Şimdi Ara

2 SAAT UYKUYLA OKULA GITMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
5.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugun dogru duzgun ders calisamadim sizce geceyi dersle gecirsem 2 saat uyku yeter mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2 Saat Uykuyla Okula Gitmek: Uyku Yoksunluğunun Etkileri

Uyku, fiziksel ve zihinsel sağlığınız için hayati önem taşır. Yeterli uyku almamak, okul veya iş performansınızı olumsuz etkileyebilir.

Yalnızca 2 saat uykuyla okula veya işe gitmek, bilişsel işlev bozukluğuna yol açabilir. Dikkat, hafıza ve problem çözme becerileriniz düşebilir. Ayrıca yorgunluk, sinirlilik ve ruh hali değişimleri yaşayabilirsiniz.

Sadece 3 saat uykuyla okula veya işe gitmek de benzer etkilere neden olabilir. Konsantre olmanız ve net düşünmeniz zorlaşabilir. Bu, akademik veya mesleki performansınızı olumsuz etkileyebilir.

Uyku yoksunluğu, vücudunuza da zarar verebilir. Bağışıklık sisteminizi zayıflatarak hastalıklara yakalanma riskinizi artırabilir. Ayrıca kalp hastalığı, felç ve diyabet gibi kronik hastalıklar geliştirme riskinizi de artırabilir.

Gününüzde en iyi şekilde performans göstermek için her gece 7-9 saat kaliteli uyku almanız önemlidir. Yeterli uyku almadığınızı düşünüyorsanız, uyku düzeninizi iyileştirmek için bir sağlık uzmanına danışın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • thedevilxxo kullanıcısına yanıt
    Yeter. Lise 4 te nerdeyse bir hafta öyle yaptım. Sonraki bir hafta biraz fazla uyudum ama.. sıkıntı yapma

• Yapma bence. Okulda gün boyu sarhoş gibi olmak çok kötü. Bu sefer gündüz yaptığından bi şey anlamıyosun verimin düşüyor. Bundan sonra geceye bırakmaya gerek olmayacak şekilde çalışmanı tavsiye ederim. Tabi herkesin bünyesi farklı ama 2 saat uyku ne kadar sağlıklı o da tartışılır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya simdi vicdanimi rahatlatmam gerekiyor kendimi rahatsiz hissediyorum cok uyku isteyen bi bunyem yok yarin okuldan sonra 2 saat uyursam kendime gelirim buyuk ihtimalle.tesekkurler yorumun icin :)

vücudundan çalamazsın
    "Bazı günler vardı, bir sonraki öğünümün nereden geleceğini bilmediğim. ama hiçbir zaman çalışmaktan korkmadım, hendek kazan birkaç adamın yanına gittim ve çalışmak istediğimi söyledim. patronları üzerimdeki düzgün kıyafete ve tertemiz ellerime bakıp güldü ama "tamam, o zaman ellerine tükür ve hendeğin içine gir" dedi. herkesten çok çalıştım. günün sonunda iki dolarım vardı."
  • kardes ben 2 günde 1 uyuyorum pek sıkıntı olmuyo günlük çay yerine kahve içmen lazım ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalım -- 31 Mart 2016; 0:15:29 >
    i7-10700 | MSI Z490 A-PRO | 2 X 16 GB 3600MHz Corsair Vengeance RGB Pro | MSI Suprim X RTX 3070 Ti | MSI MPG A850G 850 W | MSI MAG FORGE 100R | MSI Optix G241 23.8" | Razer Diamondback - Chroma | Razer KBD Blackwidow | Razer Barracuda X
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8 9 saat ders çalışmak
    6 yıl önce açıldı
    sınava 5 gün kala..
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sancaryum kullanıcısına yanıt
    Dayanabilcegim yere kadar zorlicam artik

Orijinalden alıntı: sancaryum

ders çıkar bu hatadan
    yat uyu
    yarın çalışırsın
    vücudundan çalamazsın

Aynen bu arkadaşın dediği işte. Ders çıkar bu hatadan. Sana verilen ve kullanman gereken zamanı kullanmadın. şimdi vicdanını rahatlatmak için sağlıklı olmayan bi şeyi yapıyorsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 saat yetmiyo bana naptın hocam sen yat uyu :D

• 12. sınıfta ben öyle yapıyordum bi ara alışmıştım 1'de yatıp 3-4 gibi kalmak totalde 2-3 saat uyuyordum geceleri ama okuldan gelince 3 ile 5 arası 1,5 2 saat arasıda uyuyordum 1 dönemi full öyle geçirdim ikinci dönem zararını gördüm ygs'de 1 saatlik uykuyla gittim kendimi toparlayamadım her ay 1 kutu ağrı kesici bitiriyordum nescafe desen günde 3 bardaktan fazla çayı katmıyorum yani vucudun anasını belliyordum.
  • Bilginiz olsun diye söylüyorum, günlük 6.30 saatten az uykuyla yaşamak size yarardan çok zarar sağlar. Her ne iş ile uğraşıyorsanız uğraşın vücudunuzun istediğini ona vererek yapın. Siz kendi hatalarınızdan dolayı uykunuzu çalıyorsunuz lakin yaptığınız işten verim alamadıktan sonra boş yere uyanık kalmanın bence hiçbir iyi yanı yok. Düzenli çalışma programı oluşturup uymanızı tavsiye ederim.

• 5 saat uyuyorum her gün. İlk 2 gün gerçekten beterdi ama vücut alışınca oluyor. Bu arada alınması gereken REM uykusu bizim gibi her gün kafaya yeni ve ağır bilgi yükleyen insanlar için min. 4 saat olmak zorunda.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.