Şimdi Ara

20 yaş üzeri araçlar hurdaya (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
22.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Düzgün bı denetim yapsınlar millet biz salakmiyiz takır takır ödüyoruz vergisidir muayenesidir sigortasidir bu 20 yas üstü araçlar zaten arabanin degeri ne diyip ne vergi öder ne sigorta yaptırır bide trafik terörü gibi dolaşır ortalıkta ben de toplatilmasindan yanayim
  • Bende bir 57 bir 58 Chevrolet var. Kusura bakmasınlar sıfır birçok arabadan daha değerliler. 54, 55 yaşında arabalar, az kassalar 3 kere hurda indiriminden faydalanacaklar...

    Bazıları abarmış iyice, yok toplatılsın, yok şöyle, yok böyle... Ben arabaların vergilerini ödüyorum da, bol küfürlü ödüyorum. Sizce 55 yaşında bir araba bu kadar senede değerinin kaç katı kadar vergi ödemiştir bu devlete? Hala 1700TL üzerinde bir vergi ödüyorum her birine. Neden? Çünkü biri 4400cc, diğeri 5200cc... Klasik araba sınıfı diye bir sınıf yaratsınlar, yoksa yakında arabaları trafikten çekip vergiden kurtulacağım. Kırk yılın başında biniyorum, bindiğimde de polisler selam falan veriyor, laf atıyor bana. Kimsenin ruhsat sorduğu yok. Sorsa, iki arabanın da 14 yıldır muayenesi yok. Trafikten çekerim, ama bu ikisini alıp bana sıfır 5.20d falan teklif ederseniz kafanıza atarım 5.20d'yi. O yüzden her 20 yaş üstü arabayı bir görmemek lazım.




  • arsada depoda yıllardır çürümeye bırakılmış araçlar için geçerli bu tasarı sanırım. başka bir işe yaramaz. zaten aracı arsaya atan adam bırak %25 vergi muafiyetini %10 da desen gidip ödeme yapacağını sanmıyorum .

    teşvik şöyle olur. dersin ki 20 yaş ve üzeri araç sahipleri , aracını vergi borcu -trafik borcu ne olursa olsun ücret ödemeden hurdaya çıkarabilir. hurdaya çıkarılıp karşılığında araba alacak olan kişiler için yeni aracın ötv sinin yarısı muaf dersin. ayrıca motor hacmi sınırıda koymazsın .

    bu sayede gidip büyük hacim araba alacak kişilerde 20+ yaşındaki araçları 4-5 belki 10 bin liradan satın alıp hurdaya çevirir. yeni alacağı arabayı vergiden kurtarır. bu sayede ortalık eski hurda arabalardan temizlenirken en azından aracını değiştirmeyi düşünenler içinde bir alternatif olur.


    21793 eur ötv ödemişim ben . böyle bir teşvik olsa idi piyasadaki 30 yaşında 25 yaşındaki şahine 10 bin lirayı seve seve verirdim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Only Gamer

    askerlere gün dogdu.

    alır bir tane sağlam araba ne kurallara uyar ne vergi öder. en son %25 öder kurtulur araçtan. Polisin arkese dokunma hakkı yok...

    ilahi kardeş çok şakacısın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

    Bu ülkede günü gününe vergisini harcını ödeyen herkes geri zekalıdır arkadaş ben bunu anladım. Biz vergisini ödeyen sığırlar, vergisini ödemeden yıllarca süründüren at sineklerini bu memlekette üzerimizde taşımak zorundayız. Yumurta kapıya dayanınca nasıl olsa en büyük vergi kaçakçıları bir şekilde bir af çıkarttırır.

    Yemin ederim her gün gazete alınan her alandaki kararları gördükçe defolup gitmek istiyorum bu ülkeden.

    Bu kadar mı güzel tercüman olunur bu b.ktan duruma. Bir kere de memleketi için çalışana teşvik versen ne olur. adam elektrik parasını ödemez, sen ben öderiz. mtv sini ödemez, affolur. Bu ne salak memlekettir yahu, bir akıllı da demiyor mu böyle tasarı olmaz diye.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: L.J

    0 araç alırken ÖTV indirimi yapılmazsa hurda araç karşılığında bu iş olmaz.

    20 yaşında tıkır tıkır çalışan, vergisi verilmekte olan arabayı insanlar neden hurdaya çıkartsın? Desinler ki %30 ÖTV indirimi sağlayacağız araç karşılığında(1599cc ye kadar olsun hadi) herkes hurdaya çeker Şahin'ini Doğan'ını.


    bu kadar basıt 22 yasında arabam var cogu 2000 üstü model aractan bıle daha diri düzgün ne hakla hurdaya çıkarıyosun dogru duzgun teşviksiz? dikkatlice bi bakın piyasada zaten kaç tane 20 yas üstü araç var yolda? herkesın arabası cogunlukla 2005 ve üstü ne diye dokunuyosun sureklı vergısını veren trafık sıgortasını odeyen eskı arac sahibine
  • Amaç daha çok tükettirmek.
    5 yaşındaki aracım, bir 5 sene daha benimle olacak İnşallah!
  • ithalat artacağı için cari açık daha da büyüyecek.
    ayrıca vatandaşın keyfine neden karışıyorlar anlamıyorum, ben de eski araç sahibi olmayı düşünüyorum, 75-79 model 280 se gibi model neden hurdaya ayrılsın, neden biz bu araçlara binmeyelim...
  • ben hurda araçları kullanıcılarıyla birlikte hurdaya atılmaları taraftarıyım.yolları pisletiyorlar.Bir X6 5.0İ NİN SUYUMU ÇIKTI YAHNİSİMİ YAPILDI.Paran yoksa binme kardeşim alala
  • Bence bu yaşa göre yapılmamalı belki adam 86 model Mercedesini gözünden sakınarak kullandı?Muayene'leri daha çok titizlikle yaparlarsa böyle bir sorun olmaz ha şöyle birşey de yok değil muayeneye orjinal girip muayeneden çıkınca apaçi aksesuarlarını geri takmayan şahinci yoktur orası ayrı konu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arjen553

    quote:

    Orijinalden alıntı: Life Eternal

    ne diyor bu yav. 87 doğan var eniştede orjinal klimalı. fabrikadan yeni çıkmış kadar temiz. toz kondurmaz aracına. 15 bin tl istiyor onu ödeseler bile aracından ayrılmaz.

    o devam etsin 15 bin istemeye

    +1
  • Babam gecen yil sirf cok sevdigi icin 83 model W123 kasa Mercedes aldi 6 bin tl gibi bir rakama. Alir almaz 4 bin tl masraf koyup arabayi kusursuz bir hale getirdi. Simdi bu aracin sonu ne olacak ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WeskaGan

    Babam gecen yil sirf cok sevdigi icin 83 model W123 kasa Mercedes aldi 6 bin tl gibi bir rakama. Alir almaz 4 bin tl masraf koyup arabayi kusursuz bir hale getirdi. Simdi bu aracin sonu ne olacak ?

    ne olacak, bu kadar korkulacak bir husus söz konusu olamaz.
  • 20 yas ustu BMW olursa 6 serisi coupe falan bedava alabilirim sorun yok yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biliyorum konu baya eskilerden ama yeni konu açmak istemedi.
    Arkadaşlar babamda 92 model bir araç varı bu araç şimdi hurda yasasından yararlanıp devlete verebilirmiyiz?
    Eğer verirsek ne kadar verirler?
    Şimdiden teşekkkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlueKing43

    Biliyorum konu baya eskilerden ama yeni konu açmak istemedi.
    Arkadaşlar babamda 92 model bir araç varı bu araç şimdi hurda yasasından yararlanıp devlete verebilirmiyiz?
    Eğer verirsek ne kadar verirler?
    Şimdiden teşekkkürler


    2 Farklı bakan açıklama yaptı.1.bakan olumlu 2. bakan ise olumsuz yorum yaptı bu konuda.2.bakanın yaptıgı yorumu hurda olacak ama ötv indirimi olmayacak şeklinde yorumlayanlar var.Aracınız yaşı itibariyle (93 model ve altı hurda yasasına girecekti 1. bakanın dediğine göre) hurda yasasına tabi tutulacak fakat haber yapılan değerler verilecek mi yada ne zaman verilecek yada yasa çıkacak mı kesin haber yok malesef.
  • ötv ye zam yaptılarya şimdi eski araçlarını getirene ötvden %5 indirim yapalım derler :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fortunasuper

    ben hurda araçları kullanıcılarıyla birlikte hurdaya atılmaları taraftarıyım.yolları pisletiyorlar.Bir X6 5.0İ NİN SUYUMU ÇIKTI YAHNİSİMİ YAPILDI.Paran yoksa binme kardeşim alala

    X3 kurtarmaz mi? Keske senide hurdaliga kitleyebilsek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fortunasuper

    ben hurda araçları kullanıcılarıyla birlikte hurdaya atılmaları taraftarıyım.yolları pisletiyorlar.Bir X6 5.0İ NİN SUYUMU ÇIKTI YAHNİSİMİ YAPILDI.Paran yoksa binme kardeşim alala

    Uza buradan liseli
  • gyradel kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.