Şimdi Ara

200 bin tl nakiti değerlendirmek: Arabaya yatırım yapılır mı? (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
1
Favori
14.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rqd1

    İyi sallamışsın. Para karşılığı altın rezervi tutma 16. Yüzyılda merkantilizm döneminde vardı. Dolaşımdaki para ve altın rezervi arasındaki makas gün geçtikçe açılıyor. Karşılıksız para basma icat edileli çok oldu.
    bak şu işe, ortalık bilmeden konuşanlarla dolu napacaksın :)
  • Memleketteki yatırım araçları;

    1-Döviz
    2-Altın
    3-Araba
  • Vay beee...

    615 gram altın almıştım, halen daha satmadım.

    Acaba iyi mi yaptım???

  • İyi yapmışsın. ÖTV dilimlerine çekilmesi gereken ayar çekilirse araba alıp stoklayanlar paralarının çoğunu kaybedecekler bu kısa yoldan para kazanma hayalinden dolayı. Şimdi sahibindene girip "şu araba şu kadar ediyormuş" demek kolay, alan yok o arabaları ama. İkinci el piyasasında 10 yıllık aracını sıfır liste fiyatına koyan onu görünce 12 yıllık aracını bi tık altına koyan tipler var. Bulsan 1.0 comforline dsgli golf alırdın 185 bine o zaman ki kur ile 570 gram altın ediyor, şu an arabanın ederi olacaktı 400 bin lira ama altın 475 bin lira ediyor. Üstüne üstlük al-sat ile uğraşmadın, sigort-kasko masrafı yapmadın, zorunlu yıllık bakıma arabayı götürüp binlerce lira doğuş'a para vermedin ve stokçulara sövenlerden nasibini almadın. O yüzden iyi yapmışsın diye tekrarlayayım.

  • Döviz yada altın daha rahat alınır satılır , tecrübeme göre araba ile döviz altın aynı kazandırıyor tabii çok ucuz kelepir araba bulunur alınır ise o ayrı ama araba alması satması sıkıntı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.