Şimdi Ara

2. kez mezuna kalmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
3
Favori
11.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet sevgili forum halkı konu başlıktan da anlaşılacağı gibi 2. kez mezuna kalmak. İlk senemde 59k yaptım ve hiç düşünmeden mezun kaldım çünkü çok daha iyi yapabileceğime inanıyordum. Ama çok garip geçen bir senenin ardından yine beklediğimi alamadım be çook daha kötüsünü yaparak 86k yaptım bu sene. İstediğim bölüm bilgisayar mühendisliği, 2. kere mezuna kalan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum sizce ne yapmayılım ?

• 2017:76k
    2018:41k
    2019:18k

Ben de iyi bir mühendislik için mezuna kalmıştım psikolojisini şöyle söyleyim kafamı taşlara vuruyorum kendi kendime psikolojik baskı uyguladım diye yolda yürürken tanıdık görsem kaçtım eski hocalarımı görüp yol değiştirdim oysa kendi kendimi strese soktum o yüzden tytde stresten beynim durdu ve bir önceki senenin iki katı sıralama geldi aytde 90 binden 18e anca çektim üçüncü seneye kalmak çok normal bir şey bunu kabullen üniversiteye bir başladım üni üçüncü sınıftan yatay yapıp 1.sınıfa başlayanlar üniyi bırakıp tekrar hazırlananlar hatta dört yıllık üniversite bitirip sınava girip tekrar kazananlar oysa ne aptalmışım kendi kendimi sıkıntıya soktum dedim
    Bu konuda tecrübelerimi paylaşabilirim. 2018'de 36k, 2019'da 19k ve 2020'de 4k yaparak hedefime ulaştım. İkinci kez mezuna kalınır, iyi çalışmak kaydıyla. Kendinize hiçbir bahane bulmayıp iyi çalışmanız lazım. Ayrıca elalem ne der diye fazla düşünmemek gerek. Hem çalışması hem psikolojisi zor ama hedefiniz için yapılmayacak bir şey değil bence.
  • Hocam anlamadığım nokta 86k ile ceng tutmuyor mu zaten? Tamam üni farkı olabilir ama abartıldığı kadar olduğunu düşünmüyorum. Kendi çabanız önemli bence.
  • Evet hocam tutan yerler var açıkcası ama hiçbiri içime sinmiyor, en azından akreditesi olan bi üniversite olsun istiyorum o da bu sıralamaya Sakarya Üniversitesi 2. öğretim falan denk geliyor, hatta onun da gelmeme ihtimali var o yüzden kararsızım
  • jpescobar j kullanıcısına yanıt
    Hocam neden daha kötü geldi sence çalışmadın mı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende aynıyım hocam 2.kez mezuna kaliyorum ceng istiyorum ceng kendini gelistirme acisindan baya imkanli bir bolum oyle fena uç uniler de gelmiyor o siralamaya yine de icinden geleni yap bence ki Türkiye de okuyacagiz yani büyük bir cogunlugun okuyacagi bölümler ODTÜ itu bogazici falan olmayacak dunya da yeri ne olur ne kadar iyi universitelerimiz var ortada zaten bence sesini dinle hocam ona göre kararini ver

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aynıyım hocam 2.kez mezuna kaliyorum ceng istiyorum ceng kendini gelistirme acisindan baya imkanli bir bolum oyle fena uç uniler de gelmiyor o siralamaya yine de icinden geleni yap bence ki Türkiye de okuyacagiz yani büyük bir cogunlugun okuyacagi bölümler ODTÜ itu bogazici falan olmayacak dunya da yeri ne olur ne kadar iyi universitelerimiz var ortada zaten bence sesini dinle hocam ona göre kararini ver

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • raste kullanıcısına yanıt
    Yani bahane gibi olmasını istemiyorum ama sınav anında yaşadığım bir şanssızlığın sonucumu doğrudan etkilediğini düşünüyorum. 2. olarak da özellikle sınavın ertelenmesi ve tekrar öne alınması arasındaki süredi biraz boşladım ve yeteri kadar çalışmadım. Son sebep olarak da fazla özgüven kurbanı oldum diyebilirim ilk senemde 25-30k civarı bi sonuç beklerken tahmin edemediğim kadar kötü geldi sonrasında da ben seneye çok daha iyisini kesin yaparım düşüncesiyle bu sene dershane özel ders vs. almadım sadece kendim çalıştım ve düşündüğüm gibi bu bireysel çalışmanın zorluğunu kaldıramadım açıkcası.
  • LucqaD L kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ediyorum hocam yorumundan dolayı. Umarım seneye istediğin okula yerleşebilirsin. Senin ilk ve ikinci senendeki sıralamaların nasıldı ve seneyeki hedefin ne olacak ?
  • UPPPP yok mu koca forumda 2. kez mezunluk deneyimi yaşamış bize tecrübelerini paylaşmak isteyen bi dostumuz
  • Hocam ben ilk senemde fantazi yaptim yakin bir abim avukat adliyede davalara falan girdim baya da hosuma gitmişti ayt mat o zamanlar 20+ geliyordu denemelerde dedim son 3 hafta edebiyat kasayim daha once de bir denemede edebiyat cozdum 18 kusur net gelmisti dedim giderim herhalde olmadi ayt mat yapamadim farkli etmenlerde vardi bu sene sayisaldan girdim fazla çalışmadım son 2 3 ay ara ara kastım 120k civari bekliyordum 180k geldi 11 de hafif calismaya başlamıştım ya o kadar emek verdim bu muydu dedim.Olmuyor hocam bu sene daha duzenli calisacagim Turk Alman Uni ceng istiyorum ilk gunden son gune kadar adam akilli.Hayattan sogdum yeminle her yanim sınav sana da başarılar sadece duzenli ve mantikli calismak lazim gibi geliyor aklımın ucundan gecmeyen bir uni de okumaktansa mezuna kalırım kafasindayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LucqaD L kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, önümğzdeki sene olur umarım istediğin yer

• Hedef ceng ise yaz git. Önünde bir sürü adam mezuna bırakacak zaten bir yere girersin. Seneye çok fazla kişi girecek sınava hiçbir şeyin garantisi yok. Kaç kurtar kendini

• Doğru diyosun hocam da bilemiyorum ya niyeyse gidince pişmanlık yaşıycam gibi tahmin ediyorum

başta öyle gelir ama abartma cidden. Seneye kalsan top cenglerden birine girebilir misin? Eğer cevabın evetse kal ama 40k lik yer ile 80k lik yer çok fark etmez kendini geliştirmene bakar

• peki 86k ile hangi ceng??
  • Ben de 83 yaptım en iyi ceng hangisi bu civarlarda?

• 3. Kez girmek bence doğal hocam

• Bu konuda tecrübelerimi paylaşabilirim. 2018'de 36k, 2019'da 19k ve 2020'de 4k yaparak hedefime ulaştım. İkinci kez mezuna kalınır, iyi çalışmak kaydıyla. Kendinize hiçbir bahane bulmayıp iyi çalışmanız lazım. Ayrıca elalem ne der diye fazla düşünmemek gerek. Hem çalışması hem psikolojisi zor ama hedefiniz için yapılmayacak bir şey değil bence.

2018:120K
    2019:37K
    2020:8K
    sorunuz varsa cevaplayabilirim

• 90k hangi ceng yazılır

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.