Şimdi Ara

2. El cep telefonu alırken nelere dikkat etmemiz gerek ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
5
Favori
2.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Telefon sıfır alınır bence.. Haşat olmuş telefonlara sıfır kasa takıyorlar, telefon yepyeni gibi oluyor, ama içi hasta!
    Daha çok iPhone 5 ve 5S de bu uygulanabiliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 2. el telefon almıyorum satmıyorum, genelde akrabalara dağıtırım
  • bunları kontrol ettirene kadar yaklaşık 2 saaat geçer o zamana kadar da adam yeter artık kaç saattir bakıyorsun vs tarzında konuşacak iyisi mi 0 almak....

  • snakefatih : yazık değil mi kardeş? herkes öyle yapsa , biz daha fakir-çinliler de acaip zengin olurdu.. atacağın telefon var ise, noterde imzalayacağı sözleşmenin noter masrafını da ödeyip alacak biri elbet bulunur - bari ona sat. (mesela ben, alırım)

  • şöyle birşey yapabilirsiniz. adamın adını felan yazarsınız fatura arkasına şu şu imeine sahip numarayı su su kişiye sattıgıma dair imzalıyorum felan sonra adamın imzası arka tarafta faturanın. yani mantıklı ben çok alıp sattım 2. el telefon

  • güvenilir bir siteden almalısınız bence ikincielmobil.com dan iphone 7 almıştım.
    imei kontrolünü garanti kontrolünü onlar yapıyor istersem satış sertifikası bile verebileceklerini ilettiler.Denemeye değer sadece kargo biraz geç geldi satıcı geç verdi biraz.

  • iphone 7 satın almayı düşünüyorum 2400 tl gibi bi fiyat çıkmıştı 16 ay garantisi olduğu söyleniyor bu içeriği okuduktan sonra oldukça yardımcı olucağına eminim teşekkürler

  • Kimseye güven olmayacağını bilirsen alabilirsin. Almayın demiyorum güvenerek alınmaz. Çok tecrübem oldu telefoncu arkadaşım vardı. Bir gün bana telefon verdi dükkanda git dedi karşıdaki dükkanlardan birine ver. Telefon bir saat sonra kendiliğinden kapanıyormuş. Onuda müşteri alacak. Götürüp sattım yalan yok hatalıydım ama işte kimseyi kıramıyordum. Ben dükkana vermesem müşteriye verirdi. Babasına telefon satar babası gelir bana ağlardı oğlum telefonumu değiştirmiyor kapandı derdi. Bu işler böyle maalesef mesele paraysa oğlu babasını tanımıyor. Heleki telefoncuların hiçbir sözüne inanmayın. Elden yakın arkadaştan almak en doğrusu.

    Alır almaz ilk yaptığım şey tamir görüp görmediğine bakmak. Mağazadan dükkandan aldığınız telefonun arızası varsa bunu satan kişide bilmeyebilir. Bir kere arkadaş satmıştı alırken iyice kontrol eder onlarda uğraşmak istemezler müşteriyle. Adamın biri satın aldı 1 saat sonra ekranı gitti diye getirdi gelde çık işin içinden. Bir kere ikinci el cihazın garantisi olmaz elektronik cihazın güvenceside olmaz. Ne bileyim senin yere düşürmediğini dedi ve haklıydı. İkinci el alırım ama yetkili servis garantisi varsa. İthalat garantili sıfırda olsa almıyorum.




  • Almamaya...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet bende telefon almak istiyorum iletişim nasıl kuracağız

  • Selam. Garantisi geçmemiş 2el j7pro aldım. Yalnız 5ay sonra ekran renk değiştirdi. Servise gönderdiğimde, ekranın yan sanayi olduğumu ve yapacak bişeylerinin olmadıgını dediler. Satan dükkan ise servis ön cama zaten garanti vermez dedi. Bide ben nereden bileyim öyle sattım diyor. Burada nasıl bi tutum izlemeliyim. Teşekkür ederim.

  • Makalede (Öncelikle telefon alırken ilk kontrol etmeniz gereken şey garanti.Cihazın mutlaka beraberinde faturasını alın.Faturayı ibraz etmenize gerek olmadan telefon tamir veya değişimi yapan,Apple gibi firmalar her ne kadar mevcut olsa da,faturasız kabul etmeyen firmalarda var.) deniliyor.İyi güzel.Şimdi dinleyin bakalım siz ne dersiniz?2018 Şubatında 14 ay garantisi olan,eksiksiz kutu içeriği ve kutusu,faturası olan 2.el bir Casper Via F1 cep telefonu aldım.2018 Kasımda şarj olmama problemi nedeniyle Casper bayiine götürdüm.Garantisi devam ettiği için direkt servise gönderildi.Servisten gelen cevap (ekran değişimi gerekiyor.Garanti kapsamı dışında olduğundan 450 tl ücret talep ediliyor)Şarjla ekranın ne alakası var diyerek telefonun geri iadesini istedim.Telefon geldi ama benim teslim ettiğim şekilde değil kasası eğilmiş,ekranla kasa arası açıklık var.Sonra Casperi Tüketici Hakem Heyetine dilekçe vererek şikayet ettim.Sıkı durun bomba burada Tüketici Hakem Heyeti kararı:(Fatura sahibi ile şikayet eden aynı şahıs olmadığından 3.şahısların hak talep edemeyeceği,dolayısıyla şikayetin geçersiz olduğu) yönünde bir cevap geldi.Tüketici Hakem Heyetine göre Cihazın faturası ve garantisinin olması yeterli değil,garanti kapsamındaki cihazın tamirinin yapılabilmesi için fatura sahibi ile telefonu kullanan kişinin aynı olması gerekiyormuş.Tabi mahkeme yolu görünüyor bana yine.Ee,sizin düşünceniz ve tavsiyeniz nedir?





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.