Şimdi Ara

2 Haftadan Sonra Asus X550JK İzlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 hafta önce Asus X550JK'yı forumdan gaza gelerek ama bi hayli tereddütle aldım. Kronik sorunlar vs çok şikayet vardı. İzlenimlerimi paylaşmak istiyorum

-Öncelikle "Serin Kol dayama paneli" olayı bu incelikteki laptoplar arasında bir hayli iyi. Kolunuzu koyduğunuz yerlerde en ufak bir sıcaklık artışı mevcut değil.

-HDD ses yapma problemini duymuştum ama öyle bir olayla henüz karşılamadım.5400 rpm ve 500 gb tamam biraz yetersiz ama yakında zamanda değiştirmeyi düşünüyorum.

-850m'in bu kadar iyi bir kart olacağı hiç aklıma gelmezdi mevcut oyunlar ultra'da gayet rahat oynanıyor. İnce bi laptop için şahane bir grafik kartı performansı var.

-İşlemci oyunlarda sorun olmuyor ama render tarzı bişeyler için pek önermem. i5 4200h kötü bir işlemci değil 3.nesil i7 tadında performansları var yaklaşık. İşlemci için sadece yeterli denebilir.

-Ram 8 gb aldım sorun olmadı o yüzden 4 gb performansını bilmiyorum.

-klavyesi kötü denmişti sadece space biraz ilgincime gitti tam basmak gerekiyor. eski laptopumda azcık basınca algılıyordu. ama çok mu kötü şu an gayet rahat yazıyorum aslında

-Ekran MAT olması MUH-TE-ŞEM! Tabiki FullHD performansı sunmuyor ama soluk falan denmişti hayır değil.

-Wifi 7/24 bağlı kopma olmadı bende.

-BİR TANE SES GİRİŞİ VAR HEM KULAKLIK HEM MİKROFONU BURAYA SOKUYORUZ yani aynı anda kullanım söz konusu değil(5 liraya ses kartı alınabilir yalnız 3 usb var biri mousea biri ses kartına gidince bir tane kalıyor geriye)

-Arka kapak pek bir şekilli.

-At nalı kadar adaptörü var. neyseki çok taşımıyorum yoksa tam bir çile.

-hafıza kartı girişi varmış çok geç farkettim pek bi alta koymuşlar.

-Soğutması kesinlikle inanılmaz. Far Cry 4 Ultra'da 4 saat oynadım. Kapattıktan 2 dk sonra soğuk üflüyordu.Amd'den sonra bi acayip geldi belki genel olarak böyledir.

-Kamera yoğurt çorbası kıvamında bi görüntü veriyor. pastel boyayla çizseler nasıl görünürdüm diyorsanız tam size göre

-klavyesi aydınlatmalı değil

- touchpadi kapalı kullanıyorum yeri bi acayip elim çarpıyor. ama kullanımda gayet iyi bir touchpad acayip sesli olması dışında.

-sonicmasterlar da fena ses vermiyor. mono sanırsam subwoofer yok. buna da yeterli diyebiliriz.

sorular olursa cevaplarım.

• citra kullanıcısına yanıt
    sorum yok, yalnızca ufak bir ek, daha önce de başka bi arkadaş aynı hatayı yapmıştı, düzeltince atarlanmıştı bana siz ultra diyorsunuz ama ekran çözünürlüğü sınırınızdan ötürü oyunları siz mevcut en yüksek ayara alsanız bile high sayılıyor. çünkü 1366*768 ile 1920*1080 arasında neredeyse 2 kat gibi bi piksel oranı var. bu da ekran kartına iki kat iş yükü ve aynı ayarlarda 2 kat detay demek. ayrıca emin değilim ama kuvvetle muhtemel siz gördüğünüz en yüksek ayarlara alsanız dahi oyun, yine ekran çözünürlüğü sınırınızdan dolayı, en son ayarlarını size sunmuyor. high'a denk gelecek kadar olan ayarları açıyor olabilir veya oyunun ayarları tam olarak açık olsa da çözünürlük farkından tam aynı etkiyi vermeyeceğini söylemiştim. havadan atmadığımı göstermek adına; vereceğim linkte en aşağıya doğru inerseniz, ekran kartınızın çeşitli oyunlarda aldığı fps'ler var. mesela farcry4 1366*768 de ancak medium sayılmış. aldığınız fps'ler de ordakine yakındır muhtemelen.

http://www.notebookcheck-tr.com/NVIDIA-GeForce-GTX-850M.119893.0.html

hevesinizi kırmak istemem ama kimse de yanlış bilgilenmesin.

edit: yazım hatası düzeltimi, unutulan linkin eklenmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 28 Mart 2015; 9:52:01 >
    AMD Ryzen 5 5600 || Scythe Fuma 2 || Crucial Ballistix 3x8 GB 3600 Mhz CL16 || MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi || Asus ROG Strix 3060 Ti || WD SN850X 1TB NVMe SSD || WD SN750 500GB NVMe SSD || Team Group CX1 960GB SATA SSD || MSI MPG A850GF 850w 80+ Gold || Cooler Master TD500 Mesh Black

• Bunun yerine victor g451 almak daha iyi şahsen kendim x550jk kullandım hiç memnun kalmadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Snelius

sorum yok, yalnızca ufak bir ek, daha önce de başka bi arkadaş aynı hatayı yapmıştı, düzeltince atarlanmıştı bana siz ultra diyorsunuz ama ekran çözünürlüğü sınırınızdan ötürü oyunları siz mevcut en yüksek ayara alsanız bile high sayılıyor. çünkü 1366*768 ile 1920*1080 arasında neredeyse 2 kat gibi bi piksel oranı var. bu da ekran kartına iki kat iş yükü ve aynı ayarlarda 2 kat detay demek. ayrıca emin değilim ama kuvvetle muhtemel siz gördüğünüz en yüksek ayarlara alsanız dahi oyun, yine ekran çözünürlüğü sınırınızdan dolayı, en son ayarlarını size sunmuyor. high'a denk gelecek kadar olan ayarları açıyor olabilir veya oyunun ayarları tam olarak açık olsa da çözünürlük farkından tam aynı etkiyi vermeyeceğini söylemiştim. havadan atmadığımı göstermek adına; vereceğim linkte en aşağıya doğru inerseniz, ekran kartınızın çeşitli oyunlarda aldığı fps'ler var. mesela farcry4 1366*768 de ancak medium sayılmış. aldığınız fps'ler de ordakine yakındır muhtemelen.

Ekran çözünürlüğüne bu kadar takılmayın. 1920x1080 de olsa 1366x768 de olsa 15 inç bir ekranda aradaki farkı anlayamazsınız. Yani 1920x1080 15.6 inç bir notebook alıp oyunlarda full hd ye ayarlasanız da 1366x768 den farklı gözükmüyecektir. O mesafeden göz algılayamaz bu durumu.

quote:

Orijinalden alıntı: elkarun

senim attığın link msi ın gtx 850m gddr5 leri asustaki 850 ddr3 buyur bide burdan yak :D arkadaşımız gs60 tanıtıyor aslında :) neyse biz h.o olsun diyelim güle güle kullansın.

O sayfada çoğu oyun testlerinde ddr3 bellek kullanılmış zaten. Arkadaşın dediği far cry 4 deki fps lerde ddr3 le yapılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asriell -- 28 Mart 2015; 12:38:00 >

• Asus X550JK belli kronik sorunlar arağmen bence en iyi F/P ürünü

http://www.pcdepo.com/asus-x550jk-xo012d-notebook

₪ HTC One™ ₪

Android 4.2.2 (Jelly Bean) \\ 4.7 " Full hd Super LCD3 - Gorilla Glass 2 Ekran \\ 1920 x 1080 Pixel Çözünürlük. (468ppi) \\ 1.7 GHz - 4 Çekirdekli Qualcomm Snapdragon 600 İşlemci \\ 2GB RAM \\ 32GB Dahili Hafıza \\ 4.3 UltraPixel AutoFocus & Led Flash Kamera \\ BoomSound Özellikli 2 Stereo Hoparlör \\ 2300mAh Batarya \\ TV Out - Mhl \\ 802.11 a/b/g/n/ac Wifi \\ LTE (4G) Bağlantı \\
  • elkarun E kullanıcısına yanıt
    sadece msi gddr5 gtx 850m değil. inceleme belki ona ait olabilir, bakmadım ama alttaki oyun fps değerlerinde faklı donanımlarla testler yapılmış. mesela bi oyun high'da hem 45 hem 50 fps almışsa, fps değerine yıklayarak hangi bilgisayar olduğunu, hangi işlemci ve ne kadar ram'le kullanıldığını, ddr3 mü 5 mi olduğunu görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 28 Mart 2015; 14:23:08 >
    AMD Ryzen 5 5600 || Scythe Fuma 2 || Crucial Ballistix 3x8 GB 3600 Mhz CL16 || MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi || Asus ROG Strix 3060 Ti || WD SN850X 1TB NVMe SSD || WD SN750 500GB NVMe SSD || Team Group CX1 960GB SATA SSD || MSI MPG A850GF 850w 80+ Gold || Cooler Master TD500 Mesh Black
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hep bunu söylüyorlar ama sırf masaüstünde bile deli fark var 1366*768 ile 1920*1080 arasında. benimki full hd, aldıktan 3-4 gün sonra üniversitede lazım oldu, götürdüm, yanımda da başka bi arkadaşın 1366*768 çözünürlüklü standart ekranı olan laptopı vardı. daha açar açmaz arkadaşın tepkisi "oha lan o nasıl çözünürlük öyle" oldu ki oyunlarda da ben açıkçası net görüyorum farkı. 2 kat fark diyorum az uz değil. iki kat detay, daha geniş perspektif demek. dikkat ederseniz counter strike 1.5 te bile ekran çözünürlüğü ile oynadığınızda görüş alanınız değişir. sanki 15.6" ile 17.3" arasında 2 kat fark var da, birinde anlaşılmaz, öbüründe anlaşılır diyor insanlar. farkındayım siz 17.3" diye bişey belirtmediniz ama laptopta çok ekstrem olmadıkça en büyük o; nadiren 18.4" falan oluyor. ben fullhd kullanmadan önce de 1366*768 bana hep yetersiz, pikselleri sayılır seviyede görünmüştür. belki gözlerimizin keskinliği farklıdır, bilemicem. benle aynı oyunu 1024*768'de low'da oynayıp, benimkiyle aynı grafik kalitesini gördüğünü söyleyen arkadaşım da vardı

• Snelius kullanıcısına yanıt
    DPI ayarını %100 yaparsanız çözünürlük tabi öyle gözükür. Herkes şaşırır fakat yazılar o kadar küçülüyorki okumakta zorlanıyorsun, dpi ayarını %125 e ayarlamazsan bu sefer uzun kullanımda gözleri yoruyor ve zamanlada bozuyor. DPI %125 yapıncada 1366x768den hiçbir farkı olmuyor.

Masaüstündeki ekran panelleri büyük oluyor zaten, bilgisayar kullanımda gözlerin sağlıklı olabilmesi için 19 inç üstünde 1080i çözünürlük iyi oluyor. Zaten araştırmalarda bunu gösteriyor. Tabi siz çok yakından bakarsanız 1366x768 de pixelleri saymak durumunda kalabiliyorsunuz. Fakat 15 inç bir ekranda o kadar yakından bakmak gözleri mahveder. Sizin yaşadığınız sadece göz yanılması.
  • açıkçası ne yaşadığımı sizden iyi biliyorum, öncelikle göz yanılmasının tanımı okuyun, bu durumla bi alakası varsa onu ayrı tartışalım. sonrasında ise, hangi araştırma? link atın okuyayım. en son lisede bi münazara vardı, jüride manisalı hoca var diye rakip takım "manisalı bilim adamlarının yaptığı araştırmayla..." diye bi cümle sallamış ve o hocadan 10 puanı kapmıştı. o gün bugündür "araştırmalara göre" lafına inanmam! link atarsınız, bakarım hangi araştırmaymış. ayrıca gayet %100 de tutuyor, saatlerce yorulmadan kod yazıp, ekşi, face'te vs bişeyler okuyup, burda yorumlar yazıyorum. hiç bi sıkıntı yaşamadım bu güne kadar. aksine çok eski bi masaüstüm vardı. onda maksimum 1024*768 di, ve 17" ekrandı. ben onda 2-3 saat içinde gözlerimin yorulduğunu hissederdim, üstelik o zamanlar radyasyon önleyici, parlama önleyici, göz dinlendirici gibi sözde bi sürü işe yarayan bir filtrem vardı, ekrana taktığım. zamanla garip bi göz tiki oluşmuştu, pc'yi kaldırıp attım, damla falan kullandım da ancak düzeldi. ama çözünürlük arttıkça ben rahatlıyorum, sizin aksinize.

edit: konuyu da daha fazla saptırmayalım.

edit2: ayrıca orda anlatmak istediğim "full hd süper yaaağğğ" gibi bişey değil, ultra yazmış ama high, hatta bazı oyunlar medium-high ayarlarda oynuyor olduğu gerçeği ve bunu bilmediği için insanları yanlış yönlendirecek olması. bunu engellemek adına bi hatırlatmada/düzeltmede bulundum. aradaki farkları açıkladım. lütfen önce okuduğunuzu anlayınız ve alakası olan cevaplar veriniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 28 Mart 2015; 14:26:58 >

• Göz yanılması diyerek yanlış bir tabir kullanmış olabilirim, özür dilerim. Fakat uzun süre o kadar yakından bakmak şimdi farketmesenizde 5-10 sene sonra bu durum anlaşılır.

Son olarak şuradaki yazıyı arada kalanlar okusun ve bu konuyu kapatalım.

http://www.enpedi.com/2011/09/ekran-cozunurlugu-karmasas-ve-gercekler.html

Orijinalden alıntı: Snelius

Hakli olabileceginizi dusunup hem Highda Hem Ultrada Fps testi yaptim fark var mi diye. Fark hem fpsde hem de goruntude cok bariz belli oluyor yani dokular falan isiklandirma detaylari bir hayli fark etti.

edit: full hd olmasa da olur demiyorum bu arada. cunku cidden fark ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citra -- 28 Mart 2015; 16:42:01 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.