Şimdi Ara

2. el araba alacaksanız en az fiyatın %10'u kadar bakım parası ayırın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En iyi ihtimalle 400 bıne aldıgınız araca 40 bın tl ayırın. Trıger , devirdaim, termostat, enjektor bakımı, turbo bakımı, lastik, amortisor, takozlar vb. Bu en ıyı ıhtımal. Eger motorda catlak cıkarsa vs bide motor masrafı yaparsanız bunun 3 katı para harcarsınız. İkinci el ulkedeki bısuru ustaların elınde felegın cemberınden gectıgı ıcın durum bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9F9095222 -- 4 Ağustos 2023; 10:34:27 >

Genel geçer bilgilerle olmuyor bu işler.

Artı ben 2. el otomobil almam. Satarken de sahibinden'e ilana koymam. Çevremden birileri satın alır çünkü aracın geçmişini bilir.

Yoksa ülkenin %90'ı otomobile zaten para harcamıyor. O %10'u da arttır sen. Sanayidekiler yetkili servislerden daha pahalı iş yapıyor artık.
  • Yapılabılecek en mantıklı iş ise en azından görünen kısım: kaportası duzgun aracı almak

• Alakası yok. Ben kendi aracımı 11 senedir kullanıyorum. Bu ay satışa çıkartacağım. Tık dese gittim yetkili serviste yaptırdım. Efendi gibi kullandım. Aracımda bu seneye kadar bana hiç büyük masraf açmadı. 169.000 km'ye geldik. Tüm kayıtları (tüvtürk muayeneleri vs), servis geçmişi koca dosya oldu.

Bugün benim aracımı alsan yaşı itibariyle sürpriz bir şey çıkartma ihtimali çok düşük. Periyodik bakım haricinde özellikle motor ve şanzıman konusunda sorun çıkartmayacaktır. Zaten zamanı geldiğinde gerekli bakımları yaptırınca ya da en ufak bir şey de yetkili serviste sorununu giderince araçta size bir o kadar hizmet ediyor.

Önemli olan kullanıcısını bilmek, aracın geçmişini bilmek. Geçmişini, kaydını vs bilmediğim araç almam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Genel geçer bilgilerle olmuyor bu işler.

Artı ben 2. el otomobil almam. Satarken de sahibinden'e ilana koymam. Çevremden birileri satın alır çünkü aracın geçmişini bilir.

Yoksa ülkenin %90'ı otomobile zaten para harcamıyor. O %10'u da arttır sen. Sanayidekiler yetkili servislerden daha pahalı iş yapıyor artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ObsidianElixir -- 4 Ağustos 2023; 12:25:33 >
  • En temizi hiç 2. el almamak. 2.el D segmenti yerine sıfır km C segmenti ya da hafif ticari daha mantıklıdır.

2000 model megane 1 ilk sahibiydik. motorda sıfır ses.

ağır bakımlarını yaptırıp satmıştım. sattığıma pişman oldum sonra. (al/satcıya gitti oysaki biniciyim demişti)

tek tek kayıt tutarım arabaya yaptırdıklarımı.

alan adam yıllarca belki çok çok az para harcayacak.

2. el alırken bilinçli kişilerden alırsan sorun olacağını sanmıyorum.

Buda yeni aldığım araca harcadıklarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sar1Lac1 -- 4 Ağustos 2023; 13:48:50 >

• 2006 Laguna 1.6 Expression Manuel | 2005 Getz 1.3 GLS Otomatik | 2008 Honda CR-V 2.0i Executive Otomatik | 2015 Fluence 1.5dCi Touch Plus | 2000 Megane RTE 1.6 16V | 2015 Fiesta 1.6 Titanium | 2019 Subaru Forester 2.0i Premium Plus | 2018 Subaru XV 1.6 Xtreme Plus | 2017 Toyota Corolla 1.33 Life | 2018 Megane 1.5 DCI Touch | 2020 BMW 320i G20 Sport Line | 2022 Egea 1.3 Easy Plus |
    • 2011 Mazda 3 1.6 impressive Otomatik (Mevcut araç)
    • 2025 Clio 1.0 TCe Evolution (Mevcut araç)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4.2'ye kadar araç tavsiyesi
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt

Hocam erinmedin mi bunları not etmeye 2. el araba alacaksanız en az fiyatın %10'u kadar bakım parası ayırın 

Şaka bir yana bu şekilde tutan birinin ilanını görsem direk alırım o aracı. Ben daha aldığım yakıtın fişini not etmeyi unutuyorum.

Daha yeni arkadaşa araç aldık, insanlar biraz düzgün araç bulunca gözleri kararıyor çoğu şeyi incelemiyorlar.
    Boya değişen yerine bakım geçmişini ve güncel parçaları kontrol etseler iş rahatlayacak.

Adam triger vs ağır bakım yaptırdım diyor trigeri geçtim daha v kayısı çatlak bilya ses yapıyor.

Elektrik tesisatı nizami, ağır ve rutin bakımları düzgün yapılmış aracın yuruyende neler değişmesi gerekir bir tahmin yapılır ona göre alınır, (amortisörler, alt takım, diskler vs vs )

Ama mustehak bu halka hala boyasız veya değişensiz araç arıyorlar.

Kapısı ve bagaj kapağı değişmiş aracın size ne masrafı olacak?
    Ama bakımsız aracın sorunları bitmez...

Gerci bunlara dikkat etmek için biraz arabadan anlamak lazım kaputu açmayı, sıvıların ne sıvısı olduğu bilmeyen arkadaşlar araba alıyor.

Dipnot: antifiriz olmayan veya antifrizi pis olan araçtan direkt kaçın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Genel geçer mi ahahahahH :)

Ya araç arıyorsunuz bütçenize göre istediğiniz kondisyonda araç bulamadınız yada aldığınız araca çok para harcadınız veyahut bir diğer seçenek hem ucuz hem temiz olsun diye uygun arabalara bakıyorsunuz.Cevaplarınızdan anladığım o.
    Bir çok ülke gezdim şuanda farklı bir ülkede yaşıyorum.Net söyleyebilirim ki; Dünyanın belkide en temiz 2.el pazarına sahibiz(Kaporta konu dışı tabiki).

• haziranda 25 yaşında araç aldım triger v kayıcı devirdaim üst kapak contası buji buji kablosu antifriz 8 lira masraf ettim baskı balata daha önce değişip bakımı yapılmış yapılacak olanlar alt düzen salıncak rot amortisör 4 adet ve frenlerde elden geçecek toplamda 10 15 bin daha gider diye düşünüyorum ondan sonrası için para biriktirip model yükseltme imkanı olana kadar kullanmaya devam

araç fiesta flair 1.25 klimalı 98 model

ama onunda kişiliğine bakın tabi, hasarsız, değişensiz olsun
    Büyük firma diye gittiklerimde bile 10 bin olmamış arabalar leşti

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.