Şimdi Ara

2 x Samsung 250GB 980 PRO NVMe M.2 SSD - Raid 1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba 2 tane Samsung 980 Pro NVMe SSD yi Raid 1 yapacağım. Ancak anakart üzerindeki soketlerin biri PCI-EX 4.0 x4 diğeri PCI-EX 4.0 x2 şeklinde sanırım hızları farklı bu yüzden raid de problem olur mu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglar103 -- 14 Ocak 2021; 10:4:17 >



  • NVme disklere raid yapılmaz.Raid eski plakalı hddler içindir..SSDnin 1 ayda sonunu getirirsin

  • YouTube da bir sürü videolar var onlar test amaçlı mı yapıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caglar103

    YouTube da bir sürü videolar var onlar test amaçlı mı yapıyor.

    Anca bench. alırsınız, harici bir kullanım senaryosu masaüstü için maalesef yok. Tek başına fazlası ile yeterli bir model, 2x 250 yerine direkt 500'lük alın, güle güle kullanın.  

  • 980 i tam verimli kullanın Raid i eksik kalsın

    Daha 980i tam verimli kullanamıyor Windowsumuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Raid yedeklemek için güvenilir yöntem değildir.


    Raid kartı arızası nedeniyle raid yapısının bozulması

    Veri aktarımı sırasında oluşan farkedilmeyen arızalar(bit arızası)

    Raid yapısı bozulması sonucu oluşan hatalar

    Kullanıcı kaynaklı hatalar. (verilerin yanlışlıkla silinmesi)


    SSD için raid konusunun olumsuz etkisini bilmiyorum.

    Harddisklerim için raid 5 ve raid 6 kullanmış ve sorun yaşamış ve uzun kurtarma süreleri harcamış biri olarak veri yedekleme amaçlı raid kullanmamayı tercih ediyorum.

    BackBlaze firmasına AES 256-bit şifreleme yöntemi ile verilerimi şifreledikten sonra upload ediyorum. İkinci öncelikteki verilerimi ise biri evimde diğeri ofisimde olmak üzere iki ayrı diskte depolamaktayım.


    Samsung 850 pro kullanmış ve firmanın belirttiği yazma değerinin iki katından daha çok veri yazmış biri olarak ssd hala sorunsuz çalışmaktadır. Samsıng T1 taşınabilir SSD'yi 53bin kez USB'den çekilerek(Power On Count) çıkarttım.


    1TB Samsung 970 pro kullanıyorum. Arıza ile karşılaşmadım.Samsung 980 pro yerine 970 tavsiye ederim. 80 pro 1TB modeli için 600tbw ömür belirtmişken 970 pro için 1200tb değer belirtmiştir. 980 pro bellek yongasına 3 adet bityazarken 970 pro 2 adet bit yazıyor. Bu nedenle daha düşük aşınmaya sahip oluyor.


    Daha uzun ömür için %10-15 OP (over process) ile kullanmanı tavsiye ederim. Örnek veriyorum: 980 pro 1TB SSD 600tbw ömüre sahip. SSD dolu olduğunda bu senaryo geçerli. %90'ı dolu olduğunu sadece %10luk kısımın boş olduğunu düşünelim. 10 adet bellek yongası olsun. 600tbw değere sahip 980 pro ssd %90 dolu olduğunda bellek yongası kullanılmış demektir.Yani tek bir bellek yongasına yaz sil yapılacak yani 60tbw değere sahip olmuş oluyor. Bu kısıma sürekli yaz sil yaptığında ise ömrü kısa sürede doluyor. Samsung aşınmaması için sürekli verilerin yerini değiştiriyor. 1. bellek yongası daha fazla kullanılşışsa az kullanılan veriyi oraya taşıyarak aşınmasını engelliyor fakat sen %10 OP(formatlanmamış alan da denilebilir) vermediğinde ssd de boş alan olmadığı için verileri taşımak istediğinde performans kaybına uğramakta. OP değeri verildiğinde ise zaten bellek yongalarında boşluk olduğu için her bulduğu boş yongaya rastgele yazarak taşıma işlemi ile uğraşmayarak performansı düşürmemiş ayrıca ömrüde ciddi uatmış oluyorsun





  • Nvme değil ama sata ssd 6 yıldır kullanıyorum raid 0 hiç problem olmadı aldırış etme oluyorsa yap 1000mb okuma yazma sata ssd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.