Şimdi Ara

2. El cep telefonu alırken nelere dikkat etmemiz gerek ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
5
Favori
2.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2.el telefon alışverişlerimi dh deki 5 yıldız referans patlaması yapan güvenilir abi/kardeşlerimizden yapıyorum. Bugüne kadar 3 tane telefon sattım. 2009 dan bu yana 12 tane telefon aldım. Hepsi bu forumdan ve 2.el, şükür Allaha hiç sıkıntı yaşamadım.

    Yani demek istediğim telefona bakmaktan ziyade, alacağınız kişiye bakın, sorun yaşamayın :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Suppordle

    Geçen gün arkadaşım sattığı telefonu aldığı kişi başkasına satmış, yalnız klon imei mi ne attırmış, alan kişi de karakola başvurunca bizim arkadaşı çağırdılar. Cidden oluyor bu tip konular.

    IMEI klonsa ne olmuş, alan kişi hangi sebepten karakola başvuruyor ?
  • Bu konuda biraz şanslıyım galiba. 3 tane kardeşim var telefonları biraz kullandıktan sonra onlara veriyorum. Sonra gidip kendime sıfır telefon alıyorum. 2. El Telefoncularla satış veya alım yapmıyorum..



    Yalnız 2. El telefon alırsanız biraz pahalı olsada tanıdıktan alın..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Victor Branco

    İkinci el satışlarda, cep telefoncular sözleşme yapmaya kesinlikle yanaşmıyor. Elinde fatura varsa bile vermek istemiyor. Buradan tabii bol keseden sallamak kolay onu yapın, bunu yapın diyerek... Diğer bir husus ise; hiçbir telefoncu elindeki telefonu verip de al bunu istediğin yere kontrol ettir demez. Yapmaya da yanaşmaz. Bu kadar çok incelemeye çalışırsan Eeeh yeter be kardeşim almayacaksan s... git. der. Kulaklarımla da şahit oldum. Bilmeyenlerin işine yarayabilecek bilgiler mevcut. Naçizane tavsiyem, telefoncudan telefon almamanız ve satmamanız. Ucuzmuş bu deyip atlamamanız... Birkaç ay sonra karakolda ifade veriyor olarak veya hakim karşısında hırsızlık suçundan yargılanıyor olabilirsiniz. Haydi rastgele...


    alma ozaman. herkez aynı kararlılıkla tel almaya çalışırsa onlarada istediklerimizi yerine getireceklerdir.





  • Bence alacağınız cihazın ikinci el olmamasına dikkat edin! :D

  • ROOT lu telefon almayınız vede telefonu ROOT yaptırmayınız !

    nedenlerine gelince!

    TC kimlik numarası ve SMS mesajı ile neredeyse tüm bankalar
    TC kimlik numaranıza 5 dk içinde kredi açabiliyor
    ve bu süre içinde root yetkiniz açık ve sistemdeki tanımlanmayan bir açık var ise
    bu açık sayesinde TC kimlik numaranızı girdiğiniz programlarında heran gibi birindeki TC kimliği hatırla kısmındaki numara ve arka planda sessiz SMS atan heran gibi uygulama ile şimdiye kadar hesabınızın olmadığı heran gibi bir yerli banka siz uykunuzun en derin yerindeyken bu işleri full otomatik bir şekilde yapabilir, ertesi gün değilde ertesi ay başı falanca bankadan çektiğiniz kredi geri ödemesi borçu karşınıza çıkabilir !

    konu davalık olup paranın nereye havale edildiğine baktığınızda ise
    rus veya çin veya hacker ı bol memleketlerden heran gibi birine gittiğinin görülmesi bilimsel anlamda uygulana bilinir kötü bir sonuç mu !?

    ama siz root işlemi ile yapmak istediğiniz tek şey
    işlemci gücünüz max hızda çalıştırmaktı di mi !?





  • 1 - dükkan garantisi denen hileye inanmayın 2-satıcı sıfır diye gösterdiği cihazın kapalı kutu olduğunu kontrol edin eğer bunları yapmıyorsa lütfen kurumsal elektronik marketlerden alışveriş yapınız bende son günlerde akıllı telefon almayı düşünüyorum bir mağaza da adam sıfır s6 edge diye gösterdiği cihaz resmen ikinci el olduğunu gördüm ve çıktım mağaza dan lütfen bu tür satıcılara para kazandırmayınız

  • kısacası 2.el almayın demek istiyor.

  • Değişimden gelmiş sıfır cihaz olmasına yada nakite dönüştürülmeye çalışan yeni cihazlar olmasına dikkat etsek yeter herhalde.
  • arel.gr kullanıcısına yanıt
    Konuyu tam bilmiyorum ya klon imei ya da hırsızlık. Ama çağırıldığını biliyorum. Hatta avukat tutmuşlar bu iş için.
  • Beyler izmir kemeraltından peder 100 liraya nokia c3 almıstı ve çalıntı çıkmıştı. 1 sene önce karakola bıraktı telefonu. Aldığımız telefoncu başka vereyim demiş kabul etmemiş bizimkiler o zaman kaşeli imzalı kartvizitini vermiş onu da karakola vermişler..

    Sonuç olarak bişey çıkarmı 100 liramızı geri alalım bari. Olayın üstünden 1 sene geçti sonuçlanmış mıdır işlenler?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Victor Branco

    İkinci el satışlarda, cep telefoncular sözleşme yapmaya kesinlikle yanaşmıyor. Elinde fatura varsa bile vermek istemiyor. Buradan tabii bol keseden sallamak kolay onu yapın, bunu yapın diyerek...

    Diğer bir husus ise; hiçbir telefoncu elindeki telefonu verip de al bunu istediğin yere kontrol ettir demez. Yapmaya da yanaşmaz. Bu kadar çok incelemeye çalışırsan "Eeeh yeter be kardeşim almayacaksan s... git." der. Kulaklarımla da şahit oldum.

    Bilmeyenlerin işine yarayabilecek bilgiler mevcut. Naçizane tavsiyem, telefoncudan telefon almamanız ve satmamanız. Ucuzmuş bu deyip atlamamanız...

    Birkaç ay sonra karakolda ifade veriyor olarak veya hakim karşısında hırsızlık suçundan yargılanıyor olabilirsiniz.


    Haydi rastgele...

    Merhaba

    Öncelikle burada yazdıklarım bol keseden sallamalar değil, tamamen başıma gelmiş, araştırdığım ve tecrübe edindiğim konulardır!!!!

    "Hiç bir telefoncu elindeki telefonu verip bunu kontrol ettir demez" cümlenizde yanlış olmuş zira videoda anlattığım 12 ay garantisi var denilip servise götürdüğümde üç aylık garantisi çıkan telefonda yine başımdan geçen bir olay sonucu buraya yazılmıştır. Telefonu satan kişi yanıma bir elamanını verip Kadıköy Samsung servisine gitmeme izin verdi ve bu şekilde kalan garantiyi öğrenebildim.

    Her ikinci el cihaz satan yer aynı değildir. Dolayısıyla bu bilgilerin uygulanmasa bile bilinmesinde fayda vardır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BÖCCÜK ♂

    Zaten video var, aynılarını yazmışsınız tekrar mobiller acı çekecek.
    Anlatımınız gayet güzeldi teşekkürler.

    Benim için iyi oldu, telefondan 40 sn. bile izleyemedim, ama okudum.

    Tabii forumdaki gibi devamını oku tuşu olsa mobilde daha iyi olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Taksitler odenmez ise cihazinizin iletisime kapatilmasi icin yasal surec baslayacaktir"



    En merak ettigim konu o kadar yuzeysel anlatilmis ki havada kalmis resmen su meseleyi hukukta bir yeri var mi yoksa magazalar goz korkutmak icin mi yaziyorlar anlamadim gitti.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Infinitum


    quote:

    Orijinalden alıntı: BÖCCÜK ♂

    Zaten video var, aynılarını yazmışsınız tekrar mobiller acı çekecek.
    Anlatımınız gayet güzeldi teşekkürler.

    Benim için iyi oldu, telefondan 40 sn. bile izleyemedim, ama okudum.

    Tabii forumdaki gibi devamını oku tuşu olsa mobilde daha iyi olurdu.

    Demek istediğim oydu zaten devamını oku gibi bir buton olsa güzel olurdu yoksa internet hızı değişkenlik gösterebilir video izlenemez hal alabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemburda34

    Taksitler odenmez ise cihazinizin iletisime kapatilmasi icin yasal surec baslayacaktirEn merak ettigim konu o kadar yuzeysel anlatilmis ki havada kalmis resmen su meseleyi hukukta bir yeri var mi yoksa magazalar goz korkutmak icin mi yaziyorlar anlamadim gitti.


    Telefonlarda kredi kartına taksit ile satış yapılamadığından,mağazalar sizlere ayak üstü banka kredisi kullandırıp,telefon bedelini bankadan peşin olarak almaktalar.Siz de bankaya kredinizi taksit taksit ödemektesiniz.Eğer taksitlerinizi ödemez ya da geciktirirseniz,bankanın ya da mağazanın o telefonu görüşmeye kapattırabilme yaptırımı yoktur.Haciz yoluyla alacak işlemi başlatılır.
    Sizin kastettiğiniz ibareye gelince.Örneğin Turkcell bayisinden alacağınız cihazlarda sizlere 36 aya varan taksit imkanıyla sunulmakta.Tabi bu 36 aylık taksit imkanı cihazın ederinden çok daha pahalıya size satılması sonucunu da doğuruyor.Örneğin;herhangi bir mağazada 1400 liraya satılan iPhone 5S'in,36 ay taksitle Turkcell mağazasından 2800 liraya alınması gibi.İşte acilen paraya ihtiyacı olan şahıslar 2800 liraya,36 ay taksitle bu cihazı alıyorlar.Sonra da bir telefoncu ya da şahsa satabilirlerse 1400 liraya ki telefoncu kesinlikle daha ucuza alır,satıyorlar.Böylelikle aldıkları cihazı hemen paraya çevirmiş oluyorlar.Tabi 36 ayda ödenecek 2800 liralık borçları baki.Sonrasında telefoncuya satılan cihaz başka bir kullanıcı,örneğin siz tarafından alınıyor.Fakat Turkcell nezlinde cihazın sahibi,cihazı bayiden alan şahıs.Ve o şahıs eğer ki 36 ay taksitli 2800 liralık borcunu ödemez ise,Turkcell elindeki cihaza ait imei bilgilerini kullanarak,cihazı görüşmeye kapattırabilme hakkına sahip.Bunu da faturaya koyduğu ibare ile bildiriyor.





  • ad block

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gozunuzu seveyim su video formatini degistirin, 25b net var izleyemedim :@

  • şu dediklerinin hepsini kontrol etmek istesen 2 saat boyunca incelemen gerekir. iyisi mi üç kuruş fazla olsun sıfır olsun.

  • bence almayın arabamı oğlum bu telefonu 2 el alıyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.