Şimdi Ara

2 Permütasyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1)8 futbolcu ve 5 basketbolcu düz bir sıraya yanyana oturacaktır.Sıranın başında ve sonunda bir futbolcu ve basketbolcularda birbirinden ayrılmamak şartıyla ka çfarklı şekilde oturabilirler? C:5.5!.6!

2)Birbirinin aynı 6 hediye çeki 2 kişiye her birine en az bir hediye çeki verilmek koşuluyla kaç farklı şekilde paylaştırılır? c:5

ayrıntılı anlatrsnız sevinirm.

• 2. soru kolay. ekol hocanın konu anlatımında var. femin konu anlatımlı kitabında da var cözümü. Ayrac yöntemi diye bir cözüm. 2008 öss nin kumbara sorusuda aynı yöntemle cözülüyor. her birine en az bir bilet verilmesi sartı oldugu icin 1 er bilet veririrz elemanlara. kalır 4 bilet. 4 bileti ikiye bölmek icin 1 ayrac kullanırız. 1 ayrac ve 4 aynı bilet 5!/4! (tekrarlı per.) şeklinde sıralanır cevap 5 tir. kabaca böyle anlatabilirim kardes ekol hocadan izle orada ayrntılı anlatılyor.

buyurun iceri.http://ekolhocadersleri.blogspot.com/2009/04/matematik-permutasyon-konusunda-ayirac.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 23 Mayıs 2011; 20:19:53 >

• bırın cevabına tekrar baksana farklı buluyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilbar

bırın cevabına tekrar baksana farklı buluyorum

kontrol ettim cevabı öyle gösteriyor.

şıklar: a)5!.6! b)11! c)6!.6! d)5.5!.6! e)6!.5!.6!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylant09 -- 23 Mayıs 2011; 20:59:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.chaLi

2. soru kolay. ekol hocanın konu anlatımında var. femin konu anlatımlı kitabında da var cözümü. Ayrac yöntemi diye bir cözüm. 2008 öss nin kumbara sorusuda aynı yöntemle cözülüyor. her birine en az bir bilet verilmesi sartı oldugu icin 1 er bilet veririrz elemanlara. kalır 4 bilet. 4 bileti ikiye bölmek icin 1 ayrac kullanırız. 1 ayrac ve 4 aynı bilet 5!/4! (tekrarlı per.) şeklinde sıralanır cevap 5 tir. kabaca böyle anlatabilirim kardes ekol hocadan izle orada ayrntılı anlatılyor.

buyurun iceri.http://ekolhocadersleri.blogspot.com/2009/04/matematik-permutasyon-konusunda-ayirac.html

teşekkürler anladım aslında ama bakmakta fayda var

• quote:

Orijinalden alıntı: taylant09
    quote:

Orijinalden alıntı: bilbar

bırın cevabına tekrar baksana farklı buluyorum

kontrol ettim cevabı öyle gösteriyor.

şıklar: a)5!.6! b)11! c)6!.6! d)5.5!.6! e)6!.5!.6!

hocam en basa 8 kısıden bırı en sona yedı kısıden bırını yerlestırelım 8.7 gerı 6 futbolcu 5 basketcı kaldı basketcıler ayrılmadıgı ıcın 1 sayarsın 7! Seklınde sıralanır basketcıler kendı arasında 5! Hepsı 8.7.7!.5!=8!.7.5! Seklınde sıralanabılır... Bu sekılde olması lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.