 triptonik C5 yardım..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar;imzamdaki aracımı satmak üzereyim ve araç arayışı içindeyim,C5 ler gerek donanım gerekse fiyat açısından ilgimi çekiyor
    2005 veya 2006 model galiba makyajlı kasalar hoşuma gidiyor fakat yeterli bilgiye ulaşamadım kullanan arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum;

1-Bu araçlarda lpg uyumu nasıl
    2-kronik sorunları varmı araç alırken dikkat etmem gereken şeyler nelerdir
    3-lagunadan sonra konfor veya kullanım açısından bana lagunayı aratırmı

şimdiden cevaplarınıza teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: rasta baba

buraya gelen cevaplardan aracın nasıl olduğuna dair fikirlerim oluştu. artık C5 i eledim

eledin mi yuh diyorum sana:)

araç sınıfının en konforlu araçlarından lagunadan iyidir dediğin konularda da sorununu duymadım

Orijinalden alıntı: esatemrah

quote:

Orijinalden alıntı: rasta baba

buraya gelen cevaplardan aracın nasıl olduğuna dair fikirlerim oluştu. artık C5 i eledim

eledin mi yuh diyorum sana:)

araç sınıfının en konforlu araçlarından lagunadan iyidir dediğin konularda da sorununu duymadım

yaw kardeşim 10 gündür sabahtan akşama kadar bu arabayı araştırıyorum,
    hiçbir yerde lpg yle ilgili bişey bulamadım en son çare buraya yazayım dedim ama tık yok tamam forumda kullanan yok hiç yakınında çevresinde kullanan bilen kimsedemi yok araç hakkında bilgi alamıyosam tamiri bakımı konusunda anlayan usta hiç bulamam bu aracın. haksızmıyım

• 2005 ve 2006 modelleri kullanmadım, ancak 2002 Aralık ayında aldığım 2003 model 2.0i BVA benzinli aracımı halen kullanıyorum, yeni araba almama rağmen kıyıp bunu satamadım. Benim kasada hiçbir kronik sorun yaşamadım, sadece radyo tuneri çabuk bozuldu (5. yıl gibi) o kadar.

Herkes için ucuz ya da pahalı kavramı farklıdır, ancak Citroen yetkili servislerinden ben genel olarak emmnunum bugüne kadar özel servise hiç gitmedim.

Citroen ustalarını bulabileceğiniz özel servisler için (İstanbul) aşağıdaki konuları okumanızı öneririm. Özellikle LİON servis için çok iyi yorumlar okudum, ancak yukarıda belirttiğim gibi ben hiç aracımı götürmedim, 1 kere telefonda görüştüm, çok ilgililerdi.

http://forum.donanimhaber.com/m_55853934/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_20332158/tm.htm

Sorunlar hakkında bence özel servislerden sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

C5 'i hiçbir araç ile, hele Laguna ile karşılaştırmayın, sınıfının en konforlu aracıdır. Özellikler hidraktif süspansiyonlu bir versiyonunu alırsanız konforuna inanamayacağınıza bahse girerim.

Umarım istediğiniz gibi bir araç bulursunuz,

• ben internette araştırmayı geçtim işi reele taşıdım evvela ciroen yetkili servisine gittim bakımını yaptığınız 2005-2008 arası c5 2.0 otomatik araç varmı dedim kemküm etti var tabi dedi peki bu araçların ne gibi sorunları var dedim hiçbir sorunu yokmuş araçların peki dedim otomatik vites kaç ileri? ehem 4 olması lazım dedi bir diğeri yok abi 2.0 motorsa 5 tir onlar dedi:):):) peki dedim bir sorunla karşılaşırsak sıkıntısız çözebiliriz dimi? ne demek abi her türlü dedi :):)
    ordan 5 tane galeriye ayrı ayrı satılık 2006 full kazasız boyasız c5 var aşağı yukarı ne eder dedim bir tanesi bile fiyat vemedi getir arabayı görelim bile diyen olmadı. son olarak arkadaşım olan bir galeriye c5 otomatik almak istediğimi söyledim, bana satmak için getirsen ben almam dedi.. ve beni caydırmak için bi yığın şey söyledi.. yani durum pek iç açıcı değil..
  • lpg olayınıda araştırdım elbet:), c5 lerde lpg egr valfını bozuyormuş ( istisnasız bozuyormuş) egr iptal edilebiliyormuş fakat bu seferde araç yakıt bilmemne arızası verip sorun çıkarıyormuş ayrıca lpgli araçları servislerine alamıyorlarmış servisin bahçesinde hizmet veriyorlarmış. :):):):) komedi ...
    bu bilgileride telefonla görüştüğüm ve araç hakkında bilgisi olan başka bir servis yetkilisinden aldım.. en azından kaç vites olduğunu doğru biliyordu adam..

araba çok cazip gibi duruyor ama soru işaretleri de birhayli çok..
    Daha Fazla Göster
  • Macera aramayın. Üzülen siz olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Styric

Macera aramayın. Üzülen siz olursunuz.

Nedenini söyleyebilir misiniz? Birşeye sadece kötü demek yeterli değil, nedenlerini de belirtmeniz gerekir.
  • benimde kafamdaki soru işaretleri hep bu yüzden herkes sakın citröen e bulaşma diyor ama hep kulaktan dolma laflar,laguna alacağım zamanda aynı şeyleri söylediler 2 seneye yakındır üzmedi beni laguna acaba citröen içinde böyle asılsızmıdır söylenenler?

Orijinalden alıntı: fato65

2005 ve 2006 modelleri kullanmadım, ancak 2002 Aralık ayında aldığım 2003 model 2.0i BVA benzinli aracımı halen kullanıyorum, yeni araba almama rağmen kıyıp bunu satamadım. Benim kasada hiçbir kronik sorun yaşamadım, sadece radyo tuneri çabuk bozuldu (5. yıl gibi) o kadar.

Herkes için ucuz ya da pahalı kavramı farklıdır, ancak Citroen yetkili servislerinden ben genel olarak emmnunum bugüne kadar özel servise hiç gitmedim.

Citroen ustalarını bulabileceğiniz özel servisler için (İstanbul) aşağıdaki konuları okumanızı öneririm. Özellikle LİON servis için çok iyi yorumlar okudum, ancak yukarıda belirttiğim gibi ben hiç aracımı götürmedim, 1 kere telefonda görüştüm, çok ilgililerdi.

http://forum.donanimhaber.com/m_55853934/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_20332158/tm.htm

Sorunlar hakkında bence özel servislerden sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

C5 'i hiçbir araç ile, hele Laguna ile karşılaştırmayın, sınıfının en konforlu aracıdır. Özellikler hidraktif süspansiyonlu bir versiyonunu alırsanız konforuna inanamayacağınıza bahse girerim.

Umarım istediğiniz gibi bir araç bulursunuz,

sizi bulmuşken sorayım;
    triger değişimi kaç km de yapılıyor,servis fiyatları nasıl mesela benim laguna için sadece triger değişimi serviste 850 tl fiyat çıkarmışlardı.
    otomatik vites 4 ilerimi 5 ilerimi
    hidraktif sistem ile ilgili arıza verirmi veya hidraktif sistemin ayrıca bakımı falan varmı?

• Ben fazla kilometre yapmadığım için trigger kayışı değiştirmeme gerek kalmadı bugüne kadar. Zaten C5'lerde trigger değişim aralığı yanılmıyorsam diğer araçlar kadar kısa değil, 180.000km. O nedenle çok da problem değil.

Ben bilgi sahibi olmadan, ya da Citroen kullanmadan yapılan bu tür yorumları dikkate almamanızı öneririm.

BU modellerde otomatik şanzıman 4 vitesli, uzun yolda sollamalarda biraz hantal kalıyor, o durumlarda manuele alıp hızlanmak gerekebiliyor.

Hidraktif sistem 0 bakım ile çalışıyor, tamamen sorunsuz. 12 yıl garantili diye hatırlıyorum ama emin değilim.

Forumda hidraktif süspansiyonun çalışma prensiplerini anlatan çok güzel bir konu vardı, bulup okumanızı öneririm. Bu süspansiyon Citroen'in patenti ve kendi sınıfında hiçbir rakibinde yok. YouTube da 3 tekerlek üzerinde gittiği videoları bulup seyretmenizi öneririm.

Yukarıdaki gibi düşünceler nedeni ile maalesef Citroen'in 2. eli göreceli olarak zayıf kalıyor. Siz zaten 2. el alacağınız için ucuz alıp ucuz satarsınız sorun değil.

Sonuçta Citroen alınca servissiz kalmazsınız, fiyatları da bence makul. Ama sonuçta karar sizin, kendi kriterlerinize göre değerlendirmenizde fayda var.

Kolay gelsin,

• quote:

Orijinalden alıntı: fato65

Ben fazla kilometre yapmadığım için trigger kayışı değiştirmeme gerek kalmadı bugüne kadar. Zaten C5'lerde trigger değişim aralığı yanılmıyorsam diğer araçlar kadar kısa değil, 180.000km. O nedenle çok da problem değil.

Ben bilgi sahibi olmadan, ya da Citroen kullanmadan yapılan bu tür yorumları dikkate almamanızı öneririm.

BU modellerde otomatik şanzıman 4 vitesli, uzun yolda sollamalarda biraz hantal kalıyor, o durumlarda manuele alıp hızlanmak gerekebiliyor.

Hidraktif sistem 0 bakım ile çalışıyor, tamamen sorunsuz. 12 yıl garantili diye hatırlıyorum ama emin değilim.

Forumda hidraktif süspansiyonun çalışma prensiplerini anlatan çok güzel bir konu vardı, bulup okumanızı öneririm. Bu süspansiyon Citroen'in patenti ve kendi sınıfında hiçbir rakibinde yok. YouTube da 3 tekerlek üzerinde gittiği videoları bulup seyretmenizi öneririm.

Yukarıdaki gibi düşünceler nedeni ile maalesef Citroen'in 2. eli göreceli olarak zayıf kalıyor. Siz zaten 2. el alacağınız için ucuz alıp ucuz satarsınız sorun değil.

Sonuçta Citroen alınca servissiz kalmazsınız, fiyatları da bence makul. Ama sonuçta karar sizin, kendi kriterlerinize göre değerlendirmenizde fayda var.

Kolay gelsin,

teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.

• Keşke ülkemiz dışında ihraç edildiği tüm ülkelerde satışa sunulan 2.0 HDI Exclusive (6 ileri triptonik) model getirilseydi ülkemize. Bence bu aracın eksikliği çok hissediliyor. Ülkemizde benzinli otomatik araç sürmek zaten başlı başına bir cesaret.

Makyajlı kasadaki 2.0 BVA SXPK modeli ise donanım olarak süper ancak malesef LPG olayındaki sorun aynen yukarıda yazıldığı gibi EGR ile ilgili. EGR.nin iptali malesef emisyon arızalarını beraberinde getiriyor. Bu yüzden LPG Citroen araçlarda özellikle C4.lerde oldukça sıkıntılı. Ayrıca hiçbir yetkili servis LPG.li araçları kapalı servislerine kabul etmiyorlar. Arkadaşımızın yukarıda yazdığı gibi bahçede açıkta biryerde bakımı yapıyorlar.

İnternette gördüğüm ilanlardaki benzinli C5.ler aslında donanımına göre bedava ama malesef yüzlerine bakan yok. Citroende bir gerçek vardır. Ucuza satarsınız ama ayrıca ucuza alırsınız. Bende 1.6 HDI SX aracımı ederinin altında sattım ama 2.0 HDI SXPK.yı da ederinin çok çok altında satın aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yavuz

Keşke ülkemiz dışında ihraç edildiği tüm ülkelerde satışa sunulan 2.0 HDI Exclusive (6 ileri triptonik) model getirilseydi ülkemize. Bence bu aracın eksikliği çok hissediliyor. Ülkemizde benzinli otomatik araç sürmek zaten başlı başına bir cesaret.

Citroen bu durumu farkedip, daha yeni modellerde 2.0 HDI BVA tiptronik getirmeye başladı zaten, hatta şu anda benzinli 2.0 getirmiyorlar. Ben aldığında da 2.0 HDI Exclusive vardı, ancak makyajlı kasa dönemi için haklısınız sanırım.

Orijinalden alıntı: Yavuz

Keşke ülkemiz dışında ihraç edildiği tüm ülkelerde satışa sunulan 2.0 HDI Exclusive (6 ileri triptonik) model getirilseydi ülkemize. Bence bu aracın eksikliği çok hissediliyor. Ülkemizde benzinli otomatik araç sürmek zaten başlı başına bir cesaret.

Makyajlı kasadaki 2.0 BVA SXPK modeli ise donanım olarak süper ancak malesef LPG olayındaki sorun aynen yukarıda yazıldığı gibi EGR ile ilgili. EGR.nin iptali malesef emisyon arızalarını beraberinde getiriyor. Bu yüzden LPG Citroen araçlarda özellikle C4.lerde oldukça sıkıntılı. Ayrıca hiçbir yetkili servis LPG.li araçları kapalı servislerine kabul etmiyorlar. Arkadaşımızın yukarıda yazdığı gibi bahçede açıkta biryerde bakımı yapıyorlar.

İnternette gördüğüm ilanlardaki benzinli C5.ler aslında donanımına göre bedava ama malesef yüzlerine bakan yok. Citroende bir gerçek vardır. Ucuza satarsınız ama ayrıca ucuza alırsınız. Bende 1.6 HDI SX aracımı ederinin altında sattım ama 2.0 HDI SXPK.yı da ederinin çok çok altında satın aldım.

LPG taktırmadan kullanmak biraz ağır gelir benim için bu egr olayı galiba sıkıntılı bir iş.

dizel otomatik c5 in makyajlı kasalarından yok sanırsam internette bulamadım ben, makyajsız kasalarından tipi hoşuma gitmiyor, biraz daha bütçeyi zorlayıp c4 picasamı alsam diye düşünmeye başladım..

teşekkürler yardımlarınız için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.