Şimdi Ara

2 FAZLI TRAFO HAKKIINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bi trafoya 2 faz giripte (yani 380v) 220v faz nötr alınabilirmi
    'Trafoya sadece 2 faz giriyor çıkışında da faz nötr alınıyor ' böyle bi şey mümkün mü?



  • olabilir ama özel sardırılması gerekecektir ne amaçla kullanacaksınız?
  • Çalışmış oldugum fabrikada var bi tane 1000VA'lik Trofunun girişine 2 adet faz giryor çıkışından 220V faz nötr gerilim alınıyor dikkatimi çekti bu nasıl oluyor diye. Panoya gelen elektrik hattında sadece 3 faz geliyor ve nötr taşınmamış acaba diyorum bunun amacı nötr oluşturmak mı? Ama bu iki fazla nasıl yaplabilir anlamadım?
  • Askerlik yaptığım birlikte bir onarım yapmam gerekti. Prize baktım, nötr yok, ikisi de faz! Ama 220 V cihazlar gayet güzel çalışıyor!

    Sonradan anladım ki, Amerika'dan kalma sistem kullanılıyor, her iki hatta da 110 V var, çakıştırarak 220 V cihazlar çalıştırılıyor.

    Anlamadığım, üç fazda, her kolda 220 var, toplam olarak 380 ediyor. İki 110'u çakıştırırsak, nasıl 220 ediyor? Acaba daha düşük bir gerilim elde edildiği halde, cihazların 200-240 V çalışma aralığı toleransından mı faydalanılıyor?

    Trafonun primerinde iki faz çakıştırılıp, elde edilen yüksek gerilim (380 olduğunu sanmıyorum, daha düşük olmalı, veya daha yüksek! ) sekonderde 220'ye düşürülüyor bence. Topraklamak varken, neden trafo konmuş? Bir gemiden sökülmüş olmasın bu trafo?




  • 380 Voltu 220 Volta düşüren trafoların kullanma nedenlerinden biri izolasyon,diğeri 380 V. akımının 1,73 oranında düşük olmasıdır.3KW. ve üzerinde güçlerde iki fazlı primer sarılarak akımın,bağlı olarak primer tel çapının daha küçük olması sağlanır.Bilginize.
  • Akım uzak mesafeye taşınacaksa tamam, aynı işletme içinde neden nötr kullanılmaz da, trafo kullanılır? İzolasyon ihtiyacı ne zaman doğar?
  • Bu trofonun 4 tane çıkış ucu var bunlardan biri 0 birisi 6 birisi 24 birisi 36 digeri ise 220v diye geçiyor. 0'la neyi baglarsan çıkıştan o degeri alıyorsun. mesala sıfır ucunu topraga baglayarak ölçtügümde 97v gibi bi degerin voltmetrede okunması, diger uçları ölçdügümde değişik değişik gerilimlerin görülmesi baya bi garibime gitti. 220v yazan ucu toprkla ölçdügümde ise 135 gibi bi rakam gördüm. rafonun çıkışı sadece 220 olsa tamam anlayacam ama 4 çeşit çıkış vermesi ve bi ucunun sabit bi degerde olması beni açıkca düşündürdü bu nasıl olur diye?
  • Faz çakıştırılarak elde edilen değerler gibi geliyor bana. Anlattıklarınız, fazlar arası gerilim hesaplamayı bilenler için basit bir hesap konusu. Fazlar arası açıyı düşünürseniz, toplamlarının reel toplamadan düşük olacağı açık. İki faz kullanıldığına göre, açı 120.
  • merhabalar öncelikle yeni konu açmak yerine bu konu çok eski olmasına ramen burdan deam etmek istedim arka komşum ile bizim elektirik farklı trafolardan geldiği için biri kesilse diğeri kesilmiyor 2 adet 220 volt elektirik var yani bir tanesi kesilse bile diğeri devameedecek bir diyot trafo gibi birşey araştırıyorum yani 2 tane 220 giriş 1 tane 220 çıkış olacak bir hat kesilince diğeri devam edicek bilgisi olan varmı cevabınız için şimdiden teşekürler

  • korsannet K kullanıcısına yanıt

    trafolar paralel bağlanabilir ama tek başına kullanıldığında görülmez ama trafoların paralel kullanımında kutup farkı çıkabiliyor. ters kutup bağlantılarında gerilim düşer, doğru bağlantıda ise sabit kalır. sorun bu bağlantıyı dağıtım şirketinin yapması gerekir. sizin bu bağlantıyı yapmanız, hem kaçak kullanıma girer hem de bir sorun olduğunda tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.