Şimdi Ara

2. El üründe fiyatı ne belirler? (Türkiye’de)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konu net. Bir 2.el ürün almak istiyorsunuz bu bir pc bileşeni olabilir, ya da evinize almak istediğiniz bir tv de olabilir, belki de araç olabilir. Bu durumda almak istediğiniz ürünün 2. El fiyatını ne belirler?

    Türkiye de 2. El satışın allah çerçevesinde oturmadığını düşünüyorum. Keza sıfırı 1700 TL’den satılan bir ürünün 2.el de 1550 TL satılmasının ticaret anlayışına ters düştüğü apaçık ortada. Şimdi bana şunu diyebilirsiniz! Serbest piyasa isteyen istediği fiyata satar, almak zorunda değilsiniz. O zaman ben de size şunu sorarım ve söylerim; neden o zaman Türkiye de rekabet kurumu var? Ve bir ürünün fiyatının satıcı tarafından belirlenmesi ürünün değerinin o olduğunu göstermez. Ne gösterir diye soracaksanız eğer, piyasa ve alıcısı belirler. Bunun yanında kullanım süresi garantisi ek koşullar vs, diye uzar gider. 4 gündür 2. Elde ekran kartı bakıyorum ama maalesef insanlarımız o kadar ticaret ahlakından yoksun ki, saçma sapan fiyatlar anlamsız laflar yok ben tok satıcıyım işte üst modelle takas olur. Ya arkadaş allah akıl vermiş kim Mercedes’den inip Şahin’e biner? Amd rx590 baktım çoğu yazmış önceliğim takas gtx2070 ve rx5700 ile takas ederim ya bu nasıl bir mantık? Satanların çoğu 1550 satıyorlar, 1200,1250 TL teklif yapıyorum bana göre çok iyi bir teklif ama paşamlar sanki 200,300 TL teklif yapmışım gibi triplere giriyorlar. Türkiye de 2. El piyasasını böyle tipler bozuyor. Hani derler ya, 5 koyun ver güdemez maalesef öyleler. Sadece sinir olduğum için konu açtım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 4 Nisan 2020; 3:19:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • TR de ikinci el ürün alınmaz gidip aliexpress den ikinci el ekran kartı al daha düzgün temiz bişi yollarlar.
  • Thomas Silverstein T kullanıcısına yanıt
    Valla doğru söylüyorsun. Böyle insanlar yüzünden insan kendi insanından umudu kesiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serbest piyasa ekonomisinin olduğu her yerde talep belirler, bu Türkiyede de böyle madagascarda da. Satıcı bir rakam ister ama yüksekse elinde kalır satamaz o da o marka model ürünün fiyatının satıcının yazdığı rakam olmadığını gösterir zaten

    2.eli 0ın az altında olan ürünler olabilir ama bunun yanında 2.elde yarı yarıya değer kaybedenler de, mesela 1 yıllık bir telefon yenisinin %15-20 altındaysa tercih etmem ama başkaları tarafından tercih ediliyorsa piyasası o rakamlardan gidiyorsa satıcıya neden bu rakama satıyorsun diyemem.

    Ayrıca rekabet kurulu 2.el ekran kartı satan bir liseliye bunu bu rakamdan satamazsın demez
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    Hocam rekabet kurumu örnek vermek amacıyla yazdım tabi ki, de 2. El fiyata müdahale edemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15k olan cihazı 11k fiyat biçiyorum, adamlar bana 5k olur mu diyor , Aynısını ben senden 10k ya alayım getir diyorum, ses seda yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.