Şimdi Ara

2. yabancı dile ne zaman başlanmalı, aynı anda birden fazla dil

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • B1-b2 civarı ingilizcem var. Hergün 2-3 saat çalışıp geliştirmeye çalışıyorum. İkinci bir yabancı dile başlamak istiyorum. Bunun için ingilizcede en azından advanced seviyesine gelmeyi beklemeli miyim yoksa şimdiden başlasam da olur mu? Aynı anda hem ingilizce hem başka bir dil birlikte yürür mü?
    2. Yabancı dil için öneriniz var mı? Bilgisayar müh. okuduğum için iyi bir ingilizce yeterli oluyor mesleki açıdan. Dolayısıyla keyfi seçim yapacağım 2. dil için ancak diğer dillerden, ülkelerden özel ilgi duyduğum pek yok. İspanyolca hem biraz daha kolay olması hem de daha çok kişinin konuşması nedeniyle daha ön planda duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Advanced seviyesine gelmeden şu anki seviyenizle başlamanız sorun olmaz.
    İki dil beraber yürür fakat ayırdığınız zamanı böleceğiniz için gelişim de yavaşlar. O yüzden mesleki açıdan da düşünürsek İngilizce daha öncelikli duruyor, ben yerinizde olsam ikinci yabancı dile başlamadan önce İngilizceyi daha ileri bir seviyeye taşımak isterdim.
  • kesinlikle ingilizceni advanced yap üstüne bide IELTS/TOEFL sınavına hazırlanıp 4 beceride yeterli kıvama gelmiş misin gör.
    Ondan sonra istediğin dili öğren.
    Zaten başka dilleri öğrenirken de kaynak kitaplar falan hep ingilizce olucak bilgin olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.