Şimdi Ara

2 işlemcili anakart önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar ,

    intel platformunu kullanmak istiyroum asıl amac render almak , şuanda amd 6300 işlemcimi r9 390 ekran kartı olan bir sistemim var , bunu parça parça değiştirmek niyetindeyim ,

    2 tane i7 işlemciti bir araa kullansam mıntıklı acaba yoksa intel xeon mu kullansam mantıklı

    ilk olaran düzgün bir anakart almak istiroum 2 veya daha fazla işlemciyi bir arada kullanabileceğim bir anakart önerirmisiniz ?



  • Ohoo render için i7 yeter de artar bile,sen çift i7 ve xeon dan bahsediyorsun
    Gerek yok böyle şeylere i7 sana yeter de artar,i5 6600k bile yeterli
  • exoss kullanıcısına yanıt
    ASUS Z10PE-D16 WS
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7179
    Xeon işlemciler ile çalışıyor.
  • i7 6700k alın render için gayet yeterli xeon gerek yok
  • cevaplar için teşekkür ederim , render hızı önemli mimarlık okuyorum geçenlerde bir render 22 saat sürdü bunu 2 saat seviyesine indirmek niyetim. bu sebepten tek i7 yeterli olmayacaktır .

    ASUS Z10PE-D16 WS anahart önerisi için teşekkür ederim 550 € civarında bir fiyatı var. üstüne ikide işlemci ovv 3000 € gidecek gene sanırım
  • exoss kullanıcısına yanıt
    Tabi herkesin kendi butcesidir saygi duyarim, ancak mimarlik okuyorum dediniz yani ogrencisiniz daha. Yaptiginiz isleri cok cok daha dusuk seviyelerdeki i3 laptoplarda bile yapan arkadaslariniz var elbet. 10 20 yillik mimar olsaniz ihtiyac vardir kullanmissinizdir deedim ancak 2 xeon cok cok iddali bir ihtiyac, belki kullandiginiz ayarlardan goruntuye etkisi yuzde 1 bile olmayip render i olduren bir kac ayar vardir?
    Benim size onerim bir adet i7 alip keyfinize bakmaniz. Hatta 2011 sistem 6 cekirdekli bir sey de alinabilir tabi ancak i7 6700k her turlu yetmeli diye dusunuyorum en azindan ogrenci icin yetmeli :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • exoss kullanıcısına yanıt
    dual Xeon E5 - 2670 v3, 4x16GB 2133mhz ram, asus Z10PE - D16 WS = 4182€

    ama yasattigi render performansi paha bicilemez

    gelgelelim arkadas sana fx 6300 ün 22 saatte aldigi renderi, 12 izlekli intel ile 10-12 saatte de alabilirsin, tam olarak programi ve sahne yogunlugu isik ayarlarini bilmiyorum ama tahmini konusuyorum. Eger bütcede varsa xeon da pahali geliyorsa su asamada i7 5960x var yada bekle broadwell-e yine 2011-v3 icin cikacak diyorlardi.

    ortaya konan para büyük

    edit: yine yükeldigim resim icin 404 not found hatasi aliyorum ve tekrar yüklüyorum
     2 işlemcili anakart önerisi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 11 Nisan 2016; 3:57:44 >




  • exoss kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle,

    Çoğu arkadaş yeter artar, gerek yok demiş render için. Abi neye göre yeter aldığı render boyutunu beklediği sureyi hızı hangisine gore yeter. Sen hergun işinden evine bisikletle de gidersin ayni yolu son model bir yarış motoru ilede gidersin. Hangisi daha rahat daha hızlı olur.

    Gerçekten iyi ve profesyonel anlamda çizimler yapıyor ve bekleme suresini istemiyorsanız xeon işlemcilere geçip çift işlemci ile gayet basarili performans alırsınız. Anakart tavsiyem Asusun Z10PE D16 WS modeli uygundur. İki adet istediğiniz performansta xeon işlemci,işlemciler için iyi bir sıvı soğutma, okuma/yazma ve iops değerleri yüksek bir ssd, isinizin durumuna gore alacağınız bir grafik kartı ile kombine edebilirsiniz sistemi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke 6300 ü hiç almasaydın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    türkiyeden almanyaya bundan 4 sene önce mimarlık okumak için geldim burada yazları mercedeste çalışıp neredeyse 1 senelik kira paramı çıkartıyorum (takriben 4000kadar) buyaz da çlışmak niyetindeyim , bi aksilik olmazsa bu yaz çalışıp kazandığım paranın tamamını bilgisayara yatırmaı planlıyorum çünkü bu sene son okul bitiyor , iş hayatında illaki lazım olacaktır bu ratz bir pc , okul bitince tc ye döneceğimi düşünürsek bu seviyede bir pc için gereke n parayı kazanmak için tcde 1 yıl baba evinde kalıp çalışmam gerekir :) hazır almanyadayken nimetlerden yararlanmak lazım diye düşünüyorum :)
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim bilgi için :) gelecek yaz bu resimdeki donanımlarla selfie yapar foruma koyarım bir aksilik olmazsa :) aksilik olursa bir soraki render süresini ve beklerken ettiğim küfürlerin kısaltmalarını gene foruma yazarım :)
  • kmlhyt kullanıcısına yanıt




  • exoss kullanıcısına yanıt
    Sizin ihtiyaçlarınıza karşılık verebilecek bir çok modelimiz mevcuttur ancak öğrencilik döneminizde çift işlemci sistemine geçmeniz biraz gereksiz bir masraf olacaktır. Her iki durum için size sistem toplayabiliriz. Mesaj atarsanız seve seve yardımcı olabiliriz.
  • Renderin suresini 22 saatten ciddi anlamda indirmek icin tabiki xeon islemci ve buna uyumlu anakrt birde mumkunse ecc destekli ram, senin icin cok iyi secim olacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.