Şimdi Ara

2. El Araç Fiyat Analizini Nasıl yapıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sarı site ve kırmızı sitenin araba kaç para eder hizmeti var, sarı site ilan fiyat ortalamalarını verdiğinden fiyatlar şişik. Diğeri daha normal. Bunlar ilan sitesi olduğu için en sık kullanılanlar.

Bir de harici siteler var,

Otoendeks, otodegerle, otocash vb.

Sık kullandığınız pratik, doğru fiyat veren önereceğiniz bir site var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Trinksat otoplus gibi yerlere ön fiyat alın istediğiniz aracın. Zaten ön fiyatından 50-60 düşüğüne alıyorlar sizde 50-60 fazla koyarsanız makul değeri çıkmış olur. Yani araca 900 teklif ediliyorsa o araç 950 ye çabuk gider 1 e biraz bekler üzeri yalan dolan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarı siteye girip emsallerine bakıyorum. Önce ülke genelinde sonra eğer varsa yaşadığım şehirdeki emsallerinin fiyatına bakıyorum. İlandaki fiyatlardan daha uyguna koyuyorum, 2-3 güne alıcısı çıkıyor hemen. Genelde ilana girdiğimde şehirdeki en ucuz ilan benimki oluyor.

• İki site üzerinden değere bakıyorum.
    Kırmızı sitede trink sat fiyatını baz alıp ikisi arasında fiyatı belirliyorum.
    2012 1.3 D aveo aracı mı 1 haftada sattım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sarı uygulamadaki tüm ilanları listelerim, tam orta fiyatı bulurum Atıyorum 500.000 TL olsun. %5 inerim oradan. 475.000 - TL gibi bir satış rakamı oluşur kafamda. Sonra atıyorum araç az boyalı ve km düşük ise üstüne 10-15 bin eklerim. piyasası odur diye düşünürüm. Ve sonra o fiyat bandında değilse yani daha yüksek ise düşmesini beklerim. Düşmezse başka ilan girene kadar beklerim. Çünkü son zamanlarda kimse istediği fiyata satamıyor.

• sarı ve kırmızı site dışında öneriniz var mı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.