Şimdi Ara

200 serisi çipsetler Coffee Lake işlemcileri desteklemeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 200 serisi çipsetler Coffee Lake işlemcileri desteklemeyecek
    Intel’in 8. nesil Core işlemci ailesine gittikçe yaklaştığımız şu günlerde platforma dair bir çok detay açığa çıktı. Bir çok kullanıcının merak ettiği mevcut yongasetlerine sahip anakartların yeni işlemcilerle uyumlu olup olmayacağı konusu nihayet cevaplandı.

    LGA 1151 soketini kullanacak olan Coffee Lake işlemcileri soketi itibariyle mevcut Sky Lake ve Kaby Lake işlemcileriyle aynı tasarıma sahip. Bu durum haliyle yeni nesil yongaların 100 serisi ve 200 serisi çipsete sahip anakartlarda kullanılabilme beklentisini meydana getirmişti. Bazı kullanıcılarsa Sky Lake ile birlikte gelen 100 serisi yongasetlerinden ümidini çoktan kesmişlerdi. Gelen haberler gösteriyor ki her iki nesil de firma tarafından emekliye ayrılmış.
     
    [bkzdh=]
     
    ASRock’a yöneltilen sorudan elde edilen bilgi bir çok kullanıcı tarafından tepki ile karşılacağa benziyor zira AMD’nin son döneme damgasını vuran ve adeta pazarın akışını değiştiren Ryzen işlemcileriyle şu an kurulan bir sistemle kullanıcılar 2020’ye kadar aynı anakart üzerinde güncel işlemcileri kullanabilecek.

    Akıllara LGA 775 dönemini getirdi

     200 serisi çipsetler Coffee Lake işlemcileri desteklemeyecek
     
    Intel’in böyle bir karara neden vardığı bilinmiyor ancak firmanın yıllardır süregelen politikasının devamı niteliğinde olduğu açık. Coffee Lake ile gelen çekirdek artışı belki bu duruma neden olarak gösterilebilir. Son olarak gelişmeyi duyanların aklına LGA 775 soketinin kullanıldığı zamanlar mutlaka gelmiştir. O dönem de Intel aynı soketle çipset değiştirerek ilerlemiş ve yine uyumluluk sunmamıştı.
     







  • 200 serisi çipsetler Coffee Lake işlemcileri desteklemeyecek

    Çıkmadan yanmaya başladı yeni seri maşallah. Soket uyuyor ama çipseti desteklemiyoruz da ne la? Bari 3-5 pin ekleseydiniz millet kendini bu kadar kötü hissetmezdi yeni anakart alırken



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lorenzo__ -- 3 Ağustos 2017; 17:12:11 >
  • Nedense hiç şaşırmadım :D

  • Şaşırdık mı?
  • Bir "INTEL kazığı" daha
  • yakında her model için ayrı çipset çıkaracak intel.intel almamak için bir sebep daha
  • G4560

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 775 soket intel alma gafletinde bulunmuştuk sırf pcı-e var diye Amd almamıştım,pişman olmuştum çünkü bir sonraki işlemcileri anakartımda kullanamamıştım,daha da Amd'den başka işlemci kullanmadım.

    Şu an kullandığım apu a10 7850k'dan çok memnunum,senelerdir tık demedi,gene sistem toplasam ryzen apulu bir sistem toplarım,en azından işlemcim yada anakartım bozulursa fellek fellek aramam gerekmez.
  • Amd de 2020'den önce yeni soket geçiş yapabilir. Yanlış hatırlamıyorsam yeni çıkacak ryzen'ler quad bellek destekliyor haliyle soket farklı olacaktır. Aynı soket 754 single Chanell, 939 dual Chanel olduğu gibi şimdi de dual-quad olacak ve oyuncular quad kullanacak. Tahminim mevcut platforma 1-2 yeni işlemci gelir. Sonrasında quad geçişi ile yeni platform olur.

  • Bende bundan sonra intel almam hayır yani 6 ay önce aldığım anakart eski model oluyor şaka gibi
  • SAÇMALIK ADAMIM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AwerlawK -- 3 Ağustos 2017; 18:18:3 >
  • Bu intel harbi saçmalıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi an 100 serisini de destekler mi acaba diye umut vermişti ama şaşırtmadı. 1152 pin deseydin bari de avutsaydık kendimizi. İntel almak zorunda kalsam bile bi daha asla tepe model işlemci ve orta-üst model anakart almam. Amacıma uygun en makul parçaları alıp yoluma bakarım bundan sonra. Yediğimiz kaçıncı kazık oldu bu. Yazayım buraya da tekrar aynı hatayı yapmiyim.

  • bir intel klasiği

  • Klasik intel olayı eskiden daha geleneksel şekilde ilerleme yapılıyordu hatta suyu çıkmıştı 775 li zamanlarda hep bir 2-3'lü chipset ailesi vardı 915/925/ bu sonra 945/946/955 e dönüştü sonrasında 965/975 final seriler ise G-P31/41-43 // X38/X48 ile 775 devri bitti

    AMD de Soket FM1-FM2 geçişinde intel e benzemeye başlamıştı sonra farkına vardı ancak o arada Fm2+ tanıtmış oldu fln son olarak malumdur SOket AM4 ile 2020 ye kadar destek vereceğini duyurdu.

    Atlanan bişi var JEDEC organizasyonu DDR5 için final özellikleri 2018 yılı içinde açıklayacak ve akabinde ilk ürünleri göreceğiz AMD nin muhtemelen Soket AM4 için 2020 demesindeki amaç bu diye düşünüyorum 2019 ve sonrası için zaten ister istemez sokettir anakarttır RAM çentikleridir pin sayısıdır vs. çok şeyler konuşacağız.

    o yüzden Soket AM4 platformunu seçecek olanlar bu geçiş noktasında ellerindeki sistemleri daha uzun ömürlü kullanmış olacaklar ve Soket AM4 ün ömrünün sonunda yeni platform yeni yeni oturmuş olacağı için alternatiflerde fazlalaşır ve seçim daha doğru şekilde yapılmış olur.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: redoracle

    775 soket intel alma gafletinde bulunmuştuk sırf pcı-e var diye Amd almamıştım,pişman olmuştum çünkü bir sonraki işlemcileri anakartımda kullanamamıştım,daha da Amd'den başka işlemci kullanmadım.

    Şu an kullandığım apu a10 7850k'dan çok memnunum,senelerdir tık demedi,gene sistem toplasam ryzen apulu bir sistem toplarım,en azından işlemcim yada anakartım bozulursa fellek fellek aramam gerekmez.

    aynı şekilde elimde A10 7870K ve 4x4 2133 Mhz sistem mevcut yaklaşık 3 senedir sistem patlayıp çatlamadığı anakart pörtlemediği sürece sadece Silverstone un ECM20 Nvme ssd ve m.2 sata destekli kartını tedarik edip ömrünün sonuna kadar sistemi kullanma niyetindeyim birde rafine edilmiş Vega yada Navi Grafik birimi ile uzun ömürlü hale getirilmiş olur .

    Anakartı doğal olarak Nvme SSD desteklemeyen sistemler için Silverstone ECM20 adaptörü tavsiyemdir

    http://www.nanokatalog.com/Silverstone-SST-ECM20-Serial-ATA-Controller-SATA,PR-736332.html




  • Hep intel işlemci kullanıyordum ama bu saatten sonra intel asla kullanmam. Elimdeki LGA1151 soket anakartım resmen üvey evlat oldu. Bir daha ki sistemim kesinlikle amd olacak. Kullanıcısıyla bu kadar dalga geçen bir firma daha görmedim.

  • Hala i7 7700k önermeye devam edin Daha şimdiden eski nesil bir işlemci haline geldi. Her sene anakart değiştirmeyi sorun etmez intel fanboyları. Ama sizin g4560ınız var değilmi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 3 Ağustos 2017; 18:59:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z270 Gaming M7 ve Z170 Maximus HERO kullanıcısı olarak Intel ile daha işim olmaz, işlemciler artık çok güçlü ve artık eskisi kadar işlemci gücüne ihtiyacımız yok.
    Bir sonra ki sistemim 3. Nesil Ryzen 7 olacak.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.