Şimdi Ara

2. El Taşıt Kredisi Kullanımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ikinci el taşıt kredisi ile araç alacağım. Bankamı aradım telefondan ön başvuru alabildiğini ama şartları sunamadığını belirtti. Detaylar hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

    Araç ruhsatı mı vereceğiz bankaya, para nasıl hesabımıza geçecek, araç devrini alınca mı parayı banka bize verecek nasıl işliyor süreç?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Tasit kredisi sikintili.

    Size degil saticiya geciyor para veya siz tumunu odeyip 1 hafta icinde aldiginiz arac icin kredi cekebiliyirsunuz, guvendiginiz biri olmadiktan sonra satis zor.

    1 ilk once ruhsat resmini banka ile paylasin, aracin kasko ve satis degerine gore kredi yuzdeleri var

    2 Sonrasinda on onayli kredi cikinca bankadan arac plakasina antetli yazi aliyorsunuz.

    3 Noterde satis yapiliyor, siz onden odeyeceginiz kismi veriyorsunuz ve arac sizin.

    4 Bankaniza gidip 50 adet imza ile krediyi kullaniyorsunuz, odeme banka havuzuna gidiyor 2-3 saat icinde de saticinin hesabina geciyor.


    Riskli kisim noter satisindan sonra kredi kullanmaya gitmezseniz ne olur kismi, bankacim beni ikna edemedi.Ben bu sekilde muhtemelen arac satmam bilmedigim bir kisiye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • extecher kullanıcısına yanıt
    Bahsedildiği gibi işliyor sistem lakin 2 seferdir biz evrakları imzalyıp onaya yolluyorlar. Satıcaya kuveyttürk ten mutabakat alıp imzalı veriyoruz. Adam satışı veriyor. Banka da adama kasko yapılınca 1 saat içinde parasını yatırıyor. Bilen adam için sorun yok adına imzalı mutabakatı aldımı eline sıkıntı yok bence

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Birkaç gün önce taşıt kredisi kullanarak arac aldım. Bankacima sadece ruhsatı attım, o krediyi hazır etti, hatta kullanmayı düşündüğüm kadar kredi çıkmadı mecburen ayrı ihtiyaç kredisi çektim. Araci alırken noterde bendeki miktarı gönderdim sonra araci üstüme alıp yeni ruhsatı bankaciya attım 1 saat sürmeden satıcıya geçti para. Bu işin sıkıntısı satarken araba rehinli oluyor krediyi kapatmadan satamiyorsun diye biliyorum. Normalde yılı dolmadan değiştirirdim arabayı buna bir süre binmek zorunda kalacağız gibi, bu sebeple 0 km aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konutta sistem güzel oturdu fakat taşıtta hala sıkıntılar var, çoğu satıcı parayı almadan imza atmaya yanaşmıyor haklı olarak.


    Arkadaşım araç alırken satıcı nakit istedi, borç bulup nakit olarak benim üstüme alındı araba, ben aracı arkadaşıma kredili sattım. Satışı verdikten sonra bankaya gittik, para alıcının hesabına girdi. O esnada tuvalete diye kaçsa, parayı başkasına havale etse araba da gitti para da. Sonra mahkemede koştur dur. Şu an tanımadığım biri gelip aracını kredili alacağım dese vermem.


    Kredinin noter öncesi kullandırıldığı, gerekirse sigorta-kasko için belli bir miktar paraya bloke koyduğu, satış gerçekleştiği anda satıcının ALICI İLE İŞİ BİTMİŞ BİÇİMDE bankaya gidip parasını alabildiği bir sistem gelmesi gerekiyor.

  • Merhaba, yeni konu açmak istemedim. Kredili 2.el araç alacağım ilk defa. Süreç nasıl işliyor diye bankaya sorduğumda duyduklarıma inanamadım. Ruhsatı üzerinize geçiriyorlar sonra siz krediye başvuruyorsunuz dendi. "Araç sahibi hesabında parayı görmeden neden ruhsatı üzerime geçirsin" diye sorduğumda banka görevlisi kem küm etti, tabi yapmayabilirler dedi. Ne anladım ben o işten, tamamen saçmalık. Ben satıcı olsam ben de tereddüt ederdim. Bunun güvenli bir yolu yok mudur hem satıcı hem de alıcı için?


    Bankaların mobil uygulamalarında güvenli 2.el araç alış/satış diye bir sekme var ama üstteki saçmalığı ne kadar güvenli kılıyor bilmiyorum. Yakın zamanda taşıt kredisi kullanarak 2.el araç almış biri varsa süreç hakkında bilgi almak isterim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hermés -- 2 Ekim 2022; 17:12:52 >
  • Hermés kullanıcısına yanıt

    Denemedim ama ben de aynı durumu araştırıyorum. Kredi ile ödenmeyecek kısmı noterde alıcıya atarsınız. Kredi ile verilecek kısmı da senet imzalayıp adama verirsiniz. Sonra birlikte bankaya gidersiniz. Ödeme tamamlanıca senedini geri verir adam. Ya da güvenecek mecbur. Siz bu arada hangi bankaya başvurdunuz? Kredi oranları ne kadar?

  • foe44 F kullanıcısına yanıt

    Ziraate başvurmayı planlıyorum maaş müşterisi olduğum için. 1.6 sanırım faiz oranı. Miktar da 400000-800000 arası %50. Diğer miktarları sormadım.

  • Hermés kullanıcısına yanıt

    Çektiniz mi hocam kredi nasıl işledi süreç? Ne kadar birikmişiniz vardı ve ne kadar kredi çektiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.