Şimdi Ara

2.el Golf hakkındaki edindiğim tecrübeler hk.da

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlarım , daha önceki mesajlarımdan sizlerden sürekli Golf araba ile ilgili cevabi yorumlar almıştım . Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Geçen hafta İstanbul'dan 2. el 2015 1.2 TSİ DSG şanzımanlı Golf aldım. İstanbul trafiğinde acemi olduğum için (otomatik vitese) İstanbul içinde kullanmadım. İstanbul - Ankara - Manavgat - Adana yolculuğum oldu. Benim 2010 model 1.6 benzinli , manuel Opel Astra arabam var . İki arabayı kendi gözlemlerime göre + ve - ile değerlendireceğim.

    1- DSG şanzıman , manuel şanzımana göre büyük rahatlık . Ancak gerçekten DSG kullanımını iyi bilmek gerekiyor , bunu neden söyledim adamlar DSG için örneğin 10 tane özellik sunmuşlar ancak kullanıcılar bunun 2-3 tane özelliğini kullanıyor (mevcut özellikleri tanımıyorlar) . Bu DSG vitesi tanıyanlar için söylemiyorum. Ancak sık ve bayırlı virajlarda ben biraz zayıf hissettim.

    2-Motor sesini içeriye almama konusunda Golf bayağı başarılı.

    3- Kendini toplama , bayır performansı olarak ilk kalkışlarda Golf iyi , ancak uzun süreli bayırda Astrayı aradım belki 1.2 TSİ motor dolayısıyla zayıf kalmış olabilir . 1.4 TSİ sanırım bu sıkıntıyı ortadan kaldırır .

    4- Bagaj hacmi olarak Golf 380 Lt Astra 480 Lt

    5- Sürüş konforu bakımından iki arabada güzel . Ancak ön cam görüşü olarak Golf çok daha rahat. Arka koltuk konforu olarak Golf daha konforlu.

    6- Bendeki Golf de otomatik far , cruise , digital klima yok bunları aramıyor değilim. Teknoloji kişiye büyük kolaylık sağlıyor.

    7- Golfün en büyük + sı Start Stop , yokuş kalkış desteğinin olması .Bana bayırlarda ve Ankarada büyük kolaylık sağladı.

    8- Belki benim yeni kullanmam dolayısıyla iki araba arasına park etmekten , veya park yerinden çıkmaktan korkuyorum çünkü ilk kalkışta gazı ayarlayamazsanız aniden fırlıyor. Bunun ayarını tam beceremedim.

    9- Gelelim yakıt tüketimine yukarıda yazdığım gibi İstanbul - Ankara - Manavgat - Adana güzergahı yolculuğum oldu . 1420 Km yolculuk yaptım . Bu yolculukta otoban , ayrılmış yol , ayrılmamış yol , düz yol , virajlı yol sürüşlerim oldu . Otobanda en fazla 125 Km hıza çıktım. Virajlarda 35-40 km ye kadar düştüğüm yerle oldu . Golf ile 1 lt benzinle 18,53 km giderken Opel Astra ile şehirler arasında 15.6 km gidebiliyordum. Yakıt tüketimi bakımından Golf 1.2 TSİ , Astradan çok çok iyi .

    Sizlere aklımın erdiğince yorum yapmaya çalıştım inşallah sizlere ışık tutar. Sağlıklı günler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.