Şimdi Ara

2005 yılından bugüne Türkiye'deki teknolojik ürünlerin fiyat değişimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
1
Favori
18.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Enflasyon, dolar, vergiler.
    Her şey rekor seviyede arttı .

    2005 dolar 1.35 , asgari ücret 265 dolar
    2019 dolar 5.9 , asgari ücret 340 dolar

    Farkındaysan asgari ücret 5 kat artmamış.
    1,28 kat artmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmahmutd -- 25 Haziran 2019; 17:46:51 >
  • Binali Yıldırım'ın gemileri yanında devede kulak kalır

  • Bu konuda tespitleri ile duayen olan birisini etiketliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar 2010-2011 gibi 1.40-1.50 lira iken dönemin en iyi laptoplarından biri 1500 dolar idi. Şimdi de bugünün aynı niteliğe sahip iyi laptopu yine 1500 dolar. Jack ve John bunu halâ 1500 dolara alıyor. Siz 1.40 kuruş değil 5.9 lira ile çarparak alıyorsunuz. Asgari ücret yükseldi tatavası da kimse yapmasın. Asgari ücreti katlayarak geçen bir enflasyon ve TL değer kaybı var ortada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Haziran 2019; 17:55:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baya para mı biriktirmiş? Kardeş ne kadar farkisiniz de bu para büyük geldi? Adam zaten aileden varlıklı. Artı bu mal varlığını kendi bile isteye açıkladı, aslında nasıl bir şeyi olmadığını göstermek için. Akp tarafındakilerin 100 de 1 i demiş bazıları, ne 100 de 1 i, milyonda biridir. Bugün İstanbul'un nadir nezih, eğitim seviyesi yüksek Kadıköy'ünde yeni bir daire alayım dersen 1-2 milyondan başlıyor. Sahile doğru 5 milyona rahat ulaşıyor sadece 1 daire. Bugün bazı parayı tutmuş kapıcı dediğin adamların bile 3-5 dairesi var, toplasan 2-3 milyon ediyor. Daha dün fikirtepedeki gece kondu sahipleri rahat 10 milyonluk bir kaç daire sahibi oldu dönüşüm sayesinde. Neyi anlayamıyorsunuz? Akp'nin matematiğe niye karşı olduğu şimdi anlaşılıyor :) Binalinin tanesi 5 milyonluk gemileri mi büyüktür, imamoğlunun toplam 5 milyonluk varlığı mı, seçmeni hesap yapamıyor :)
  • Yapmayın, akp zaten bu yüzden matematik dersine de karşı, seçmeli olsun istiyor. Ne kadar cahiliyet o kadar mutluluk. Matematik olmazsa asgari ücret 5 kat da artar 100 kat da artmış olabilir. Ekonomi süper hülooyyy da olabilir. Ama matematik işin içine girince bir bakıyoruz asgari ücret 1.25 artmış. Bu esnada zamanında fakirlikten doktorları, mühendisleri Türkiyeye gelen Rusya'da asgari ücret bize eşitlendi. Böcekle besleniyor bunlar dediğimiz Çinde asgari ücret bize eşitlendi. Avrupada dahi asgari ücret euro ile olmasına rağmen ufak ufak arttı. Bizim dışımızda herkes kalkınıyor. Bizde de birileri kalkınıyor, ülkenin temel kaynakları yabancılara satılıyor.
  • haberin başlığıyla haberin alakası yok. ortalama ödenen rakamla bir ürünün fiyat değişimini nasıl çıkarıyorsunuz ? birde yorum yapanlar sallamışlar ama gereksiz bende derim ki o zaman daha çok para harcamışız demekki paramız artmış ..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MANGUTAY

    Bu bilgi eksik. 2002 yılında babam devlet işinde 250 lira falan alıyordu maaş olarak. Bu paraya 1000 liralık telefon almak imkansızdı. Ayrıca lira falan diyoruz da siz bu rakamlara altı sıfır falan ekleyin o dönemler milyon dönemleriydi.

    Alıntıları Göster
    Eksik olan ne?

    yaşim 39...2002'de askerden grldigimde 1200 TL gibi bir rakama almistim

    1000-1250 TL arasinda bir satis fiyati vardi (sonuna alti sifir ekleyebilirsin)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 25 Haziran 2019; 18:17:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mayis 2019daki pc fiyatinin parcalari heralde 2012yilinda uretilen parcalardan olusuyor.
    4500tl ye anca internete girersin baskada bir ise yaramaz o pc

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyin eksik olduğu iletimden anlaşılmıyor mu? O dönemin maaşlarını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. 2002 de memur maaşı 329 lira. Bu adam nasıl alacak 1000 liralık telefonu? Sen ne iş yapıyordun 2002 de evine giren para ne kadardı?
  • madmahmutd kullanıcısına yanıt
    Arkadaş ilk başta tl üzerinden verildiği için öyle söyledim. Zaten akp yi savunma amacım yok ki hiç bir partiden değilim. Ama muhalefet de olayı iyice abartmaya başladı. Yani avrupa da benzin 10 tl demek gibi bisey bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Bi ust mesajima bak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2005’teki telefonla şimdiki telefon bir mi? :) gıda desek anlarım da teknolociyi de abartmayalım lüks gibi bişeyin zaten :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    Hocam 2000'li yıllar telefonların lüks olduğu yıllardı. Tüm dünya için pahalıydı, ondan alınamıyordu. Daha herkesin evinde ev telefonları vardı ki onlar dahi pahalıydı. Cep telefonu alanlar için kontorler ateş pahasıydı. Millet 59. saniyede telefonu kapatmaya çalışıyordu. Tüm dünyada yaygınlaşıp ucuzladıkça haliyle ülkemizde de ucuzladı. Lakin bizim alım gücümüz ne yazık ki düşmeye devam ediyor. Şimdi cep telefonlarıyla saatlerce konuşabilmemiz, alım gücümüz arttığından değil, tüm dünyada o kadar ucuzladığından. Çoğu ülkelerde internetle beraber bedava telefonlar. İnternet hızları da malumunuzdur. Bizim asgari ücretimiz çok az arttı. Yine bakmayın bu 48 yaşlarında emekli olan dayılar, babalar, amcalar sayesinde yine gençler biraz kebap durumda. Ama onlar hakkın rahmetine kavuşunca asıl ülkede kriz nasıl olurmuş göreceğiz. Emekli maaşı en az 60 yaşında alınınca, bunun dışında hiç bir yerden gelir olmayınca. 60 yaşına kadar herkes seve seve çalışmak zorunda kalınla, asıl ekonomik durum ortaya çıkacak. Asıl işsizlik ortaya çıkacak. Yani daha bizi, çocuklarımızı zor durumlar bekliyor ne yazık ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MANGUTAY

    Neyin eksik olduğu iletimden anlaşılmıyor mu? O dönemin maaşlarını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. 2002 de memur maaşı 329 lira. Bu adam nasıl alacak 1000 liralık telefonu? Sen ne iş yapıyordun 2002 de evine giren para ne kadardı?
    Ben memur degilim...o donem oyle cok zengin de degildim ama zorlanmadan aldigimi hatirliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omega Speedmaster

    Ben memur degilim...o donem oyle cok zengin de degildim ama zorlanmadan aldigimi hatirliyorum

    Alıntıları Göster
    Tamam işte neydi mesleğin. Yani verdiğin örnek sanki toplum o dönemde paraya para demiyordu yeni çıkan bir teknolojiyi zorlanmadan alabiliyorduya çıkıyor. Devletin memura ödediği para 300 küsürdü benim babam da kamu işçisiydi 200 küsür alıyordu. İşçi ve memur halkın çoğunluğuydu zaten o dönem. Gerçi hala öyle. Özel sektörde de çok para yoktu. İş verenler bile kriz dolayısıyla zor durumdaydı.
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    4500 TL'ye anca internete mi girersin?

    Lol oynamak için de 15 bin liralık falan lazım herhalde.

    Şöyle Bf, Cod gibi oyunlar için 200 300 bin liradan başlar sanırım.

  • Asgari ücret 185 liraydı. Evet baya iyiydi.

    Şu eskinin kötüsüyle yeninin birazcık daha az kötüsünü kıyas ettirmeyin insanlara. O dönem ölümü gördük şimdi veremi yaşıyoruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vaz

    Aklıma bunu getirdi, oturup ağlayacağım neredeyse be. Teknolojiyi anca uzaktan takip edebilir olduk kaç yıldır.

    Bu yorum harbiden efsanedir ya. O arkadaşın şuan ne düşündüğünü çok merak ediyorum. DHİT (DonanımHaber İstihbarat Teşkilatı) bulsanız ya şu adamı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.