Şimdi Ara

2 gb. DDR2 Ram ile 1 gb. DDR2 Ram birlikte çalışır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde Kingston marka 2gb. ddr2 800 mhz. ram ve aynı marka 1gb. ddr2 667 mhz. ram bulunmakta. Bu ikisini birlikte kullanabilir miyim? Kullanmaktan ziyade sorun yaratır mı? Anakart özelliklerim ektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalnızefe -- 27 Nisan 2012; 10:23:08 >

• Genelde çalışır. İkisi de 667Mhz ve en yüksek CL değerinde çalışır. Sorun yaratmaması lazım, ama ramlerden birinde sorun varsa hata verebilir arada sırada. Bazen anakart uygun bir şekilde hızı ve CL değerleri seçmeyebilir, BIOS'ta manuel atmak gerekecek. CPU-Z kullanarak tek tek ramlerin değerlerine bakılabilir önce.
  • Çalışırlar ancak 667 mhz de...Yüksek ihtimalle sorun olmaz
  • teşekkürler arkadaşlar deniyorum şimdi..
  • sistemim çok yavaşladı sizce sorun nedir? 1gb'ı 1. slota taktım 2gb'ı 2. slota..
  • çok yavaşlaması iyi değil tabiiki, sorun bence slotlarda ...şöyle yapalım ilk önce 3 gb görüyormusunuz önce oradan başlayalım ..muhtemelen görmeyeceksiniz eğer öyleyse büyük (2 gb ram i)her slotlata takıp deneyin..yani birinci slota takın çalıştırın sonra ikinci slota takın çalıştırın ...slotların hepsinin çalıştığına emin olalım ...çalışırsa başka nedenleri beraberce araştıralım...kolay gelsin
  • 3 gb. görüyorum sıkıntı yok. Dün hatta makine çalışmadı. 1 gb'yı çıkardım ondan sonra tekrar çalıştı. Mantıken 1gb.'ı 1. slota 2. gb'yi 2. slota mı takmam gerekiyor? 2 kombinasyonda da çalışıyor zaten. Sadece sorun yaşamak istemiyorum o yüzden doğru ramı doğru slota takmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalnızefe -- 28 Nisan 2012; 16:07:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12 GB DDR3 ram gerekli mi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ramlerde küçük birinci büyük 2. diye bir değerlendirme yok....ram lerin takılışı ile ilgili ne varsa hepsi şehir efsanesidir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.