Şimdi Ara

2 Hard disk birleştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a benim bilgisayarımda 250 gb hard disk var , normal olarak yetersiz kalıyo yeni 500 GB yada 1 TB hardisk almayı düşünüyorum. Yeni harddisk alınca elimdeki diskle birleştirebilirmiyim acaba ?
    yani 250 gb harddiskin yanına 500 gb daha alırsam ikisini birleştirip 750 gb yapabilirmiyim ?

birde ikisini birleştirdim 750 gb oldu diyelim + SSD de takmak istiyorum bilgisayarıma takabilirmiyim acaba ? SSD Bilgisayarı hızlandırıyomus sanırım onuda alıp takabilirimiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AchillesTR06 -- 2 Ocak 2016; 18:14:13 >

• Anakartın nedir?
  • AchillesTR06 A kullanıcısına yanıt
    Birleştirme sorusunu tam anlayamadım. Harddiskleri anakarta bağlayınca 2 farklı disk olarak bilgisayar görür. SSD'de bağlarsanız işletim sistemini ssd'ye kurarsınız diğer disklerde ayrı olarak görünür.
  • AchillesTR06 A kullanıcısına yanıt
    Birlesmez. Birlestirme olayi raid de olur onda da ahni boyutt hatta ayni seri hdd olmali ki h61 boardlar desteklemiyor. 500 ile 250 hic bir sekilde birlesmez.

Ssd hizlandirir doğrudur normal hdd takar gibi takacaksiniz format atacaksiniz. Biosdan sata modu u Ahci yapacaksiniz format atmadan once

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartin destekliyorsa raid 0 yapabilrsin sanirim. gencken ve teknolojiyle ilgiliyken bir kere yapmistim su an hatirlamiyorum nasil yapildigini arastirman lazim.ayrica diskler ayni boyuta olmalimiydi onuda hatirlamiyorym

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.C.B -- 2 Ocak 2016; 18:50:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç uğraşmıycam gidip 1 TB harddisk alcam :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.