Şimdi Ara

2 Gün Önce Kaydolduğum Yurttan Ayrılmak İstiyorum...YARDIM...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
3.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu yıl şehir dışında üniversite kazandım. 2 gün önce üniversite için bir yurda kaydoldum. Eve gelince yurdun pek içime sinmediğini anladım. Ailemle de konuştum, onların da pek hoşuna gitmemiş. Bir tanıdığımız vasıtasıyla yurttan ayrılmak istediğimi görevlilere ilettim. Ama mırın kırın yapmışlar. "Yurt müdürü şu an şehir dışında, bu akşam veya yarın dönebilir. Gelince durumu ileteceğiz. Bizim senetleri iptal etmeye yetkimiz yok" tarzı şeyler söylemişler.

Bana öyle geliyor ki bunlar bizi fena sallayacak. Eğer ben o yurtta okursam gerçekten bunalıma girerim. Antidepresan kullanıyordum, daha bırakalı birkaç hafta oluyor. Tekrardan bu tür şeyler yaşamak istemiyorum. Arkadaşlar lütfen yardım edin, ne yapmam gerekiyor? Yarın annemle beraber tekrar gideceğiz onca yolu. Eğer senetleri iptal etmezlerse nasıl bir yol izlemeliyiz?

Edit: Bugün gittik, saatlerce uğraşın ardından senetleri anca alabildik. Fakat olan bizim ilk ay için yatırdığımız paraya oldu. Daha yurtta 1 gün bile kalmadan 650 lira kesik yemiş olduk. Bu da benim içime fena oturdu ya. Her ne kadar "zararın neresinden dönersek kardır" desem de insan ister istemez üzülüyor. Ailesine karşı mahcup oluyor. Ne yapacağım, bilmiyorum. Gidip bir soğuk su mu içsem? Ah ulan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ^rof -- 5 Eylül 2013; 22:38:59 >

• kesin sıkıntı yaratırlar .İptal ettiremezsiniz tarzında .Eğer para vermediyseniz iptal ettirebilirsiniz.
  • aynı olayı geçen sene yaşadım. Babam zorla kaydettirdi beni. çok direttim ama kabul etmedi. ben de büyük sözü dinleyeyim dedim. şimdi, iyi ki bu yurttayım diyorum. çok nedenim var, kendime göre. babam bir kez daha haklı olduğunu kanıtladı bana. ama senin durumunu bilemem. hangi yurt?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para yatırmadıysan sorun olmaz. Hatta yatırsan da sorun olmaz. Ben geçen sene senet anlaşması yapmıştım dershane ile 1 ay sonra aldım.
  • 650 lira para verdik. Ya artık bu paradan da umudumu kestim. 6.500 lirayı 1 sene küfür ede ede ödemektense, şimdiden vazgeçmek istiyorum. Yarın gidip görüşeceğiz, olumsuz bir yanıt alırsak eğer bir avukata falan danışırız artık. Çünkü bu işlerden hiç anlamıyorum.

Bazen diyorum "boş yere kendini sıkıyorsun" ama bir süre sonra yine canım sıkılmaya başlıyor. Kendimden bıktım artık arkadaş yav. Annemle babama üzülüyorum artık, onlar benim sorunlarım uğraşmaktan helak oldular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ^rof -- 4 Eylül 2013; 20:26:26 >
  • merak etme bi şey olmaz para versende rahat ol alırsın o parayı çünkü daha 2 gün olmuş yarın bi dilekçe yaz ver müdürün gelmesini bekleme sonra yok artık çok geç falan derler dilekçe yazarsan elinde tarihi olan bir belge olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^rof

650 lira para verdik. Ya artık bu paradan da umudumu kestim. 6.500 lirayı 1 sene küfür ede ede ödemektense, şimdiden vazgeçmek istiyorum. Yarın gidip görüşeceğiz, olumsuz bir yanıt alırsak eğer bir avukata falan danışırız artık. Çünkü bu işlerden hiç anlamıyorum.

Bazen diyorum "boş yere kendini sıkıyorsun" ama bir süre sonra yine canım sıkılmaya başlıyor. Kendimden bıktım artık arkadaş yav. Annemle babama üzülüyorum artık, onlar benim sorunlarım uğraşmaktan helak oldular.

650 yi yurda vermek gerçekten saçmalık 300-500 arası güzel stüdyo daire tutula bilirdi.Yani en azından karışan falan olmazdı eve rahat rahat girip çıkabilirdin o esnekliğin vardı.Baştan yanlış yapmışsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    askere 1-2 gün geç gitmek
    16 yıl önce açıldı
    Forumdan 1 Ay Uzak Kalacağım
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @At Düşkünü

Hocam cevabınız için teşekkürler. Bu konular hakkında dilekçi örneği biliyor musunuz? Yani tam olarak nasıl yazmam gerektiğini bilmiyorum da.

derindarbe200

Hocam valla siz de haklısınız. İlk başta 2+1 ev tutalım diye düşünmüştük. Tabii, kendime ev arkadaşı bulana kadar biraz sıkıntıya girecektik. Sonradan nereden çıktığı belli olmayan akrabalar işin içine girdiler ve yurt tutmaya karar verdik. Tek kişilik 1 yurt sorduk, senelik 10 bin deyince "o ney lan? WTF" gibi bir durum oluştu. Bunun üzerine 2 kişilik odada yurt tuttuk ama gerçekten hiç mi hiç içime sinmedi. Ailemin de hoşuna gitmedi belli. Anlayacağın bayağı pişman olduk. Yol yakınken dönmek istiyoruz. Ev ya da tek kişilik odası bulunan bir yurt tutacağız imkanlar el verdiğince. Birkaç yerle de görüştüm. Bakalım artık.

Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

• quote:

650 lira para verdik. Ya artık bu paradan da umudumu kestim. 6.500 lirayı 1 sene küfür ede ede ödemektense, şimdiden vazgeçmek istiyorum. Yarın gidip görüşeceğiz, olumsuz bir yanıt alırsak eğer bir avukata falan danışırız artık. Çünkü bu işlerden hiç anlamıyorum.

Senet yapmıştık. İlk senedi ödemiştim, dersler başlamamıştı. Kaydımı sildireceğim dedim 3-4 gün oyaladılar ikna etmeye çalıştılar. Hayır dedim sileceğim. Sonra parayı geri verdiler. Uğraşırsan alırsın.

• quote:

Arkadaşlar bu yıl şehir dışında üniversite kazandım. 2 gün önce üniversite için bir yurda kaydoldum. Eve gelince yurdun pek içime sinmediğini anladım. Ailemle de konuştum, onların da pek hoşuna gitmemiş. Bir tanıdığımız vasıtasıyla yurttan ayrılmak istediğimi görevlilere ilettim. Ama mırın kırın yapmışlar. "Yurt müdürü şu an şehir dışında, bu akşam veya yarın dönebilir. Gelince durumu ileteceğiz. Bizim senetleri iptal etmeye yetkimiz yok" tarzı şeyler söylemişler.

Bana öyle geliyor ki bunlar bizi fena sallayacak. Eğer ben o yurtta okursam gerçekten bunalıma girerim. Antidepresan kullanıyordum, daha bırakalı birkaç hafta oluyor. Tekrardan bu tür şeyler yaşamak istemiyorum. Arkadaşlar lütfen yardım edin, ne yapmam gerekiyor? Yarın annemle beraber tekrar gideceğiz onca yolu. Eğer senetleri iptal etmezlerse nasıl bir yol izlemeliyiz?

bende yazın okuyordum hergünü evde geçiriirdim ama senin ev uzak olunca sorun başka

• quote:

@At Düşkünü

Hocam cevabınız için teşekkürler. Bu konular hakkında dilekçi örneği biliyor musunuz? Yani tam olarak nasıl yazmam gerektiğini bilmiyorum da.

derindarbe200

Hocam valla siz de haklısınız. İlk başta 2+1 ev tutalım diye düşünmüştük. Tabii, kendime ev arkadaşı bulana kadar biraz sıkıntıya girecektik. Sonradan nereden çıktığı belli olmayan akrabalar işin içine girdiler ve yurt tutmaya karar verdik. Tek kişilik 1 yurt sorduk, senelik 10 bin deyince "o ney lan? WTF" gibi bir durum oluştu. Bunun üzerine 2 kişilik odada yurt tuttuk ama gerçekten hiç mi hiç içime sinmedi. Ailemin de hoşuna gitmedi belli. Anlayacağın bayağı pişman olduk. Yol yakınken dönmek istiyoruz. Ev ya da tek kişilik odası bulunan bir yurt tutacağız imkanlar el verdiğince. Birkaç yerle de görüştüm. Bakalım artık.

1+1 stüdyo daireler yada amerikan mutfak olan dairelere bak derim gerçekten çok şık bir şekilde yavaş yavaş döşersinde hem yani çok rahat olur arkadaşların falan gelir kalırlar onun yanı sıra sevgilin falan oldugundada çok cazip yani

Günü birlikte araba kirala o bar senin bu bar benim gez hangi ilde gidiyosun üniye

• adamlar kızla erkek yurtlarını ayırmış ortalık kara borsa erkek yurdu yok düzcede, kardeşimi 450 tl ye 10 aylık sözleşme ile özel yurda kaydettik, okul 9 ay sözleşmeler 10 aylık diyorum 9 aylık sözleşme yapan bir yer bulabilirsen git diyor adam açık açık.Aynı şekilde o da çıkarsanız paranın hepsini ödemek zorundasınız filan dedi.El mahküm amaç eğitim filan değil yerel halk ihya olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turker03 -- 4 Eylül 2013; 21:19:49 >
  • dilekçe kolay maksat sadece yazmış olmak aslında
    ... yurt müdürlüğüne
    ben şu kişiyim yurdunuza şu tarihte kayıt yaptırdım ama bu bu nedenlerden ötürü vazgeçtim paramın iade edilip kaydımın silinmesini talep ediyorum gereğini arz ederim

eline kalemi al yazmaya başla gerisi gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: derindarbe200

quote:

@At Düşkünü

derindarbe200

1+1 stüdyo daireler yada amerikan mutfak olan dairelere bak derim gerçekten çok şık bir şekilde yavaş yavaş döşersinde hem yani çok rahat olur arkadaşların falan gelir kalırlar onun yanı sıra sevgilin falan oldugundada çok cazip yani

Günü birlikte araba kirala o bar senin bu bar benim gez hangi ilde gidiyosun üniye

Hocam pek ortamcı biri değilimdir, genel olarak asosyal birisiyim. En fazla biramı alır, bilgisayar başında demlenirim. Ya aslında ailemin durumu da o kadar iyi değil, bu fiyatları bile zor karşılıyoruz fakat tek çocuk olduğum biraz el üstünde tutuluyorum. Benim istediğim şey kendime ait bir odamın olması, akşam eve yorgun argın döndüğümde başkasının kahrını çekmek istemem. Sabah kalktığımda rahatça duşumu alıp, saçlarımı kurutmak, ne bileyim istediğimde sessiz bir ortama sahip olmam....

Yani huzurlu bir ortamım olduktan sonra hem rahatça derslerime çalışabilir hem de sosyal bir insan olabilirim. (Test edildi, onaylandı) Hatta, part time işe girip çalışabilirim. Şimdilik pederin emekli maaşına bakıyoruz, 1-2 ay önce işten çıktı, bakalım yeni bir işe girecek 1-2 hafta içinde. Eğer giremezse bayağı sıkışacağız senin anlayacağın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: derindarbe200

quote:

@At Düşkünü

derindarbe200

Hocam pek ortamcı biri değilimdir, genel olarak asosyal birisiyim. En fazla biramı alır, bilgisayar başında demlenirim. Ya aslında ailemin durumu da o kadar iyi değil, bu fiyatları bile zor karşılıyoruz fakat tek çocuk olduğum biraz el üstünde tutuluyorum. Benim istediğim şey kendime ait bir odamın olması, akşam eve yorgun argın döndüğümde başkasının kahrını çekmek istemem. Sabah kalktığımda rahatça duşumu alıp, saçlarımı kurutmak, ne bileyim istediğimde sessiz bir ortama sahip olmam....

Yani huzurlu bir ortamım olduktan sonra hem rahatça derslerime çalışabilir hem de sosyal bir insan olabilirim. (Test edildi, onaylandı) Hatta, part time işe girip çalışabilirim. Şimdilik pederin emekli maaşına bakıyoruz, 1-2 ay önce işten çıktı, bakalım yeni bir işe girecek 1-2 hafta içinde. Eğer giremezse bayağı sıkışacağız senin anlayacağın.

Hangi ilde kazandın üniyi?

• derindarbe200 D kullanıcısına yanıt
    Kocaeli'yi kazandım hocam.
  • quote:

Ankarada olsaydın ortam gösterirdim sana
  • eğer bir sözleşme imzalattılarsa , hiç korkma hukuki anlamda hiç bir geçerliliği yok . para verdiysen onu al ve çıkmak istediğini söyle. çok zorluk çıkarsa okulu da bıraktığını söyle
  • quote:

Ev tutman senin yararına olur. Yoksa ilerde psikolojik sorunlar nedeniyle okulu dondurmaya kadar gelirsin ki bu da sana büyük zarar sağlar. Bilgisayardan anlıyorsan kocaeli vatanda iş başvurusu yap yada başka yerde bildiğin işi part time yaphttp://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-eskidji-gayrimenkulden-merkezde-studyo-daire-122191365/detay ısınma ve aidat dahil de 380tl ye daire var. öğrenci diye hayır derse 400 olur. Sorun çıkartmazsa 350 yaparsınız pazarlıkla.150 elektrik 35-40 su desen 200 tüp-mutfağa kalıyor eğer part time iş bulursan baya rahat yaşarsın.

edit : bu ev de güzelmişhttp://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-ogrenciye-full-doseli-daire-133982715/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumfiçu -- 4 Eylül 2013; 21:55:03 >

• derindarbe200 D kullanıcısına yanıt
    1000 veriyorum yurda, tabi istanbul olmasının da büyük bi etkisi var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.