Şimdi Ara

2000 tl ile süpürge alacağım,Bosch BGL8PRO1 önerir misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaklaşık 2000 tl (+- 200 tl oynayabilir) bütçemiz var.
    Bir tanıdığımız kendi kullandığı Bosch BGL8PRO1 model elektrikli süpürgeyi tavsiye etti.

Buradan süpürgeye bakabilirsiniz

Annem de gidip görmüş ve beğendim dedi.
    Torbalı olması acaba dedirtiyor.Her yerde bulunur mu,bu zamanda alınır mı diyor.
    Torbasızlarda da zamanla güç kaybı yaşanıyor diyorlar.
    Dyson vs. olsa bir nebze alınabilir ama fiyatları yüksek bayağı.
    Bu bütçe ile uzun yıllar,sorunsuz,sıkıntısız,masrafsız kullanabileceğimiz ne önerirsiniz ?

Bu arada marka takıntımız yok elbette ama Philips ve Rowenta'yı çevremizde kullanıp da sorun yaşayanlar olduğu için temkinli yaklaşıyoruz bu markalara.
    Şimdiden teşekkür ederim.

• Merhaba,
    Ben de bu süpürgeye bakıyorum. Aldıysanız yorum yapabilir misiniz? Sizde yoksa bile size tavsiye eden tanıdığınız hâlâ memnun mudur üründen ? Benim için çok önemli 1 yıldır araştırıyorum artık almak zorundayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Emiş gücü hiç azalmadı. Hava akımı da 3-4 ay azalmıyor haliyle bir paket alacağınız toz torbasıyla 1-1.5 yıl idare edebiliyorsunuz. Ben daha hiç toz torbası almadım mesela(ilk aldığımda mağaza bir paket hediye etmişti. Birde içinden 5 adet çıktı(biri takılıydı). Şu an son torbayı taktım bir iki haftadır onu kullanıyoruz.
    Hepa filtreye çok iş düşmüyor. Toz kokusu yok. Haznesi de temiz buda torbanın çok iyi toz filtrelediğini gösteriyor.
    Emiş gücü yüksek birde başlık yere yapıştı mı hakimiyet kurmak çok zor bileğinizin sağlam olması gerek.
    Benim birtek teleskopik borum bozuldu ilk zamanlar çünkü başlık halıya yapışınca kendi kendine içine giriyordu. Onuda mağaza sıfırıyla değiştirdi ilk yılında.
    Başlığının kenarlarından hava kanalı açtım öyle kullanıyoruz bu sayede yere o kadar yapışmıyor.
    Biraz ağır bu günlük kullanımda yorucu kılıyor makineyi seside aslında çok değil ama eski süpürgemden daha güçlü hava akışı olunca beni max rahatsız ediyor. Zaten genelde orta güçte kullanıyoruz ki fazlaca sessiz.
    Kablosu çok uzun heryere ulaşır.
    Aksesuarları çok işlevsel. Mutlaka işinize yarayacaktır. Özellikle yatak temizliğinde ve toz almada.
    Kısacası şu zamanda alabileceğiniz en güçlü süpürgelerden biri. Başka almak isterseniz miele catdog derim ama onun toz torbaları da çok pahalı.
    Yani alabilirsiniz. Yıllarcada kullanırsınız

• Ben zaten yere yapışan bir süpürge istiyorum. Size garip gelecektir ama süpürgenin yere yapışıp zorlaması beni psikolojik olarak çok memnun eder. Bana öyle bir süpürge lazım ki minimum modda bile ancak kullanabileyim . Bir akrabamda Rowenta var tam böyle, hep minimum modda kullanıyor çekim gücü epey iyi ama ben Rowenta almam servisi torbası ileride bulunmaz. Ben 1 yıldır araştırıyorum, tek çekincem acaba Bosch kullanıcı yorumları sonrasında bu süpürgenin emiş gücünü azaltmış mıdır? Bayide deneme şansım olmadı çünkü ellerinde yoktu bu model . Miele demişsiniz fakat onu da alamam dediğim gibi servisi torbası her yerde olan bir alet lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Flyingfortress

Ben zaten yere yapışan bir süpürge istiyorum. Size garip gelecektir ama süpürgenin yere yapışıp zorlaması beni psikolojik olarak çok memnun eder. Bana öyle bir süpürge lazım ki minimum modda bile ancak kullanabileyim . Bir akrabamda Rowenta var tam böyle, hep minimum modda kullanıyor çekim gücü epey iyi ama ben Rowenta almam servisi torbası ileride bulunmaz. Ben 1 yıldır araştırıyorum, tek çekincem acaba Bosch kullanıcı yorumları sonrasında bu süpürgenin emiş gücünü azaltmış mıdır? Bayide deneme şansım olmadı çünkü ellerinde yoktu bu model . Miele demişsiniz fakat onu da alamam dediğim gibi servisi torbası her yerde olan bir alet lazım.
    Hocam inanın şimdiye kadar bu olayı isteyen tek kişisiniz. Şaşırdım doğrusu çünkü erkek halimle benim bile belimi kırıyor bu süpürge. Dediğiniz gibi biz halı ve parke arasında kullanabiliyoruz ancak.(ortadan biraz fazla) ama inanın kan ter içinde kalıyoruz süpürdükten sonra. Yani o kadar yapışıyor.
    Sesi bana göre ortalama. Motoru çok güçlü ve hava akımı yüksek olduğundan artıyor sesi. Bizde eskiden sphera vardı ondan kat kat sessiz ama. Arada birde siemens kullandım sesi onunla aynı olduğu için alıştık biz. 3 yıldırda kullanıyoruz hala emiş gücü aynı. Hepasını hiç değiştirmedim sadece torbasını değiştirirken süpürtüyorum havalandırıyorum o kadar.
    Emiş gücünün düşmesi boschun sessiz ve düşük modellerinde var maalesef ki benim bu süpürgeyi almamın sebebi zaten motor gücü. Yoksa sessiz olan prosilence 59 daha güzel görünüyor bence. Ama onun motoru 700watt benimki 950 watt. Ayrıca o zaman ben alırken sadece bu modelde 10 yıl garanti vardı. Emiş gücüne güvenen bi süpürge. Filtrelemeside başarılı ama işin sırrı orijinal torba ve filtreden geçiyor. Süpürgemizden toz kokusu almadım hiç ayrıca arkasından çıkan havada rahatsız etmiyor çünkü çoğu süpürgesen daha temiz hava çıkışı var.
    Kısacası yere yapışmayı kabullendiyseniz başka süpürge aramayın zaten. Bu ihtiyacınızı görecektir. İleride yorulursanız bir adet turbo başlıkla benim gibi bu işi çözebilirsiniz :)

• Ya dün almaya gittim bayide yok , bulunduğum ildeki hiçbir bayide yok. Üretimi durmuş bu modelin. Nisanın beşinde yenı modeller gelecekmiş. O zamana kadar bekleyemem evde yerler toz içinde mevcut süpürgemin motoru yandı . Bayide sadece torbasız modeller vardı sessiz olanlar onları da hiç istemiyorum. Internetten alma şansım da yok. Çok büyük bir hayal kırıklığı içerisindeyim.Cok araştırdım bu icime sinmişti ama şimdi de yok . Sizce ne yapmalı ?

Şu an gidip alın desem miele c3 öneririm. Cat&dog. Ama onunda daha sonraki filtre torba parası daha kötü. Bosch çağrı merkezini aradığınızda da tedarik ettirebiliyor musunuz acaba? Ya da niçin internet düşünmüyorsunuz? Başka bir çözüm gelmiyor benimde aklıma çünkü. Ancak en azından bir süre bekleyebilirim nisana kadar derseniz size tavsiyem ucuz ve idare edecek hatta daha sonra da elinizin altında bulunabilecek pratik bir süpürge almanız. Şu durumda önerebileceğim güzel bir model tok çünkü.
    Nilfiskler eskiden çok güçlüydü ancak yenileri iyi bulmuyorum. Yetersiz. Ayrıca epey masraflı. Hepa 14 filtresi de olsa toz emisyonunu güvenilir bulmuyorum.
    Ama yok bulmam ve almam gerekli ve çok acil diyorsanız electrolux pure d9- d8 araştırın.
    Satılsaydı bunu tavsiye ederdim motoru da güçlü çünkü.
    Ama şu an için önerim
    www.hepsiburada.com
    Elektrolux PURED9 PD91-ANIMT A+AAA Süpürge Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/elektrolux-pured9-pd91-animt-a-aaa-supurge-p-HBV00000HLWUN?magaza=arces

Genel itibariyle kullananlar memnun. Fonksiyonları daha fazla. Motoru da yeterli güçte.
    Kalitesi belki size boschtan bi tık vasat gelebilir ama piyasaya göre yine iyidir.
    Birde bosch değilde siemensin bi süpürgesi var. Motor gücü zannımca aynı bgl8pro ile ama tasarım ve donanım farkı mevcut.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ankara'da yaşayan akrabalarımdan rica ettim sadece bir bayide kalmiş son bir adet. :) Kesinlikle istiyorum gönderin dedim pazartesi akşamı elimde olacak inşallah. En son bir kaymakama satmışlar. Satıcı aradıkları kadar var bu çok istenen bir model demiş. Zaten benim almaya gittiğim bayi de bu çok üst seviye bir cihaz keşke elimde olsa da verebilseydim dedi. Çevre illere hep sordum , birinde vardi ama 3000 tl istedi yapacağım yol masrafını da eklersem epey külfetli olacaktı. Çok üzülmüştüm çok şükür bir tane bulabildim.:) Süpürgem inşallah sorunsuz gelince buraya yorumlarımi yazacağım. Yeni gelecek modeller de hemen hemen aynı olur sadece kod değişimi yaparlar dendi bana ama dediğim gibi bekleme şansım yok evim kirlendi epey. Ha , bgl8zoon da vardı ama onu 650 w olduğu için istemedim. Onun tek avantajı zaten turbo başlık onu da gerekirse ileride temin ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flyingfortress -- 28 Mart 2020; 15:37:33 >
  • Ailemle yaşıyorum ben , internetten alma olayına sıcak bakmıyorlar. Verdiğiniz linkler için teşekkür ederim ama Bosch dışında hiçbir markayı istemiyordum çünkü benim motoru yanan süpürgem de Bosch idi ve çok memnundum. Ayrıca yaşadığım sehirde Bosch'un servisi var sadece (arçelik ve vestel dışında). Servis benim için önemli. Ve yırtılmaya karşı ekstra dayanıklı hortum sadece Bosch'ta var. O da benim için bir satın alma kriteriydi.

Ailemle yaşıyorum ben , internetten alma olayına sıcak bakmıyorlar. Verdiğiniz linkler için teşekkür ederim ama Bosch dışında hiçbir markayı istemiyordum çünkü benim motoru yanan süpürgem de Bosch idi ve çok memnundum. Ayrıca yaşadığım sehirde Bosch'un servisi var sadece (arçelik ve vestel dışında). Servis benim için önemli. Ve yırtılmaya karşı ekstra dayanıklı hortum sadece Bosch'ta var. O da benim için bir satın alma kriteriydi.
    Bulmuş olmanıza çok sevindim.
    Şimdiden hayırlı olsun. Benimde dikkatimi çekmişti bazı mağazalarda göremeyince ancak ankamall gibi büyük avmlerin mağazalarında hala var. Bu denli taleple tükendiğini bilmiyordum. Ama doğrudur bu makineyi çok milletvekili danışmanı başkan vs kullanıyor biliyorum. Ben aldığım zamanda mağazada yoktu ben ön siparişle daha uyguna almıştım ama.
    Birçok özelliğiyle dediğiniz gibi boschların tümünden üstün. En olmadı siemensi öneriyorum çünkü siemenste aynı çekiyor. Ama bizim süpürgenin hortumu dizaynı apayrı bir avantaj zaten. Ben mağazaların bgl8zoon modeli sürekli yerine sürmesinden bahsetmiştim.
    Güle güle kullanın makinenizi. Uzun yıllar inşallah

• Tekrar merhaba ,
    Benim süpürge işi yılan hikâyesine döndü :)) Otobüs seferleri iptal olduğu için Ankara'dan süpürge gelemedi. Kargo ile vereceklerdi ama bana son anda teşhir ürünü olduğunu söylediler ben de vazgeçtim. Sonra gözümüzü karartıp Hepsiburada dan sipariş geçtik. Süpürge bugün geldi, kutu açılımını video çekerek yaptım her ihtimale karşı. Ama sorun yoktu ürün sıfır ve eksiksiz. Gelelim benim yorumlarıma. Olumlu yorumlar:

+Emiş gücü harika.
    +Ses makul seviyede, cihaz güçlü olduğu için ciddi bir sessizlik beklememeli. Ama bağırmıyor da.
    +Malzeme kalitesi güzel .
    +Kablo uzunluğu mükemmel. Tek prizle bütün ev temizlenebilir (ortalama evler)
    +Aksesuarlar kullanışlı. Aksesuar taşıma çantası da iyi düşünülmüş.

Olumsuz yorumlarım:

-Min modda ancak kullanılabiliyor. Çünkü cihaz çok kuvvetli çekiyor ve başlık halıya yapışıp kalıyor. Bu durumu istediğimi söylemiştim ama vazgeçtim çok yoruyor:)
    -Evinde kilim ve ince halısı çok olan almasın bu süpürgeyi. Hani şu tabanı kaymaz ince halılar var ya , onları hiç süpüremiyorum çünkü çekip kaldırıyor en düşük ayarda bile.
    -Cihaz çok ağır . Emme başlığı da çok ağır. Kolları ve beli ağrıtıyor.
    -Silent Clean başlık adından bağımsız olarak çok ses yapıyor . Umarım zamanla geçer.
    -Sert halılarda başlık tak tak diye zıplıyor, tek yönlü süpürüyorum. Itme çekme yapamıyorum. Ama yumuşak halılarda minumum ayarda kayıyor. Neyse ki sert halım sadece bir tane .
    -Celik tekerler çok ses yapıyor. Plâstik tekerli eski süpürgem yerde giderken ses yapmazdı.

Şimdilik bu kadar. Bu süpürge artık bulunamıyor ama yeni gelecek süpürgeler arasında buna benzeyen biri olursa yorumlarım faydalı olur umarım. Siz de yazımı kopyalayıp benim gibi yüksek çekişli süpürge isteyenlere cevap olarak verebilirsiniz :) En iyisi olsun diye çok direttim ama şunu anladım ihtiyaçtan fazlasına hiç lüzum yok. Şimdiki aklım olsa herhalde moveon modelini alırdım küçük ve pratik. Neyse hayırlı olsun yine de :). Size de yardım ve yorumlariniz için çok teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Tekrar merhaba ,
    Benim süpürge işi yılan hikâyesine döndü :)) Otobüs seferleri iptal olduğu için Ankara'dan süpürge gelemedi. Kargo ile vereceklerdi ama bana son anda teşhir ürünü olduğunu söylediler ben de vazgeçtim. Sonra gözümüzü karartıp Hepsiburada dan sipariş geçtik. Süpürge bugün geldi, kutu açılımını video çekerek yaptım her ihtimale karşı. Ama sorun yoktu ürün sıfır ve eksiksiz. Gelelim benim yorumlarıma. Olumlu yorumlar:

+Emiş gücü harika.
    +Ses makul seviyede, cihaz güçlü olduğu için ciddi bir sessizlik beklememeli. Ama bağırmıyor da.
    +Malzeme kalitesi güzel .
    +Kablo uzunluğu mükemmel. Tek prizle bütün ev temizlenebilir (ortalama evler)
    +Aksesuarlar kullanışlı. Aksesuar taşıma çantası da iyi düşünülmüş.

Olumsuz yorumlarım:

-Min modda ancak kullanılabiliyor. Çünkü cihaz çok kuvvetli çekiyor ve başlık halıya yapışıp kalıyor. Bu durumu istediğimi söylemiştim ama vazgeçtim çok yoruyor:)
    -Evinde kilim ve ince halısı çok olan almasın bu süpürgeyi. Hani şu tabanı kaymaz ince halılar var ya , onları hiç süpüremiyorum çünkü çekip kaldırıyor en düşük ayarda bile.
    -Cihaz çok ağır . Emme başlığı da çok ağır. Kolları ve beli ağrıtıyor.
    -Silent Clean başlık adından bağımsız olarak çok ses yapıyor . Umarım zamanla geçer.
    -Sert halılarda başlık tak tak diye zıplıyor, tek yönlü süpürüyorum. Itme çekme yapamıyorum. Ama yumuşak halılarda minumum ayarda kayıyor. Neyse ki sert halım sadece bir tane .
    -Celik tekerler çok ses yapıyor. Plâstik tekerli eski süpürgem yerde giderken ses yapmazdı.

Şimdilik bu kadar. Bu süpürge artık bulunamıyor ama yeni gelecek süpürgeler arasında buna benzeyen biri olursa yorumlarım faydalı olur umarım. Siz de yazımı kopyalayıp benim gibi yüksek çekişli süpürge isteyenlere cevap olarak verebilirsiniz :) En iyisi olsun diye çok direttim ama şunu anladım ihtiyaçtan fazlasına hiç lüzum yok. Şimdiki aklım olsa herhalde moveon modelini alırdım küçük ve pratik. Neyse hayırlı olsun yine de :). Size de yardım ve yorumlariniz için çok teşekkür ederim.
    İnanın merak ediyordum ne yaptığınızı ama ben yazmadan siz zaten yazmışsınız. Gözünüz aydın güle güle nice 10 yıllar kullanın inşallah.
    Söylediklerinizin birçoğuna katılıyorum bu arada. Ben size demiştim de demeyeceğim çünkü kendimde bile bile aldım :)
    şikayet edenler zaten en çok başlıktan ediyordu. 600 wattlık süpürgelerdeki başlığı bu süpürgeye takarsanız sonuç bu oluyorr saygıdeğer bosch mühendisleri. Makinenin ağırlığına da katılıyorum ancak benim eski siemens z 5.0 süpürgemden biraz daha ağır olması yüzünden çokta gözüme gelmiyordu. hatta bundan sonra diğer bosch kompakt süpürgeler elime daha oyuncak gibi geliyor bile diyebilirim.
    benim gibi başlığını biraz kazıtarak daha çok hava girmesini sağlayabilirsiniz. silent clean başlık ne yazıkki sadece halıda sessiz. malum süpürgenin hava akımından sesi de epey artıyor.
    Daha rahat temizlik için pro animal turbo başlık edinebilirsiniz. bence temel başlıkla aynı temizlik performansı sunuyor ama en azından yerlere sürünür gibi ev süpürmemiş olursunuz. Birde turboların sesi sert zeminde korkunç artıyor. tek başlık alıp kullanmayı düşünürseniz şayet söyleyim.
    Bende aynı dertten yakındığım için zamanında siemens süpürgeme turbo almıştım ve boschumda da kullandım. yatak ve halı süpürmede kullanıyordum sonra sürekli değişmekten sıkılıp daimi kullanayım dedim ve nihayetinde kırılınca çöpe attım. Tekrar olsa almam heralde. En azından yeni serilerde kullandıkları turboyu getirdikleri zamana kadar.(https://www.youtube.com/watch?v=D1A93rKFHUs)
    Şimdilik ana başlıkla devam ama ileride değişirsem öyle orjinal pahalı birşey almayacağım. alırsam bile hava yolları en genişi olur muhtemelen çünkü herkesin ortak şikayeti başlık ağır. Tutma sapı ve borusuda ağır. Makinede güçlü e ne olacak? iş biz erkeklere kalacak.
    o yüzden tekrar hayırlı olsun diyorum hocam. şimdidende kolay gelsin kullanacaklara
    Dipnot: kesinlikle orjinal torba ve filtreden vazgeçmeyin. muhtemelen içinden çıkan torbalar zaten sizi 1.5 yıl falan götürür. Sonra alacağınız 4 adet torbayı 1 seneye yayarak kullanabilirsiniz. 9-10 torbadan sonra gerekirse hepayı değişin. yıkamayı önermem onun yerine torbalardan çıkan mikrofiltreyi hepayla motor çıkışının arasındaki bölüme koyun

• Bana bu ürünü almadan önce çok yardımcı oldunuz bıkmadan usanmadan. Ben pimpirikli biriyim, araştırma esnasında karşımdaki insanı çok sıkarım ama siz yılmadan cevapladınız:) Ve aynı eşyayı kullandigim biriyle o eşya hakkında konuşmak bilgi alışverişi yapmak da bence güzel bir şey. Süpürge çok şık , yeni araba alır da camdan uzun uzun bakarız ya hani, ha işte aynı onun gibi süpürgeyi izliyorum. Evi temizledikten sonra halılarım parladı ve evin havası değişti. Yani bence alet iyi iş yapıyor. Tabi ev 2 hafta hiç süpürülmedi onun da etkisi vardır ama hiçbir işe yaramayan süpürgeler de bildiğim için bu aleti beğendim. Dediginiz gibi asla orijinal torbadan filtreden ve yedek parçadan vazgeçmem. Benim eski süpürgem (Bosch Sphera 30) japon pazarından aldığım torbalar yüzünden bozuldu. Sizin de Sphera geçmişiniz olduğu için onun ne kadar pratik ve güzel bir cihaz olduğundan bahsetmeme gerek yok :) Hepa filtreyi de yılda bir sefer değiştirmeyi planlıyorum hiç yıkama yapmadan. Mikro filtreyi daha sık değiştiririm zaten pahalı değil. Kullananlara kolay gelsin demişsiniz , valla anneme çok kolay geldi :) Annem orta ayarda kullanıyor, çok şaşırdım çünkü ben erkek olarak minimumda kullanıyorum. Annem çok beğendi temizlik performansını. Silent Clean başlığın sesinden kastım hava akışı değildi, sert zeminde sürerken gacırt gucurt ses yapıyor kapı menteşesi gibi ona dedim ben umarım zamanla geçer diye. Turbo başlık da şart oldu , çünkü ince halıları min modda bile tutup duvara fırlatıyor:) Şu an çok alışveriş yaptım maddi olarak müsait değilim ama ileride kesin alacağım. Şimdilik süpürgeyle kavga ederek idare ediyorum :) Umarım dediğiniz gibi 10 senelerce kullanırız, tabi siz de . Şans işi ama küçük ev aletleri konusunda Bosch'a güvenim tam. Benim anneannem, teyzelerim ve halalarım hep Bosch süpürge kullandı ve şikayet eden olmadı hiç. Benim de mutfak robotum ve süpürgem Bosch ve maşallah canavar gibiler.
    Ama büyük eşyalarda öncelikli tercihim Arçelik o ayrı konu.
    Başlığı kazıma olayı da mantıklı ama ben olduğu gibi kullanayım hocam bir hata yaparsam içime oturur :)
    Bir de hepa filtrenin yuvasının kapağı tam açılmıyor gibi yani açınca filtreye erişim zor oluyor sizin de öyle mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flyingfortress -- 5 Nisan 2020; 20:55:57 >

• Flyingfortress F kullanıcısına yanıt
    Ben size yardımcı olmaktan mutluluk duydum esas hocam. Ne zaman isterseniz yine danışabilirsiniz. Mümkün olan herşeyi cevaplamaya hazırım :)
    İlk geldiğinde bende sizin gibi hayranlıkla izliyordum. Hatta biz biraz gereksiz bile aldık. O zaman büyükannemin köydeki süpürgesi orbital yanınca bizimkini götürdük. O da sevince orada kaldı. Bizde(ben) biraz abartarak olacaksa en iyisi en güçlüsü diyip almıştım.İnanın kademe kademe bsh süpürgelerimi yükseltmiş gibi oldu biraz ama dediğim gibi senelerdir kahrımızı çeken spheramız bile oyuncak hissi vermişti bana bundan sonra :)
    Fltresini sık değiştirmeniz tabiki güzel olacaktır ancak ben 3 yıl kadar kullandıktan sonra daha bu ay yeni filtre aldım çünkü önden tozlanmasını zaten engellediğiniz zaman hepa çok uzun süre gidiyor.
    Kadınlara şaşıyorum hakikaten benim annemde ortayla parke arasında kullanıyor. Bende süpürebiliyorum ama sonra bütün gün ağrı çekiyorum. Buyüzden ben çözümü koltuk ayarında süpürmekte buldum hocam. Max bizde arada bir çıkılan kademe. Anca genel temizlikte falan kulllanıyoruz.
    Gıcırtıya maalesef ben bi çözüm bulamadım. Eski süpürgemde de vardı bu ses ama geçmiyor bilginiz olsun. Başlık bu süpürgenin en büyük eksisi bence.
    üzerine birde hava akımının yarattığı sesle zaten süpürge çok sesli oluyor.
    Dediğinizde haklısınız. Süpürge özellikle torbalı süpürge boschun(BSH) işi. Yıllardır memnunuz. Ama aynı memnuniyeti çamaşır makinesinde göremedik.
    Eski arçeliğimizin bütün parçaları bosch olduğu için bizde makineyi alman üretimi boschla değiştik makinenin 3 kez kazanı değişti :)
    Arçelikleri bende seviyordum hocam ancak ablamın mevcut beyaz eşyaları beni Arçeliktende soğutmayı başardı. Gerçi şimdi sorsanız boschun sefaletini çekeceğine zamanında arçelik alırmıydın deselerdi şimdiki aklımla alırdım.Ancak bugün görmediğim, kullanmadığım hiçbir makineyi eve almam ben artık.
    Araştırmak ve yorumlar ne yazıkki yetersiz.
    filtre kapağına gelince tam olarak 90 derece açılmıyor ama belli bi yükseklikten sonra direnç gösterecek. O noktadan sonra hafif daha kaldırtırsanız kapak 45-50 derece açıyla sabitleniyor. bu açıklıkta zaten ilgili bölümün temizlenmesi için yeterli.Başlığı nasıl kazıdığımı birgün bi videoyla youtubea yükleyeceğim artık. Sizin için sorun yoksa zaten kullanın hocam ellemeden. Küçük bi tavsiye vereyim birde biz mevcut sulu robotumuzun kokusundan bi damla kadar pamuğa damlatıp bu kapağın altına koyuyoruz. İnanın torbaya granül veya bilmemne çekmekten daha sağlıklı ve etkili oluyor. belki denersiniz. Tekrar hayırlı olsun.
    İyi akşamlar...

• Ben de almışken en son modeli olsun diyerek aldım tıpkı sizin gibi. Süpürgeyi ilk denememde bu ağır ve hantal, keşke almasaydım çok gereksiz oldu dedim. Ertesi gün detaylı bir derin temizlik yaptık . Uzun başlığı ile dar araları, koltuk başlığı ile bütün koltuk ve döşemeleri, fırça başlığı ile gardırop içleri ve kabanlari falan süpürünce yok iyi ki almisiz dedik. Sonuç olarak çok memnun kaldık.
    Max ayarı sert zemin başlığı takılı iken kullanıyoruz sadece çünkü o başlık zorlamıyor. Eski süpürgemde torba arkasına paketten çıkan filtreyi koyardım. Yani torba sonrası iki filtre olurdu. Bunda da benzer bir uygulama yapabilirim sizin yaptığınız gibi.

Hepa filtre şu an yuvaya monte gibi , çıkarmaya çalıştım lakin başarılı olamadım. Sonra tekrar deneyeceğim. Sanırım ilk seferde böyle oluyor güç istiyor.
    Gıcırtı da artık tuzu olsun , kadı kızında da olur o kadar derler ya :)
    Süpürge diyince benim ve annemin aklına ilk BSH geliyor artık. Ben elektronik aletlere meraklı olduğum için ihtiyacım olmasa bile araştırmalar yaparım. Dyson'a falan baktım ama bence şişirme balon. Hep derim ya BSH ya Miele , gerisi hikaye. Torbasız olacaksa bile ya bizimkinin torbasız olanı, ya da Miele Blizzard.
    Benim çamaşır makinem Türkiye üretimi bir Bosch . 8 sene olacak alalı maşallah hiç tık demedi . Çok memnunum ama birdahaki sefere galiba Arçelik alırım çünkü Arçelik sempati duyduğum bir marka. O zamanlar Arçeliğin makinelerini beğenmemiştik o sebepten ötürü Bosch almıştık ama şu an Arçelik çok güzel modellere sahip.
    Bulaşık makinemiz 16 yıllık Arçelik ve üstüne makine tanımıyorum . Hangi deterjanı alırsam alayım mükemmel sonuçlar verdi.
    Buzdolabımız da 22 yaşında bir Arçelik. Şu sıralar onu da emekliye ayırmayı planlıyoruz. Yenisi de Arçelik olacak.
    Ama önceki yazımda da soyledigim gibi elektronik şans işi .
    Süpürge kokusuna gelince, şu an süpürge toz kokusu vermiyor dışarı. Filtreleri sık değiştireceğim için uzun vadede yapacağını da sanmıyorum. Ama yaparsa da katlanırım çünkü yapay kokular bizi rahatsız ediyor hocam. Bir kere eski süpürgeme toz deterjan çektirmiştim de boş torbayı atmak zorunda kalmıştım.
    Bir de benim prodan enerji etiketi çıkmadı, sizde vardi sanırım. AB enerji etiketi uygulamasını Dyson dava açtı diye kaldırmıştı ondan mı acaba ? Bir de sizin AirBumper çıtası açık renkli , benimki koyu. Bosch arada bir detaylarda değişim yapmayı seviyor.
    Yeni modellerden biri de gelmiş. Internet sayfasında görünüyor.
    İyi günler..

• Flyingfortress F kullanıcısına yanıt
    Tüm parçalarıyla zaten ihtiyaçlarınızın tümüne yetişiyor. Bunun için sizin de dediğiniz gibi daha ilk kullanımda yaptığınız işin hem karşılığını alıyor hemde pişmanlığınız geçiyor bu süpürgeyle. Özellikle uzun başlık bizim elimiz kolumuz. Yıllardır gideremediğimiz ancak yıkayarak kurtulduğumuz petek tozlarını şimdi zevkle temizliyoruz.

Max bizde tüm başlıklarda kullanıldı heralde. Özellikle torbanın artık iyice ben doldum dediği zamanlarda max bizi 2 hafta daha götürüyor. Parke başlığını ben sevmedim. Yere yapışmıyor ancak kolayda ilerlemiyor altındaki lastik bant yüzünden.
    Yenilerde nasıl bilemeyeceğim tabi.
    Hepayı açmak için biraz zorlamanız gerek hocam. İzolasyon gereği biraz sıkı. Bu arada gıcırtı başlık sorunu ne yazıkki yapacak bişey yok.
    Bosch yıllardır en iyi torbalı süpürgeleri üretiyor zaten. Kimin makinesi boschsa etrafımızda hiç memnun değilim diyeni görmedim ben. Ancak torbasızlar için aynı konuşamayacağım. Zira bir dönem çinde üretilen makineler baya bir başını ağrıttı insanların. Şimdiki torbasızlar ya türkiyede ya da polonyada üretiliyor ve dediğiniz gibi kendini de epey geliştirdi bu alanda. Artık bende gönül rahatlığıyla yönlendirebilirim insanları bgs7pro için ama yönlendirmem yine. Çünkü bizim makine bile bukadar yorucu iken torbasızı hayal edin birde. Daha ağır ve daha külfetli. Gerçi daha sessiz bu önemli bir ayrıntı ama kullanan kişiyi çok yoracaktır. Bununla beraber gelecek turbo başlığı ile yine piyasada öncü olacak. Öte yandan miele catdog bu segmentteki diğer bir ürün. Hatta ön siklonik ayrıştırıcı olması bence daha da kullanışlı yapıyor makineyi. Benim için ikisi de aynı düzeyde. Miele sadece biraz daha ergonomik gelebilir. Ama aralarından hangisi ucuzsa o alınsın bence.
    Koku bizde de yok hocam. Hiç olmadı ya da biz hissetmedik. Hoş kokuları bende çok rahatsız etmediği müddetçe kullanıyorum. Zaten dediğim gibi içine birşeyler yapmak sağlıklı değil. Hele deterjan çekmek asla. Ben bitkisel yağlardan bir damla şeklinde önerdim arka bölüme zira bağımsız olduğu için ferah hava geliyor. Tabi rahatsız oluyorsaniz sizin bileceğiniz iş.
    Enerji etiketi bizde var evet. Nerede bilmiyorum galiba kutusunda duruyor. Ben aldığım zamanlar tam bu watt kısıtlamalarının zirvede yaşandığı zamanlardı. Markalar piyasaya A sınıfındanda tasarruflu makineleri sürüyordu. O zamanda en çok elektrik yakan yine bizim makineydi. Zannedersem kutu tasarımıda değişik sizinkinin. Yan lastik bizim gri sizinki gibi olanı armadada görmüştüm zaten ondan sonra da bizim süpürgeyi hiç görmedim. Mümkünse fotoğraf veya video paylaşabilirseniz aradaki farkları daha rahat görebilir insanlar.
    Yeni modeli orta seri için dolu gözüküyor. Ben almanya sayfasında yeni bir modele rastladım özellikle köklü değişimlerle bosch mevcut çizgisinin bi tık dışına çıkmış artık. Muhtemelen yeni gelecek üst seri makinelerde de silentclean premium yerine miele cx1 deki standart başlıklar olacak. Bekleyip göreceğiz.

• Süpürge için inceleme başlığı açmayı planlıyorum zaten , her ne kadar bayiilerde bulunmasa da ınternette satılıyor almayı düşünenlere yardımcı olur. Ama benim bu siteye üyeligim tam değil, tlf numarası onayı istediler ben de verdim bana onay kodu yolladılar ama kodu girdiğimde error veriyor sayfa. DH sinir etti beni :) Mesela beyaz eşya tercihleri kısmında bosch ve arcelik işaretledim profilime hemen Bosch logosu basmışlar geri alamadım da :) Eğer bu inceleme işini yapamazsam kısaca siz yapabilir misiniz benim yerime ?( Benim yorumlarımı kopyalayıp) Ya da sizin incelemenize edit olarak ekleyebilirsiniz , ben size fotoları mail atarım. Tabi siz dilerseniz, olmadı kalsın. Alacak olan burayı okuyup bir şeyler şekillendirir kafasında.
    Youtube'da bgs7pro nun videolarına bakmıştım o cihaz cidden sessiz. O da 850w bizimki de neden ses farkı var bilemiyorum. O bahsettiğiniz şikayetleri biliyorum. Bir ara çok problem vardı Bosch'un torbasız modellerinden. Zaten şu anda da pro dışındakiler alınmaz bence. Hele giriş ve alt modelleri berbat ötesi.
    Yeni model bence de orta seviye için gayet dolu . Bosch satıcısı bana kumaş hortumlu yeni modeller de gelecek demişti ben asıl onları bekliyorum. Ya da bizimki gibi bir şey gelecek mi onu da merak ediyorum. Bilmem hiç gördünüz mu Bosch'un eskiden Free'e diye bir modeli vardı hortum girişi 360 derece oynayabilen. Aynı modelin Homeprofessional olanı da var yurt dışında . Ben aslında bizimkilerin öyle olmasını daha çok isterdim. Çünkü free e teyzemde vardı manevra kabiliyeti çok iyiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flyingfortress -- 7 Nisan 2020; 0:40:8 >

• denizata06 D kullanıcısına yanıt
    Merhaba bgl8zoon icin emis gucu dusuk onermem demissiniz.. elektrolux pd91-animt onermissiniz kafam karisti..ben de elektrolux ve bgl8zoon arasinda kalmistim en son ama elektrolux pd91-animt da 550watt diye biliyorum..cok da anlamiyorum kagit ustu ozelliklerden ama ikisinin watti da dusuk degil mi? Fiyatlari hemen hemen ayni

Motor güçleri dediğiniz gibi kağıt üstünde. Alım kriteri olarak en iyi sonuç sizin deneyiminizdir. Benim deneyimime göre Bosch gövdede daha güçlü çekime sahipken Electrolux başlıkta daha iyi temizleme performansı veriyor.
    Bosch markası için ağırlıklı düşünüyorsanız başlıktaki BGL8PRO1 tavsiye ederim. Her iki modeldende daha donanomlıdır. Turbo başlık olması gerekliyse ayrıca alınabilir. Hem güçlü hem turbolu bir makine isterseniz miele cat-dog alabilirsiniz ancak ileriye dönük torba masrafı Bosch veya Electroluxten fazla olacaktır.
    İyi akşamlar.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.