Şimdi Ara

2'NCI ZH. TUG. K.LIGI KARTAL / ISTANBUL (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
1
Favori
142.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam teşekkürler yanıtlar için, daha sorarız zaten akıllara birşey takıldıkça, çok iyi oldu valla bu bilgiler. Bu arada arkadaşlar isterseniz toplu liste yapalım, bana özelden atılın, ona göre toplu mail atayım. Bu lsiteyle orada haberleşme, tanışma imkanımız daha rahat olur birlikte. Ayrıca gitmeden bir mail grubu oluşturma imkanımızda olur, ben kayıt ekranından mailklere toplu mail atmıştım ama aramızda kayıt ekranına bilgi girmemiş arkadaşlar da var sanırım.

    İsim - Soyisim İkamet lisans Birlik (topçu, karacı..vs) mail adresi telefon msn facebook
    ---------------- --------- ------- ---------------------------- ------------ -------- ------- -----------

    Şeklinde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

    aklınıza takılan ince şeyler ayrıntılar varsa çekinmeden sorun arkadaşlar burdan yada pmden. seve seve cevaplarım. bize anlatan pek olmadı bari bizim bi faydamız olsun size


    hocam çok saol cvplar için.benm de 2'nci Zh. Tug. K.lığında bakım sınıfı dio.bakm er artık ne yapıosa:) sen kaç gibi teslim olmuştun hatırlıomusun? çok geç olmasın die düşünüorm ama bi fikrimde yok açıkçası.sen ne dersin? hangi bankanın atmsi var para çekme işi rahat mı??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: whatthe


    quote:

    Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

    aklınıza takılan ince şeyler ayrıntılar varsa çekinmeden sorun arkadaşlar burdan yada pmden. seve seve cevaplarım. bize anlatan pek olmadı bari bizim bi faydamız olsun size


    hocam çok saol cvplar için.benm de 2'nci Zh. Tug. K.lığında bakım sınıfı dio.bakm er artık ne yapıosa:) sen kaç gibi teslim olmuştun hatırlıomusun? çok geç olmasın die düşünüorm ama bi fikrimde yok açıkçası.sen ne dersin? hangi bankanın atmsi var para çekme işi rahat mı??



    valla bizimki komediydi ben öğlen 2 gibi girdim nizamiyeden. nizamiyenin üst tarafında kafeterya var orda toplanılır. bize akşam 8 e kadar bi allahın kulu gelipte bişey demedi bekledik biz kuzu gibi. sonra 8de listeler geldi atladık landlara birliklerimize dağıldık lan noluyo diye diye. sizde nasıl olur bilmem çünkü zehirli tugayda hiç bişey olması gerektiği gibi yürümez ama akşam 5 e kadar teslim olma süreniz var hatırladığım. 4 gibi gidin erkenden gidipte beklemeyin nizamiyede. sabahın köründede gitsen son dk da girsen değişmiyo bişey. bence sivil hayatı son saate kadar kulllanın

    atm olarak nizamiyede halkban ve garanti atmsi, revirin hemen yanınsdada garanti atm si var. garantinin kartını götürmeniz iyi olur yani. nizamiye birliklerin çoğuna baya uzak kalıyo çünkü.

    size ilk ayın sonunda halkbanktan kart vericekler zaten, halkbankası kartı götürmeyin o yüzden.

    bu arada nakit satış yoktur tugayda. gazinolarda kantinde 10 kuruş için kredi kartı geçirip deli olcaksınız, onun sırasını beklemektre cabası yanınıza mutlaka bi kredi kartı yada bankamatik alın. içinde 200-300 neyse bulunsun. yanınızada yetiririm diceğiniz kadar nakit alın 100-200 kadar. lazım olabilir her ihtimale karşı.

    haa bide benden tavsiye sakın ama sakın casio asker saati almayın yanınıza o saate baktıkça insan kendini askerliğe daha beter kaptırıyo içi kararıyo yemin ederim, götürüpte takarsanız bi süre sonra sizde nefret ediceksiniz o saatten sizi temin ederim . siz siz olun normal ucuz yollu ama mutlaka ışığı olan bi saat götürün ama casio F-91 askerr saati götürmeyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEITGEIST -- 10 Aralık 2010; 14:25:03 >




  • tüh saatide almış bulundum,o kadar para bide:)) peki eğitimler nasıldır.genelde yürüyüş üzerine vs.. tarzı şeyler okudum. ayrıca acemilikte dışardan ziyarete izin varmı??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: whatthe

    tüh saatide almış bulundum,o kadar para bide:)) peki eğitimler nasıldır.genelde yürüyüş üzerine vs.. tarzı şeyler okudum. ayrıca acemilikte dışardan ziyarete izin varmı??



    valla benden söylemesi işte ben olsam o saati kullanmazdım gün gelir dedem demişti dersin

    eğitim konusuda bi soru işareti sizin için. hiç bişeye net kesin şudur diyemem çünkü dedim ya zehirlide hiç bişey normal yürümez biz mesela 333 ler olarak sadece atış yaptık, bi kaç gün yanaşık düzen selam verme tekmil verme falan çalıştık. sonra 25 güne yakın sadece ama sadece yürüdük bol bol da istikamet yedik. 2. tank taburunun garajı ve tugay iştima alanı favori sürünme yerimizdir mesela
    bizde böyleyken 335ler baya baya askerliği öğrendiler, eğitim aldılar baya, bayada yürüdüler, bizden daha iyi acemi eğitimi aldılar yani. biz hiç bişey öğrenmedik desem yeridir ama bizim dönem eğitim dönemi eğildi yaz dönemi olduğu için fazla sıkmadılar. sizde muhtemelen 335 ler gibi yaparsınız ki bu daha iyi. bişeyler öğrenirken vakit geçiyo hiç olmazsa. biz yürüken vakit geçmek bilmezdi deli olurduk.

    aaaahh ah anılarım depreşti bak, o tugay iştima alanında 25 tur durmadan tören adımıyla döndüğümüzü bilirim ben be ceza diye




  • Tuvaletler, banyolar falan temiz midir hocam ? En azından kapısız, kırık dökük, harabe tuvalet, banyo olayı yok sanırım bu birlikte. :)
    Bir de acemilik sonrası dağıtım yerimizi ne zaman öğrenebiliyoruz teslim olduktan sonra ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRCFT -- 10 Aralık 2010; 15:07:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre.CFT

    Tuvaletler, banyolar falan temiz midir hocam ? En azından kapısız, kırık dökük, harabe tuvalet, banyo olayı yok sanırım bu birlikte. :)
    Bir de acemilik sonrası dağıtım yerimizi ne zaman öğrenebiliyoruz teslim olduktan sonra ?


    tuvaletler pistir çoğu zaman ama bu kaçınılmaz bişey, yüzlerce adamın olduğu yerin temiz kalması pek mümkün değil. ama öyle kapısı kapanmayan kilitlenmeyen ışığı olmayan tuvalette yok o konuda sorun olmaz.

    yeni gelen tugay komutanı, komutan yardımcısı ve kurmay başkanı çok titiz insanlar belki bi iyileşme olmuş olabilir temizlik ve yemek konusunda ama düşük ihtimal çok umutlu olmayın.

    banyoları temizdir topçu taburunun. yanlış hatırlamıyosam 30 kadar kabin vardı perdeli. temizdir o konuda sıkıntınız olmaz. istihkam ve tugay karargah bölükleride topçu taburunun binasında kalır aynı şey onlar içinde geçerli. haftanın iki günü banyo hakkınız olur ama daha öncede dediğim gibi işinizi bilir diğer bölüklerin çavuşlarıyla aranız iyi olursa her gün girersiniz banyoya tabii mazot bitipte kazan sönmediği sürece.

    duyduğum kadarıyla örneğin piyadenin banyoları rezaletti. şimdi nasıldır bilemem.

    331 lerde bizde ve 335lerde dağıtım olmadı tugay içinde kaldık. sizde % 99 dağıtılmadan orda bitireceksiniz. belki içinizden dikimevine giden olur ki orasıda bizim tugayın dibi bi fark olmaz yani.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre.CFT

    2'nci Zh. Tug. K.lığı, MALTEPE İSTANBUL - KISA DÖNEM Topçu ER
    Emre Çiftçi - AYDIN
    Bilgisayar Mühendisi (Y. Lisans)
    Haberleşelim beyler. 12 si sabahı oradayım.
    * Aramızda topçu var mı beyler ? Nasıldır topçuların durumu, rahat mıdır ? Bir de ulaşımı nasıl yapacağım buraya ben _? Aydın' dan otobüsle geliyorum Ataşehir (orada indiriyor otobüs)' de inip nereye gideyim ?


    Selamlar , Kartal Devlet Hastanesi önünde inersen tugayın tam karşısında inmiş olursun.
  • Eyv. dostum. Yarın görüşmek üzere beyler, bu akşam ist. yolcusuyum ben. Artık birlikte görüşür, tanışırız. Hepimize şimdiden hayırlı tezkereler.
  • ZEITGEIST

    kımsın ya ben 335 Ali ya emre ya da serdal abi başka tugay hakkın da bu kadar bilgisi olan ama bence emre sin :D
  • sınıfı tankçı olanlar direk tank taburuna gitmeyebilir tugay karargah da olabilirler. tugagyın en rahatı birliği lojistik destek klığı hizmet birliğidir. mesleğe göre tertip emrinizi çıkar. makina mühendisiseniz ve sizi merkez kazana verirlerse çok rahat askerlik yaparsanız, lojisitk kazanda rahattır ama canınız sıkılır. 339 kdler hizmet birliği depoya adam lazım, yata yata tv izleye izleye askerlik yapmka isterseniz hizmet birliği on numara yerdir, tertip emrinizin çıktığına üzülmeyin.
  • Ender YAPICI

    Kara Kuvvetleri Komutanlığı
    Sınıfı TANK
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    İlk Katılışını Yapacağı
    Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 15'inci P. Eğt. Tug. K.lığı
    AMASYA
    İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.04.2011
    Temel Eğitimini Müteakip
    Katılış Yapacağı Esas Birliği 2'nci Zh. Tug. K.lığı
    KARTAL MALTEPE İSTANBUL
  • yok mu başka bilet yaw
  • 2. Zh. Tugayda 84/3 piyade taburunda askerlik görevimi yaptım. Piyade taburuna düşecek arkadaşlar gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama ananızdan emdiğiniz süt burnunuzdan gelecek. Bunu bilerek gidinki hayal kırıklığına uğramayın.
  • 1) Tugay askerlik yapmak için türkiyedeki en rahat birliklerden biri
    2) KAdıköyden uğur mumcu dolmuşları veya otobüsleri tam önünde indiriyor
    3) Kısa dönemlere dağıtım diye birşey yok acemelikte burda ustalıkta burda
    4) Birliklerinize ilk gün dağıtılıyorsunuz internette herkese piyade yazıyor ama taburlara dağıtılcaksınız 11 tane bölük ve tabur var
    5) En zor kısım istikam ve savaş bölüğü sürekli yardırma ( bu tabiri burda cok duycaksınız ) en rahat yerler lojistik ( ulaştırma ve sıhhıye ) tank ve topcu taburları bazı bazı zor genelde heryer rahat kafanıza cok takmayın
    6) Kantinleri mevcut dışardan cok bişey almayın hersey var burda ta diyarbakırdan pudra getırmeyın yanı ıcerde daha ucuz dısardakıne oranla unutmayın bır ıkı parca alın herseyden atlet don falan abartmayın benım gıbı :)
    7) Digiturk var her taburda macları rahatlıkla izlersiniz onun dısında bol bol kral tv power fm izlersiniz :) haber aksam haberlerı belkı :)
    8) Dışardan koğuşlar aranabiliyor akşam eşiniz dostunuz araya bilir
    9) Sizde dışarıyı rahatlıkla arabilirsiniz heryerde ankesörlü telefon var asker kartı var 1.8 ytl 30 dakkika konuşuluyor yani dışardan tel kartı cok almayın
    10) Hırsızlık var evet ama cok olmuyor onun için ayık olun ( bunuda burda ögrenceksinizdaima ayıkım veya doğuştan ayığım diyceksiniz) cüzdanboyuna asılandan almanızı tavsıye ederım burdada satılıyor
    11) İçerden bir tane nizamiyede bir tane subay tabildotun önünde garanti bankası bankamatiği var birde postane var merkez kantinin yanında havale posta kargo gönderre bilirsiniz yad size gelebilir
    12) Merkez kantin de ne isterseniz var cipsten kolaya sakızdan dona kadar
    13) üstünüzde çok para taşımayın 10 milyon yeter çay 10 kuruş
    14) komutanlar genelde ıyı
    15) evci genelde yok tugay genelinde yemin törenınde evci var
    16) kantinler var ayvalık tostu yersınız 1.5 ytl
    17) pide salonu acıldı lahmacun yaptırıp yıyebılırsınız
    18) kutuphanede ınternet varmıs ama ben hiçgitmedim




  • usta birliği buraya düşen var mı? piyade olarak buraya düştüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vandelay

    usta birliği buraya düşen var mı? piyade olarak buraya düştüm.


    331. dönem piyade idim ben de, tugayın en zor ve pis taburuna düşmüşsün arkadaşım Allah kurtarsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fakirbey

    1) Tugay askerlik yapmak için türkiyedeki en rahat birliklerden biri
    2) KAdıköyden uğur mumcu dolmuşları veya otobüsleri tam önünde indiriyor
    3) Kısa dönemlere dağıtım diye birşey yok acemelikte burda ustalıkta burda
    4) Birliklerinize ilk gün dağıtılıyorsunuz internette herkese piyade yazıyor ama taburlara dağıtılcaksınız 11 tane bölük ve tabur var
    5) En zor kısım istikam ve savaş bölüğü sürekli yardırma ( bu tabiri burda cok duycaksınız ) en rahat yerler lojistik ( ulaştırma ve sıhhıye ) tank ve topcu taburları bazı bazı zor genelde heryer rahat kafanıza cok takmayın
    6) Kantinleri mevcut dışardan cok bişey almayın hersey var burda ta diyarbakırdan pudra getırmeyın yanı ıcerde daha ucuz dısardakıne oranla unutmayın bır ıkı parca alın herseyden atlet don falan abartmayın benım gıbı :)
    7) Digiturk var her taburda macları rahatlıkla izlersiniz onun dısında bol bol kral tv power fm izlersiniz :) haber aksam haberlerı belkı :)
    8) Dışardan koğuşlar aranabiliyor akşam eşiniz dostunuz araya bilir
    9) Sizde dışarıyı rahatlıkla arabilirsiniz heryerde ankesörlü telefon var asker kartı var 1.8 ytl 30 dakkika konuşuluyor yani dışardan tel kartı cok almayın
    10) Hırsızlık var evet ama cok olmuyor onun için ayık olun ( bunuda burda ögrenceksinizdaima ayıkım veya doğuştan ayığım diyceksiniz) cüzdanboyuna asılandan almanızı tavsıye ederım burdada satılıyor
    11) İçerden bir tane nizamiyede bir tane subay tabildotun önünde garanti bankası bankamatiği var birde postane var merkez kantinin yanında havale posta kargo gönderre bilirsiniz yad size gelebilir
    12) Merkez kantin de ne isterseniz var cipsten kolaya sakızdan dona kadar
    13) üstünüzde çok para taşımayın 10 milyon yeter çay 10 kuruş
    14) komutanlar genelde ıyı
    15) evci genelde yok tugay genelinde yemin törenınde evci var
    16) kantinler var ayvalık tostu yersınız 1.5 ytl
    17) pide salonu acıldı lahmacun yaptırıp yıyebılırsınız
    18) kutuphanede ınternet varmıs ama ben hiçgitmedim


    1- tugay askerlik yapmak için en rahat birlik olabilir düştüğünüz bölüğe ve görevinize bağlı
    2- dolmuşlar doğrudur güzel ulaşım imakını var
    3- kısa döenmler artık acemi eğitimlerini alıp direk geliyorlar normal dönem gibi 339 da başlıyan bi sistem
    4- İlla cıkan birlik olucak diye bir kaide yok ihtiyaca göre tertip emri çıkar dağıtılabilirisiniz
    5- en zor en rahat diye bi yer yok göreve göre değişir adam istihkam da koğuş dadır rahatdır biri ortalıkda yardırabilir
    6- başlıca şeyleri getirin direk eli boşda gelmeyin
    7- digitürk parasını ödemezseniz fazili ödersenz :D
    8- Artık dışardan askeri hat aranmıyormus :( ama ankesörlüler hala aranıyormus
    9- Kart yinede 3-5 tane alın bulunmaıdıgı oluyo
    10- Ayık ol pimini çekmişler :D arkadaş doğru diyor öğrenirsiniz
    11- seyyar garanti otobüsede geliyordu sanırım
    12- evet ama winston zor bulunur sigara içenlere durulur.
    13- çay en son ben ordayken 15 kusura cıktı :D yaklasık 1 yıl önceydi
    14- komutanları geneli kötüdür snuçta o komutan sen askersin
    15- evci birlik komutanının insiyatifinde olan birşeydir tgay karargahda ii evci vardı
    16-pizza ve tost ucuz ve güzel
    17- pide salonu bi açılıp bi kapanıyo son gelen tugay kom. az değişik biriydi
    18- internet çok çok çok yavaş kanser olmak için yapılmış bişey

    yazan arkadaşın bir kaç eklmesini yaptım durum bu ama güzel yer herşey sizin elinizde severseniz zahmeti bile hafif gelir.




  • Ben istihkam bölüğünde yaptım,Serkan AKCAN yönetiminde,Allah düşürmesin kimseyi oraya .Eray Astsubay vardı yavşağın ta kendisi,yaşı şu an 22 felandır o zamanlar 18 yaşında ipnenin tekiydi,Tugayın en kötü bölüğü istihkam bölüğü!!!Oraya düşen arkadaşlara Allah sabır versin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZEITGEIST


    quote:

    Orijinalden alıntı: Emre.CFT

    Tuvaletler, banyolar falan temiz midir hocam ? En azından kapısız, kırık dökük, harabe tuvalet, banyo olayı yok sanırım bu birlikte. :)
    Bir de acemilik sonrası dağıtım yerimizi ne zaman öğrenebiliyoruz teslim olduktan sonra ?


    tuvaletler pistir çoğu zaman ama bu kaçınılmaz bişey, yüzlerce adamın olduğu yerin temiz kalması pek mümkün değil. ama öyle kapısı kapanmayan kilitlenmeyen ışığı olmayan tuvalette yok o konuda sorun olmaz.

    yeni gelen tugay komutanı, komutan yardımcısı ve kurmay başkanı çok titiz insanlar belki bi iyileşme olmuş olabilir temizlik ve yemek konusunda ama düşük ihtimal çok umutlu olmayın.

    banyoları temizdir topçu taburunun. yanlış hatırlamıyosam 30 kadar kabin vardı perdeli. temizdir o konuda sıkıntınız olmaz. istihkam ve tugay karargah bölükleride topçu taburunun binasında kalır aynı şey onlar içinde geçerli. haftanın iki günü banyo hakkınız olur ama daha öncede dediğim gibi işinizi bilir diğer bölüklerin çavuşlarıyla aranız iyi olursa her gün girersiniz banyoya tabii mazot bitipte kazan sönmediği sürece.

    duyduğum kadarıyla örneğin piyadenin banyoları rezaletti. şimdi nasıldır bilemem.

    331 lerde bizde ve 335lerde dağıtım olmadı tugay içinde kaldık. sizde % 99 dağıtılmadan orda bitireceksiniz. belki içinizden dikimevine giden olur ki orasıda bizim tugayın dibi bi fark olmaz yani.


    ula bir kim oldğunu söylemedin kimsin adın ne ?




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.