Şimdi Ara

2. elde fiyatlar %20-%50 fazla. Nasıl düzelecek piyasa?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İkinci el pazarinda araç fiyatları aracına göre olması gerekenden (birkaç ay öncesine göre) %20-%50 fazla. Ağır hasarlı araclara istenen fiyatlar şaka gibi. Satış da yok. Bu piyasa nasıl düzelecek?




  • Satılmadıktan sonra istediği kadar yazsın bizde arkadaşın passatı satalım dedik ilan fiyatlarının ortalamasını yazdık araba da baya temiz arayan soran yok arayan da geyiğe arıyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt
    Bilgi alabilir miyim?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Su an tam iki bayram arası yaza giriyoruz 2. El zirve yapacağı dönemdeyiz ama yıl sonu farklı olmayacak ekonomi belli enflasyon ortada Sonumuz hayır olsun ne diyelim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence ÖTV matrah düzenlemesi gelmeli mutlaka. Bütün otomobiller %80 dilimde şu an. 2024 Ağustos-Aralık arasında 700.000 TL'ye zor sattıkları Egea şu an 1-1,1 milyon TL. Megane da aynı. 1,7-1,8 milyon TL. Kim alacak bu fiyatlara Egea, Megane :D Egea, Megane lüks bir araç(?) değil ki %80 dilimde olsun.

    Bence ikinci elde fiyatların yüksek olmasının sebepleri

    1. Liste fiyatlarıyla bayi fiyatları arasinda ciddi farklılıklar olması

    Liste fiyatı 2,9 milyon TL olan e-5008 GT geçen aylarda bayilerde %10 ÖTV'ye sokulup 1,8-1,9 milyon TL'ye satıldi. 1-1,1 milyon TL fark var arada. Yuh!

    1-1,5 milyon TL liste fiyatına sahip araçlar bayilerde 200-300 bin TL ucuza veriliyor. Liste fiyatına bakıp aracını satacak kişi bakiyor sifırı listede 1,5 milyon TL benim araç 25.000 km'de hatasız boyasız diyor. Yazıyor 1,3 milyon TL. Oysa sıfır bayi fiyatı 1,2 milyon TL.

    Bu durum ikinci el piyasasını ciddi derecede bozuyor.


    2. ÖTV matrahlarının güncellenmemesi

    Tüm otomobiller %80 dilimde. Burada da ciddi sıkıntı var. Kurlar bir anda artıyor. Hepsi %80 ÖTV'de. Düzenleme kurlar gibi hemen olmuyor. Seneler sürüyor.


    Asgari ihtiyacı karşılayan Egea, Megane, Duster, Clio vb. araçların ÖTV'si bile olmaması lazım. Günümüzde bu araçlar lüks değil ki, ihtiyaç.

    ÖTV dilimleri %0, %5, %10, %15 ... fiyata göre çok kademeli olmalı. Silindir hacminin pek bir anlamı kalmadı. Petrolle dışarıya döviz çıkışını kısalım diye yapılmış büyük ihtimalle silindir hacmine göre ÖTV. Fakat 2 lt olan 1,6 lt kadar yakan araçlar var. Millet yakıta çok dikkat ediyor artık. Döviz çıkışını millet kendi kısıyor zaten.





  • Sıfır araba fiyatlarına bir bak bakalım sonra %50 fazla yeaaa diye konu aç

    Tiguan sıfırı 2.5 milyon TL dizeli 5 milyon TL

    Sıfır araba fiyatları uçmuş 250-300 TL ne arabalar satıyorlar 3-5 bakım ile sizi gayet bir yerden bir yere götürür


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayram geliyor yeğen..fiyatlar daha da azıtacak..bunlar iyi günler daha..değerlendir bence..Hem faiz haram..NAS var NAS ..faizi boz araba al 2.el

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • faizler hala yüksek ama piyasa böyleyken faizler düşmeye başlarsa şimdi ki fiyatları ararız, bence yakın tarihte faiz düşmesi de zor düşse bile etkisi hemen olmayacak zira epey bir düşüş lazım, ne alınabiliyorsa alınmalı bir süredir 2.el piyasası durağan seyrediyordu en azından yüksek fiyatlar olmasına rağmen ciddi alıcı ve satıcılar taleplerini karşılayabildi, şimdi hareketlenme başladı yaz gelmesi sıfır araç fiyatları derken yine yükseliş bekliyorum, yatırım tavsiyesi değildir.

  • Velvet Golet V kullanıcısına yanıt

    Ben de sıfır araba fiyatlarından dolayı ikinci elde araç satacaklar birkaç ay önceye göre fazla fiyat koyuyorlar diyorum zaten. Sıfır araba fiyatlarını arttıran ÖTV matrahlarının arttırılmaması. %45 dilime giren araç yok. Megane'nin baz fiyatı 888.000 TL %80 ÖTV: 710.400 TL; %20 KDV: 319.680 TL ile aracın fiyatı 1.918.080 TL yapiiyor. Megane sahipleri fiyatları yazarken liste fiyatlarına göre yazıyor. Diğer araçlarda da durum aynı. Bayiler liste fiyatı 1,5-2 milyon TL olan araçlara 200 bin 300 bin aracına göre 400-500 bin TL bile indirim yaptıkları oluyor. Kredi kampanyası vb. derken hesaplama yaptığımızda aynı aracı ikinci el olarak almak her yönden mantıksız oluyor.

    Tiguan'da durum aşağıdaki gibi. Yine ÖTV'den dolayi fiyat yüksek. Bu fiyatlara kaç adet satış yapacaklarını merak ediyorum. Nisan 2025 verisini bulamadım.

    2. elde fiyatlar %20-%50 fazla. Nasıl düzelecek piyasa?


    2. elde fiyatlar %20-%50 fazla. Nasıl düzelecek piyasa?




  • Yasal düzenlemeyi yakında yapıyolar, ama yine milletin aleyhine :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.