Şimdi Ara

2. El otomobil fiyatlari sifirdan daha pahali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Su aralar arac degistiresim var, kendime bir model belirledim ancak soyle bir baktimda referans olarak baktigim sahibinden.com daki araclar sifirdan daha pahali :) Ozellikle galericiler tek arac satanlarin kendisi oldugunu filan saniyorlar heralde... Cok meral ediyorum ne zaman akillanacak bu adamlar.

    sahibinden.com
    2. El otomobil fiyatlari sifirdan daha pahali

    skoda daki bayii fiyati
    2. El otomobil fiyatlari sifirdan daha pahali



  • Hani bazı amcalar, dayılar var ya, hiç arabadan anlamayan, piyasayı bilmeyen. İşte o amcaların bazılarının şöyle kötü huyu var. Kafalarında kurmuşlar, sıfır araba pahalıdır. Bu adamlar hiç piyasa araştırması yapmayı bile bilmezler. Bazı markaların kapısından bile girmeye korkarlar. Gel abicim passat ile a4ü aynı fiyata verecekler de, audi pahalıdır diyip merak edip bile girmezler.(markaları örnek olarak verdim. fiyatlarının aynı olmadığını ben de biliyorum. aynı olsa dedim)

    işte bu ilanları veren arkadaşlar o güzel insanları kovalıyorlar. Hayatında Antalyanın, adananın dışına çıkmamış köyle Ahmet dayıya, ısıtmalı deri koltuk satacaklar. Dayı 50 derecede deri koltuğu napacan, hadi onu geçtim koltuk ısıtmayı ne yapacan diye sorsan adam yüzüne öyle boş boş bakacak ama olsun.

    Veya başka bir örnekte amcamız yılda 5 bin km yol gidiyor ama illa dizel alacam diye tutturuyor. Anlatamıyorsun bu kafadaki adama dizel sana gereksiz, aradaki farkı verme diye. Neymiş dizel az yakarmış. Aradaki fiyat farkını çıkarması için o araca 20 sene binmesi lazım ama olsun.

    İşte bu ilanlardaki satıcılar böyle bilinçli tüketicileri bekliyor. Ne diyelim arz talep ilişkisi.
  • Donanım farkınıda eklediniz mi acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En pahali olanin ustune cam tavan ve metalik renk koydugumda bile 170.000 ediyor, 2nci eldeki muadilinde 182.000 fiyat var. Yani arada 12.000 tl var ve hala mantikli bir aciklama bulamadim :)
  • Bunun akıllanmayla ilgisi yok ki. Serbest piyasa denir buna. Alan varsa 500,000₺ de yazar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 16 Nisan 2018; 12:48:8 >
  • Arac satin alanlar, oylece koru korune direkt gidip aliyorlar mi cidden? Yani piyasa arastirmasi yapmadan mi aliyorlar? Ne bileyim, bedel odedigin seyin ona degip degmeyecegini hic mi arastiran yok? Bayagidir bakiyorumda 2nci el piyasasi sifirdan belirgin sekilde onde gidiyor. Mantikli bir aciklama bulamiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.