Şimdi Ara

2 gundur kaza yapiyom suclu kim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bu tip durumlarda hızlanmayacaksın. ben genelde öndeki sürücüyü kolluyorum. baktım park edecek, parktan çıkacak dibine hızla girip fren yapmaktansa arada 2-3 araçlık mesafe oluşturacak şekilde yavaşlaya yavaşlaya ilerliyorum.

    niye dersen?

    çünkü hızlı gidip ani fren yapabilirsin. reflekslerin iyidir. fakat arkadaki insanların refleksi senin kadar iyi değilse arkadan vuruyorlar. gerçi hızın 30'muş. 30km hızda da bir insan öndekine vuruyorsa, refleksleri bu kadar bitikse araba kesinlikle sürmemeli. ya kendinin ya başkasının canını tehlikeye atar.

    olsun. sen yine dediğimiz gibi yap



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 24 Mayıs 2013; 9:55:01 >
  • Şehir içinde takip mesafesi ayarlamak pek mümkün değil, bilhassa büyük şehirlerde. Trafik sıkışıyor yüzlerce araba kuyrukta aralarında 1 metre mesafe oluyor. Işık yanınca hepsi hızlanıyor birden biri frenleyince arkadaki hızlı refleks gösteremeyip vuruyor. Arkadan vurmalı kazalar genelde hep bu şekilde olur, her gün rastlıyorum bol bol.

    Suçu tamamen arkadakine atamayız, öndeki sigarasını düşürdüyse yada yol kenarındaki kıza bakarken ani frenlerse çarptım diye suç benim olmamalı. Takip mesafesi diyeceksiniz ama yukarıda yazdığım olayı büyük şehirlerde yaşayanlar bilir akşam trafiğine yakalanın takip mesafesi falan yalan oluyor.
  • bi abdest al hocam
  • Öncelikle geçmiş olsun, arkadaşlarında dediği gibi sizde suç yok. Arkadan vuran daima suçludur (sizin kullandığınız araçta herhangi bir kusur yok ise). Fakat siz daha bunu bile bilmiyorsunuz.
    Diğer bir önemli nokta ise, bizim ülkemizde kaza yapmamak için arkanızda seyreden araçların ne yapacağını veya neler yapabileceğini kestirmeyi öğrenmeniz gerekmekte.
    Mesela arkanızda ağır araçlar veya eski araçlar varsa ani fren yapmayacaksınız, trafik ışıklarına geldiğiniz de eğer sarı yandığını görüp yavaşlamaya başlayacaksınız şunu bilin ki o sarıyı görüp geçmek için gazı kökleyen sürücüler olacak, gece trafikte stop lambaları yanmayan sol şeridi kapatmış eski araçlar olacak. Daha bunun gibi bir sürü kural ve sürüş deneyimlerini öğreneceksiniz.

    Yurdumuzda ehliyet sahibi olmak yada trafik kurallarını bilmek malesef yeterli değil, bu nedenle hem trafik kurallarını hemde trafikte türemiş kuralları çok iyi öğreneceksiniz.




  • önden arkadan gidiyor aman dıkkat et sonu iyi gözükmüyor .
  • ani fren yaparsan tabi arkdan vururlar dikkat et hocam kamyon olmasın valla arka koltuk ön tarafa gelir yaşadım biliyorum senin arac durur ama bakalım onun frenleri iyimi duramaz vurur
  • sende suc yok ama ondeki arabanın kıcına girme biraz mesafe bırak. Sende ani fren yapınca arkandakilerde senın kıcına girdigi için olmus kazalar. Bizim milletimiz armut gibi araba kullanıyor. Öndeki plakanın altında yazan yerleri falan okumaya calısıyorlar galiba sacma sapan bir arac surus sitilleri var. Trafigin akması bile mucize
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senolcu

    ani fren yaparsan tabi arkdan vururlar dikkat et hocam kamyon olmasın valla arka koltuk ön tarafa gelir yaşadım biliyorum senin arac durur ama bakalım onun frenleri iyimi duramaz vurur

    Suanda bi sorun yok 15 gundur sorunsuz gidiyiroz nazar degmesin

    Hocam kamyondanda allah korusun bi kere sehirler arasi yala ciktim 100le giderken kamyonlar beni solluyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suçunuz yok hocam. Sorun bizim millette Günlük araç kamerasını arka tarafa takacağım sırf bunları görüntülemek için. benim kamyona arkadan vurunca problem olmuyor üzüldüğüm nokta arkadaki kişiler




  • suç sizde değil hocam vuranda da değil .
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.