Şimdi Ara

2.EL MACBOOK PRO ALICAM YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar ortalama 2.000-3.000TL arası bir bütçem var duruma göre artabilir. Alma amacım Adobe cc ve premiere kullanımı için. Profosyonel işler yapılmayacak. Şimdiden teşekkürler. Sorularıma gelirsek

    Hangi os yazılımı olan cihazı tercih etmeliyim ? Ne kadar yeni o kadar iyi kafasındamı hareket etmeliyim yoksa eski cihaz olacağı için eski yazılımla daha iyimi çalışır ?

    Alırken nelere dikkat etmeliyim ?

    Üzerinde kaç gb ram olması lazım ?

    Bütçeme göre alıcağım cihazlar ortalama 10 yıllık olacağı için ssd li mi yoksa hdd limi almalıyım ? Elimde 2 farklı 2.5 inçlik ssd var. Bunları ekletebilirmiyim ?

    Üzerinde hangi işlemci ve ekran kartı bulunması lazım. Ekran kartının ram değeri ne kadar etkili olur ve işlemci i7 olmasına özenmi göstermeliyim ?

    Mouse padi yeni macbooklardaki gibi işlevselmi yoksa farklımı ?



  • bu forumda pek bilgi alışverişi kalmadı yabancı dilin varsa reddit gibi bilgi alışverişi yapabileceğin kaynaklardan araştırmanı tavsiye ederim. konuyu da bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışayım.

    1- kişisel tercih. çoğunlukla güvenlik güncellemesi alır cihazlar. genelde iş için kullanıldıkları için değişiyor. ses prodüksiyonu alanında konuşursam hala 10.8 mountain lion kullanan bile bulabilirsin. kullanıcılar mümkün olduğunca rahat ve sorunsuz kullandıkları sürece yazılımı değiştirmeye gerek duymuyor. her sene yeni bir isimle güncelleniyor zaten.

    2- her seri cihazda değişir. kronik sorunu olan cihazlar olabiliyor. unibody cihazlar sorunsuzdur genellikle.

    3- günümüzde artık 8gb olmalı en az. bellek fiyatları düştü son 1 senede geliştirilebilir cihaz alırsan ihtiyaca göre değiştirebilirsin. yanlış hatırlamıyorsam mid 2012 sonrasında ram upgrade devri bitti

    4- kendi tercihin. unibody cihazlara 2.5 inç hdd takabilirsin. superdrive a ihtiyacın yoksa adaptörle 2. yuva ekleyebilirsin

    5- ihtiyaca göre değişir. karar verdiğin cihazın model kodu ile donanımına bakabilirsin.

    6- trackpad kullanımı çoğunlukla aynı. 2015'ten sonra taptic engine ile konfigüre edilebiliyor basma ağırlığı vs. iphone'larda olduğu gibi.

    başka sorun olursa cevaplamaya çalışırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ingrid -- 5 Kasım 2019; 21:56:34 >




  • Hocam öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Geçen senelerde bir konu açtığımda insanlar ne kadar bilgi sahibi olup olmasada yardımcı olmaya çalışıyorlardı ama 2 günde konu 28 kişi görüntüleyebilmiş. Tr nin en büyük teknoloji platformunda böyle şeyler yaşanması üzüyor gerçekten.
  • Hocam alıcağım cihaz zaten bütçeme göre max. 2012 senesine ait olabilir. Upragade yapmam benim açımdanda faydalı olur. Elimde 2.5 inçlik 2 farklı marka ssd var. Unibody dediğiniz galiba 2012 ve öncesi cihazlara upragade yapılabilen makineler. Kaç tane hdd veya ssd takma imkanımız oluyor bu cihazlara ?
  • ek olarak ekran kartında 256mb lık kartlar var makine için yeterli olurmu ?
  • Üstteki arkadaş forumda bilgi alışverişi kalmadı demiste ben kendimden örnek vereyim mac konularına elimden geldiğince cevap verir sorunları çözmeye yardımcı olurum sorunu cozulen her arkadasada konuyu editleki başkaları tekrar tekrar başlık açmasın diyede söylerim daha bugüne kadar problemi çözülüp teşekkür eden ve konu editleyen forumdas sayısı parmak sayısını geçmedi bende artık cevap yazmamaya başladım. Soruna gelicek olursak neden mac almak istiyosun heves içinmi? Unibody demişsin ama unibody artik çöp SSD de taksan ramde taksan alicagin performans bellidir 2010 mbp de Adobe cc 2019 son güncellemesi almadı mesela. Mojaveye yukseltsen cihaz iyice sapitiyo sierrada artık Adobe yeni guncellemelerini desteklemiyor. Malum insanimizda ikinci el cihaz fiyatlandirmalarinda problemler var 10 yillik cihaz kaç kere tamir gördü belli değil sıfır temiz vs etiketlerle 2000 3000 fiyat cekiliyo. Bana kalırsa gereksiz onun yerine alternatif Windows PC almak daha mantıklı egerki amacın sadece PS ise CC 2017 kurarsin macbooka.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanyargici

    Hocam alıcağım cihaz zaten bütçeme göre max. 2012 senesine ait olabilir. Upragade yapmam benim açımdanda faydalı olur. Elimde 2.5 inçlik 2 farklı marka ssd var. Unibody dediğiniz galiba 2012 ve öncesi cihazlara upragade yapılabilen makineler. Kaç tane hdd veya ssd takma imkanımız oluyor bu cihazlara ?
    Toplam 2 adet takabilirsin superdrive söküp. Ekran kartı sorun için grafik işi yapan arkadaşlar yanıtlarsa daha iyi olur. Bende Late 2011 cihaz var bir adet 512mb lık hd3000 ile gayet iyi idare ediyorum 2k video da izleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ingrid -- 6 Kasım 2019; 16:31:53 >
  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Çöp diyemezsiniz tercihe ve kullanılacak işe bağlı gayet yeterli donanımda cihazlar bulunabiliyor.Eski olduklarını doğru ancak maclerin altın çağıdır unibody. Ben 2 sene önce early 2015 i5 pro retina'dan late 2011 pro 15 e geçtim sırf çift çekirdek işlemci yetmediği için. Temiz cihaz bulunduğunda her türlü alınır.
  • Ingrid I kullanıcısına yanıt
    2011 i5 kaç cekirdek sence i7 desen okey dicem . Yıl biseyi degistirmez 2017 model Opel Corsa mi 2010 model Mercedes e250 mi versusu gibi bisey çıkar çünkü ortaya. Asusun tablet skalasinda laptoplari var mesela 2019 üretim bant tarihi chrome acamiyon. Evet tercih meselesi amacın sadece nette takilmaksa unibody isini rahat görür ama amacın render cikarmaksa unibody ile tender alda görelim 2 gün sonra cihazı pencereden atarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.