Şimdi Ara

20 saat pil ömrü sunan dizüstü bilgisayar l HP Envy X2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    HP'nin yeni dizüstü bilgisayar modeli Envy X2, Qualcomm'un Snapdragon 835 işlemcisi üzerinde Windows 10 işletim sistemiyle geliyor ve 20 saat pil ömrü sunuyor. Intel'in istemediği şekilde ARM üzerinde Windows 10, dünyanın en büyük üreticileri tarafından birbirinden iddialı modellerle piyasaya giriş yapacak gibi görünüyor. 



  • Ben bir laptop severim, ipad'im de android tabletlerim de windows tabletlerim de oldu ancak ben işimi windows üzerinden çalışan uygulamalar sayesinde görebiliyorum ve herhangi bir içerik tüketeceksem de bunu windows'la yapmayı keyifli buluyorum ama bunu istediğim uygulamayı yükleyerek yapmayı yeğlerim. Ancak bu pazar windows için bu şekilde gitmeyecektir.

    İlk jenerasyon benim de alma gafletinde bulunduğum surface ile bunların (bahsettiğiniz çoğu şey) hiçbirini yapamıyordunuz. Zira windows rt denilen işimize yarayacak uygulamaların hiçbirisini çalıştırmayan markette sunduğu uygulamalarla hiçbir derde deva olmayan arm tabanlı işlemcisiyle yüksek fiyatlı saçma bir cihazdı. Zaten daha sonra çıkan sürümleri de öyle bir fiyat etiketiyle çıktılar ki onu alacağınıza güzel bir macbook pro alabiliyordunuz hem de hemen hemen aynı taşınabilirlikle.

    Şu anda bir ipad pro hatta düz bir ipad bile ofis uygulamaları vs açısından bir klavye eklentisiyle windows'tan eksiksiz hatta macos platformu kullanıyorsanız numbers, pages ve keynote ile çok daha başarılı, sofistike ve iyi çalışıyor. Eğer amaç ufak tefek ofis işleri yapmaksa surface almak mantıksız, ipad mini ve bluetooth klavye bile işinizi görecektir. Amaç windows uygulamaları çalıştırmaksa, sene oldu 2017 neredeyse her uygulama x64 geliyor. Kaldı ki x86'yı bile emülasyonla çalıştırıyor bu arm tabanlı cihazlar. Bu snapdragon işlemcili modeller Surface'in kaderini paylaşacak, bir windows sever olarak söylüyorum bunu. Microsoft'un bunu artık anlayıp os'larını saçma sapan tabletimsi arayüzden kurtarması ve eskiyeyönelik bir mantaliteyle işlerine bakması gerek. ipad yenilemeyecek kadar güçlü, artık sadece satış rakamı ve popülerlikle de kalmıyor microsoft'un uygulamaları ve diğer uygulamaların erişilebilirlikleri dahil süpürüyor.
  • intel ağlıyordu

  • Bunda LTE olduğuna göre vergilendirilmesi telefon ve LTE’li tabletler gibi olursa hiç satmaz Türkiye’de.

  • intel neden istemiyor onu anlamadım
  • Güzel bir inceleme olmuş. Teşekkürler

  • Klavye üzerinde usb portları olsaydı ve ek batarya. Oda en fazla tablet kalınlığında olsaydı, kağıt gibi olmasaydı çok güzel olabilirdi.

  • 20 saat harbiden çok iyiymiş.

  • Intel rakip mi ki istemiyor.

  • intel bu haberden sonra piyasadan çekileceğini açıkladı.

  • abicim biraz nefes al ya valla izlerken yoruldum.

  • bir yandan amd bir yandan snapdragon, intel yiter vurmayın artık diyordu.

  • Ya 20 saat yapsa ne olur. 2 sene sonra bataryası ölecekse bir işe yaramaz. HP bu işi bıraksın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lunargon

    intel neden istemiyor onu anlamadım

    Mobil işlemci ve platform, intelin altın yumurtlayan tavuğu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Snapdragon için selam durun, baba piyasaya giriş yaptı.
  • x86 tabanlı değil de arm tabanlı işlemci kullanıldığı için çok işlevsel olmayacak bu cihazlar.Zira emülatörün ne kadar çok sorun çıkaran ve performans kaybı yaratan bir çözüm olduğunu kullanan arkadaşlar biliyordur.Keşke benzer silikon boyutlarında x86 işlemci geliştirilse de bu tip cihazların pazar payı artsa.10nm üretim süreciyle gelen düşük ısı üretimi ve düşük pil tüketimine bağlı 20 saate varan kullanım süreleri gerçekten ilgi çekici.Gelecekte görmeyi heyecanla beklediğim bilgisayar konsepti tam olarak da bu.

  • Intel emulatorle arm islemciyi denedi telefonda basarili olmadi simdide arm’i x86 yapmaya calisiyorlar iyi kotu calissa bile windowsu zorlasan bile uygulama magazasi yok dogru duzgun. Fiyat desen ipadlere yakin ipad pro varken kesinlikle gereksiz intel microsoft o treni kacirali cok oldu basarilar dilerim....

  • Keylogger var mı? Önemli olan bu.

  • Surface ilk çıktığında bir ümit getirttik denedik, satıp elimizden çıkarana kadar perişan olduk. Bu cihaz da aynı kaderi paylaşacak gibi. Windows'un olayı istediğim uygulamayı kurabilmemedir. Bu haliyle pahalı bir tabletten öteye gidemez; iş tablete geldiği anda da ipad ağır ezer, şansı olmaz. ipad pro, kalem ve güzel bir klavye eki bu cihazın tozunu attırır bu haliyle.
  • 400 liralik asus ultrabook um 11 saat gidiyor zaten.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gravaze

    Surface ilk çıktığında bir ümit getirttik denedik, satıp elimizden çıkarana kadar perişan olduk. Bu cihaz da aynı kaderi paylaşacak gibi. Windows'un olayı istediğim uygulamayı kurabilmemedir. Bu haliyle pahalı bir tabletten öteye gidemez; iş tablete geldiği anda da ipad ağır ezer, şansı olmaz. ipad pro, kalem ve güzel bir klavye eki bu cihazın tozunu attırır bu haliyle.

    Surface çoğu kişinin hayalidir. kullananlar ise çok memmun hatta dizüstü bilgisayarlardan bile daha konforlu olduklarını söylemekteler. benim bir arkadaşım ev ve ofisine ayrı ayrı çift monitör ses sistemi klavye mause seti aldı. standa oturtup masaüstü sistem gibi kullanıyor. mobilde ise atıyor çantaya işine bakıyor. hatta çok otel vs konaklayan birisi. yatakta tablet olarak elime alıyorum videomu izleyip uyuyorum demekte. bende ağır bir dizüstü kullanan birisi olarak i7 işlemcili modelini planlıyorum. standına oturtup masaüstü konforu kaldırıp mobil konforu almak büyük konfor bana göre. hafif oluşu vs gibi artılarıda fazla bence. dizüstü ile kabloları çıkar tak eziyeti yaşamak canımı sıkıyor. hemde ikisi bir arada model dahi alsam surface özgürlüğünü yaşatmaz diye düşünüyorum. neden aldığına pişman oldun bunu merak ettim doğrusu




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.