Şimdi Ara

20 yaşında sakallarım yok

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 97 doğumluyum oda arkadaşım 98 li orman gibi sakalları var yaşıtlarımın çoğunun var kimisi benim gibi.internette araştırdım kimisi testesteron hormonunu ölçtür falan demiş köselik durumu demiş makinalı tüfeğin durumu nasıl haftada 3 4 se sorun yok demiş popoda bacakta malum bölgede kıl çıkıyorsa köselik yok demiş.benim durum ise

    eğer böyle anlaşılacaksa günde 2 3 kere tarayabilirim bazen yapıyorum haftada 3 4 ü geçiyor düzenli olarak.
    yüzümde favorilerde var,bıyık çıkıyor ama çok sert değil yine hızlı çıkyor ama tuhaf duruyor belkide diğer taraflar tüysüz olduğu içindir.çenede ve alt dudağımın altında ufak bi yerde çıkıyor cücük deniyo heralde bilmiyorum :D yanaklarda çok seyrek ve yavaş çıkıyor.malum bölge ayıptır söylemesi orman gibi ama gögüslerim tüysüz göbeğimin altı tüylü bacaklarım tüylü ve bu kadar detay verdiğim için üzgünüm sadece bi cevap arıyorum bunları okumak zorunda kaldığınız için özür dilerim :D sizce durum nedir?







  • takma kafaya olmasada olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim bende 20 yaşındayım bendede yok öyle fazla kafana takma mesanenin orası başka yerler orman gibi bi jilet e bakar sakal meselesi illa çıksın diyorsan eose sakal serumu var onu araştır ama askere gitmeden önce sakal olmaması daha iyidir tıraş ile uğraşmassın askerden sonra varsın çıksın sıkıntı etme böyle şeyleri akışına bırak
  • Testosteron ile direkt olarak alakası yok. Sakal bölgesindeki androjen reseptör yoğunluğu ve hassaslığıyla alakalı bir konu.

    Testosteron önce dihidrotestosterona dönüştürülür ve kana salınır. Vücutta gezen DHT'ler androjen reseptörlerine yapışır ve erkeksi karakterin oluşmasını sağlar. Kıl büyümesi ve kalınlaşması, ses toklaşması, kas hacminin artması, penis ve testislerin büyümesi gibi görevlerden sorumludur.

    Anlayacağın androjen reseptörlerin yeterince yoğun değilse, yapılabilecek bir şey yok zamana bırakmaktan başka. Kimi erkekler 25'inden sonra göğüs kıllarının çıktığını rapor ediyor. Aynı şekilde 25'ine kadar köse gezen adamın gözle görülür derecede sakalları artıyor 30'lara yaklaşırken. Bu tamamen androjen reseptörlerinin ne zaman harekete geçeceğiyle alakalı, yani temelde genetiğe bağlı.

    Mesela kimi adamların vücütları kıllı olur, sakalı olmaz. Kimisinin sakalı olur, vücudu tüysüzdür. Kimisinin bacakları orman gibidir ama gövdesi balık yüzeyi gibidir. Testosteronla alakası olsa adamın bacağında niye kıl çıkıyor da göğsünde çıkmıyor? Çünkü bu tamamen androjen reseptörlerine bağlı bir durum. Tabii ki daha çok testosteron daha çok DHT'yi tetikleyeceği için, daha fazla erkeksi karakter oluşumuna sebebiyet verecektir. Ancak anlattığım üzere, ilk etmen değil.

    Mesela çoğu kişi kellerin yüksek T sahibi oldukları için saçlarının döküldüğünü sanar. Alakası yok. Eğer senin saç bölgendeki AR'ler DHT'ye maruz kalınca kılı dökmeye kodlu değilse, istersen dünyanın en yüksek T'li erkeği ol, fırça gibi gezmeye devam edersin. Hatta kellik tedavisinde sırttaki AR'leri alıp kafaya koyuyorlar, böylece DHT'ye maruz kalındığı zaman kıl çıkartıyor ve saçlar geri kazanılıyor.

    Anlayacağın jilet falan vurmak kıl çıkmasına etki etmez. Çok kafana takıyorsan minoxidil ilacını araştır. Ama dikkatli ol, kan akışını ve kalp atışlarını yükseltiyor, riskli bir şey. Zaten ilacın kendisi düşük tansiyonlu hastalar için üretilmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Pink -- 20 Şubat 2017; 2:34:0 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.