Şimdi Ara

2 Yıllık Mezunuyum. Bilgilendirilmem Lazım, Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunuyum.

Önümüzdeki DGS sınavına hazırlanacağım bir yıl boyunca. Dershaneye yazılacağım. Asıl hedefim DGS yani.

Açıköğretime yazılıp 3. - 4. sınıfı okuyup, 4 yıllık işletme mezunu olabiliyormuşum.

Bunun DGS sınavıma, gireceğim bölümlere bir etkisi olur mu ? Yani şimdi açıköğretime yazılırsam, DGS yi kazanıp, atıyorum bir okulda Bilgisayar Mühendisliği bölümünü okuyabilirim değil mi ?

Eğer bir engeli yoksa, açıköğretim işletme bölümüne nasıl ve nereden başvuracağım.. Hiçbir bilgim yok bu konuda ne olur yardımcı olun.

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: WarriorAngel

Up

etkisi olur mu o konu hakkında net bir bilgim yok. Fakat sen MYO diploması almışsın elinde belge var. MYO diploması almışsan DGS ile bir bölümü kazanırsan okuma hakkını kazanmışsındır diye düşünüyorum.
    Şunu düşünüyorum bu konuda. Mesela üniversite okuyan birisi bir alt seviye diploması olan Lise diplomasıyla üniversite sınavlarına girip, kazanırsa üniversiteleri terih edip yerleşebiliyor. O hakkı kazanmış bir yerde okuyor olman bu hakkı elinden almaz.
    Ha şunu düşünüyorum Sınava girersin orada bir sorun olmaz, tercihinide yaparsın, kazasız belasız yerleşirsen AÖF bölümleri kontenjanlı olduğu için belki kaydını sildirmen gerekebilir. Ben birtek kayıt silmen gerekebilir diye düşünüyorum. O da yerleşmene bir etki olmaz. Yinede bu konuda tam net bir bilgim yok sadece böyle düşünüyorum yinede iyice araştırmanı tavsiye ederim ÖSYM'nin DGS klavuzlarına bak orada bu konuyla ilgili kesin bilgi vardır.

AÖF'e dikey geçiş ile kayıt aşamasına gelince, Tariglere daha çok var 1 ekim - 19 ekim arasında dgs kayıt tarihleri. 1 ekimden sonra dgs'ler için internetten kayıt sayfası açılacak.
    Önce internetten kayıt yaptıracaksın ve bu kaydın sonunda sana pdf dosyaları verecek onları çıktı olarak alacaksın ve gerekli yerleri dolduracaksın.

İnternetten kaydını yaptırdın ve belgeleri yazdırdın. Sonra gereken diğer belgeler MYO diploması ve Askerlik durum belgesi. Bu belgeleride hazır edip PDF'den yazdırdığın belgelerle birleştirip tamamlayıp, harç parasını yatırıp büroya gideceksin ve kaydını yaptıracaksın. Sana öğrenci bilgi formu verecekler, öğrenci kartını alana kadar sende duracak. Öğrenci kartın hazır olduğunda bu formu onlara verip kartını alacaksın. Kayıt aşamaları bu kadar. Daha sonra ilk dönem hariç kayıt yenilemelere devam edeceksin.

Askerlik durum belgeni şimdiden almanı tavsiye edeyim yoksa kayıt zamanları ana baba günü oluyor
    MYO diplomanı vermek istemiyorsan bir fotokopisini çektir ve yanına MYO diplomanı ve arkalı önlü fotokopisini al. Kayıt anında orjinaline bakarak fotokopisini onaylayacaklar ve onu alacaklar. Orjinali sende kalacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: felipemassa

quote:

Orijinalden alıntı: WarriorAngel

Up

etkisi olur mu o konu hakkında net bir bilgim yok. Fakat sen MYO diploması almışsın elinde belge var. MYO diploması almışsan DGS ile bir bölümü kazanırsan okuma hakkını kazanmışsındır diye düşünüyorum.
    Şunu düşünüyorum bu konuda. Mesela üniversite okuyan birisi bir alt seviye diploması olan Lise diplomasıyla üniversite sınavlarına girip, kazanırsa üniversiteleri terih edip yerleşebiliyor. O hakkı kazanmış bir yerde okuyor olman bu hakkı elinden almaz.
    Ha şunu düşünüyorum Sınava girersin orada bir sorun olmaz, tercihinide yaparsın, kazasız belasız yerleşirsen AÖF bölümleri kontenjanlı olduğu için belki kaydını sildirmen gerekebilir. Ben birtek kayıt silmen gerekebilir diye düşünüyorum. O da yerleşmene bir etki olmaz. Yinede bu konuda tam net bir bilgim yok sadece böyle düşünüyorum yinede iyice araştırmanı tavsiye ederim ÖSYM'nin DGS klavuzlarına bak orada bu konuyla ilgili kesin bilgi vardır.

AÖF'e dikey geçiş ile kayıt aşamasına gelince, Tariglere daha çok var 1 ekim - 19 ekim arasında dgs kayıt tarihleri. 1 ekimden sonra dgs'ler için internetten kayıt sayfası açılacak.
    Önce internetten kayıt yaptıracaksın ve bu kaydın sonunda sana pdf dosyaları verecek onları çıktı olarak alacaksın ve gerekli yerleri dolduracaksın.

İnternetten kaydını yaptırdın ve belgeleri yazdırdın. Sonra gereken diğer belgeler MYO diploması ve Askerlik durum belgesi. Bu belgeleride hazır edip PDF'den yazdırdığın belgelerle birleştirip tamamlayıp, harç parasını yatırıp büroya gideceksin ve kaydını yaptıracaksın. Sana öğrenci bilgi formu verecekler, öğrenci kartını alana kadar sende duracak. Öğrenci kartın hazır olduğunda bu formu onlara verip kartını alacaksın. Kayıt aşamaları bu kadar. Daha sonra ilk dönem hariç kayıt yenilemelere devam edeceksin.

Askerlik durum belgeni şimdiden almanı tavsiye edeyim yoksa kayıt zamanları ana baba günü oluyor
    MYO diplomanı vermek istemiyorsan bir fotokopisini çektir ve yanına MYO diplomanı ve arkalı önlü fotokopisini al. Kayıt anında orjinaline bakarak fotokopisini onaylayacaklar ve onu alacaklar. Orjinali sende kalacak.

Hocam neler anlattın böyle çok teşekkür ederim ama kafam çok karıştı özür dilerim :D

Elimde MYO diplomam yok, geçici diploma gibi birşey verdiler. Geçen hafta mezuniyet işlerimi hallettim de..

Askerlik durum belgesi olayı korkuttu beni hocam, gidip ne belgesi alacağım ? 2 yıllık mezunu oldum, tecil falan da yaptırmadım, tutup kolumdan askere almasınlar ? :D

• yok almazlar o işler geride kaldı artık. Sen artık MYO mezunusun diploman yok ama o elindeki kağıtta aynı anlama geliyor. MYO diploman ile 2 yıllık tecil hakkın var. O belgeyle gidip anında 2 yıl tecil ettirebilirsin.
    DGS ile kayıt yaptıracaklardan askerlik durum belgesi isteniyor. Her üniversite istiyor bunu. DGS ile nereye kayıt yaptıracaksan elinde bir tane askerlik durum belgesi bulunsun, lazım oluyor. Çünkü kayıt zamanı askerlik durumun müsait değilse kayıt yapmıyorlar. Sen durumunu öğrenip ona göre tecil ettir. Daha varsa tecil süresinin bitimine endişenmeye gerek yok.

En iyisi bir askerlik şubesine uğraman yararına olacaktır, sabah 8'de başlıyorlar çalışmaya şuan kayıt zamanları olduğu için dolu oluyor genelde. Erkenden gidip sıra kap ve 5-10 dakikada işini hallet :)

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.