Şimdi Ara

2. el alfa romeo 147 alınır mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
6
Favori
201.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu araci kullanmadim ama bir kullanmak istiyorum. 147nin tipi gayet hos.Arkadaslar arabalarinizin resimlerini bekliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @w@terfly@

    2001 model ile 2003 model aynı kasayı kullanıyor ve arabada bir değişiklik yok die biliyorum. 2005in ikinci yarısında araba yenilenmiş haliyle piyasaya sürüldü. ha bu arada bu 3 yıldız olayı önden çarpmalarda verilen derecelendirmedir. 147 arkadan ve yandan çarpmalarda 5 yıldız almıştır.



    yorum için teşekkürler ama linkteki videoyu izlersen(iz) yandan nasıl 5 yıldız almış benim gibi hayretler içinde kalırsın(ız).inanın aşık olmuştuk resmen ve neredeyse alıcaktık ama bu video düşüncelerimizi değiştirdi. türkiye trafiğinde siz istediğiniz kadar dikkatli olun gelip size vurmayı becerebilcek o kadar çok sürücü varki.yani otomobilin güvenliğide biraz önemli bence.buda bu yaz kısa süren bi yaz aşkı olarak kaldı.neyse yorum için tekrar teşekkürler.
    http://fliiby.com/file/377371/4giozmxekq.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi identitynumb -- 31 Temmuz 2010; 17:31:49 >




  • Selam arkadaşlar bende 147 lere tesadüfen nette sörf yaparken aşık oldum.Ciddi şekilde ilgileniyorum.Benim her gün işe git gel 40km yolum var dolayısı ile ya gazlı (ki şimdi corsa 1.4 gazlı aracım var ) ya da dizel bi arac alabilirim.147 lere Lpg taktırınca performansları nasıldır? ayrıca yakıt sarfiyatı nedir lpg de ??
  • neden alfa romeo?

    alfa romeo’yu çok beğeniyorsunuz, belki de satın almak istiyorsunuz. alfa romeo’nun sportif başarılar ile dolu geçmişini belki duydunuz, belki duymadınız. fakat bildiğiniz birşey var: trafikte diğer araçların arasında ne kadar farklı, ne kadar estetik, ne kadar karizmatik değil mi? eee, siz de farklı bir kişisiniz, sıradan olmak istemiyorsunuz. eh, hem sıfır fiyatları hem de 2. el fiyatları gayet makul gözüküyor. ama alfa hakkında hiçbir bilginiz yok.
    ne olur ne olmaz diye birilerine danışmak istersiniz herhalde, değil mi?

    bu düşüncenizi arabalardan anlayan bir tanıdığınıza açtınız….ve müthiş bir tepkiyle karşılaştınız: “sen deli misin, alfa’lar benzini su gibi içer, para yetiştiremezsin. hem yedek parça sıkıntısı da had safhadadır, en ufak bir şey için 3 ay beklersin, araban serviste çürür. üstelik alfa bizim memlekete uymaz, çünkü dayanıksızdır, hemen bozulur. sen aklını peynir ekmekle mi yedin??????”.

    moraliniz bozuldu değil mi? hayalinizdeki o yırtıcı bakışlı arabanın bu kadar sorunlu olduğunu bilmiyordunuz. başka marka araba bakacaksınız mecburen. eh, o markalarda herkeste olan modeller var. herkesin hemfikir olduğu gibi sağlam, ekonomik, hızlı…ve fena halde sıkıcı! içinize sinmiyor bir türlü. gözünüzü kapadığınızda alfa romeo’nun beyinlere kazınan üçgen ızgarası ve tatlı hırıltılarla çalışan italyan motorunun sesi gelip beyninize yerleşiyor.

    peki bu tanıdığınız acaba gerçekten sizi doğru mu yönlendiriyor, ne dersiniz? internette bir sürü alfa fanatiği olduğunu duyuyorsunuz, alfisti mi ne diyorlar kendilerine, neden bu kötü arabalara böyle aşkla bağlılar acaba?

    sahi, sizin bu tanıdık var ya, hiç alfa kullanmış mı yoksa “amcasının oğlunun ortağı kullanıyordu da” ondan mı duymuştu?

    gelin kulaktan dolma bilgileri boşverin, gerçek alfa kullanıcılarından bu iddiaların asıllarını dinleyin:

    öncelikle, alfa bir ufo değildir. bugün üretimde olan tüm modelleri, aynı sınıflarda üretilen modellere rakip olarak tasarlanmaktadir. ancak alfa, modellerini, pekçok rakibinde bulamayacağınız bazı baharatlarla önümüze sunmaktadir. tasarım, imaj, kullanım özellikleri, alfa'yı rakiplerinden biraz ayırır. bu ayrım, oldukça ince karar bir ayrımdır. güncel alfa modelleri, belirli bir performans payı da katılan, fakat konfor özellikleri de gayet yerinde olan araçlardır. bu otomobiller, sadece sürat tutkunlarını tatmin edecek şekilde değil, aileleri de mesud edecek şekilde şekillendirilmektedirler.

    1. alfa’lar çok benzin yakar. sen o kadar zengin misin?

    madem öyle alın işte size kendinizi zengin göstermek için fırsat: özellikle 1,6 lt hacimli twinspark motorlar standart kullanımda aynı sınıfta ve benzer ağırlıktaki rakiplerinden çok farklı bir tüketim değerine sahip değillerdir. 2004 model 1,6 156 sadece istanbul şehir içi dur-kalk trafiğinde kullanıldığında yakıt tüketimi 10lt/100 km civarındadır. bu, araçlardaki yol bilgisayarından alınmış bir veridir. otoban kullanımında ise bu rakam 6lt civarlarına doğru düşmektedir.

    fakat yukarıdaki bu iddiayı doğrulayacak durumlar da olacaktır. alfa’nın kalbi herşeyden önce sportif ruha sahip motorudur. devir arttıkça hırçınlaşan motor sesi sizi daha fazla gaza basmaya teşvik edecektir. elinizin altında devir kesiciye girerken bile hala hızlanmaya devam eden bir makine varken makul bir kullanım tarzı belirlemek tamamen sizin sabrınıza ve kulaklarınızı ne kadar tıkalı tutabileceğinize bağlıdır.

    2. alfa romeo’nun yedek parça sıkıntısı vardır. araban serviste çürür bak.

    bunu diyenin otomotiv sektörü ile olan ilgisinden kuşku duyun. alfa romeo distribütörlüğünün 2001 yılında zeytinoğlu grubu’ndan tofaş’a geçmesinden sonra bu konuda hiç bir sıkıntı kalmamıştır.
    yetkili servislerin dışında alfa’nın türkiye’deki ilk modellerinden beri hizmet veren özel servisler de gayet kaliteli hizmetlerini sürdürmektedirler. eğer bir alfa sahibi, aracının uzun süredir parça beklediğinden bahsediyorsa bilin ki standart olmayan, aksesuar grubuna giren bir parça yüzündendir.

    3. alfa’lar dayanıksızdır, hemen bozulurlar. aldıktan 3 gün sonra bozulan alfa’lar varmış.

    vardır muhtemelen ama onlar da kaza yapmıştır herhalde. fakat, özellikle yeni nesil alfa’ların resmi otoritelerin kayıtlarına giren arıza istatistikleri bu iddiaları çürütmektedir.

    her ne kadar alfa’ların üretim kalitesi japonlar kadar olmasa da alfa’ların bu suçlamayla karşılaşmasının ana nedeni kullanılan malzemeden çok işçilik problemleridir.

    her marka araçta olduğu gibi elbette alfa’larda da bazı kronik sorunlar ve hassas parçalar vardır. twinspark motorlar için başı çeken sorun varyatör adı verilen motor parçasıdır. motorun torkunu belli bir devir aralığında düzenli dağıtmayı ve çekiş gücünün devamlılığını sağlamayı amaçlayan bu parça yağsız kaldığı durumda bozulmaktadır. her ne kadar bu parçanin bozulmasi motorun işleyişini ve performansını etkilemese de ilk çalışma anında çıkardığı ses rahatsız edebilmektedir. ancak bu sorunda çözülmüştür.. varyatör değişiminde servislerin taktıkları “valf” sayesinde varyatörün ömrü 50.000 km. ve üzerinde seyretmektedir..

    alfa modellerinin bir diğer hassas noktası ön takımlardır. yüksek hızlarda rakipsiz bir stabilite ve viraj hakimiyeti sağlayan süspansiyon geometrisi ülkemiz şartlarında yol bozukluklarından olumsuz etkilenebilmektedir. ancak bozuk satıhlarda özenli kullanımda süspansiyonlarla ilgili önemli herhangi bir şikayet oluşmamaktadır.

    4. alfa servisleri yetersizdir, bilgisizdir, kara cahildir vs.

    haddimize değil tofaş’ı savunmak ama yetkili servisler düzenli olarak tofaş tarafından eğitimden geçirilmektedir. yeni nesil (147-156-166-159) alfa’lar konusunda münferit olaylar dışında önemli bir şikayet duyulmamıştır. . hatta normalde fren balatalarının garanti kapsamının dışında olmasına rağmen sırf fren yaparken “gıcırtı” sesi gelmesi nedeniyle tofaş’ta garanti kapsamına sokulup yetkili servisler tarafından değiştirilmektedir...

    ayrıca unutulmamalıdır ki yeni alınan tüm alfa romeo modelleri 2 yıl mekanik garantiye sahiptir, ve bu garanti cüzi bir miktar ile 4 yıla kadar uzatılabilmektedir..
    ayrıca birmot’lar servis bölümlerini fiat ve alfa romeo için ayırma çalışmalarına başlamış olup, alfa sahiplerine verilecek hizmet kalitesinin de arttırılması planlanmaktadır.

    5. alfa’lar güvensizdir. sakın kaza yapma! aman diyeyim…

    2001 yılında yapılan euroncap testlerinde alfa’nın 147 modeli çarpışma testlerinde beş üzerinden üç yıldız almıştır. bu skor bazı rakiplerden kötüdür ancak yandan çarpma testlerinde 147 beş üzerinden beş yıldız almıştır. 147 makyajlandıktan ve ekstra güvenlik donanımları eklendikten sonra tekrar bu teste sokulmamıştır.
    156 modelinin euroncap tarafından yapılmış resmi bir testi bulunmamaktadır. 159 modeli ise testleri beş yıldız alarak tamamlamıştır.
    burada unutulmaması gereken nokta euroncap testlerinde, kaza olduktan sonra aracın gördüğü hasar üzerinden aracın ne kadar güvenli olduğunun belirlendiğidir. yani, pasif güvenliğin dışında aktif güvenlik unsurları bu testlerde dikkate alınmamaktadır. daha önce bahsedilen dengeli yapısı ve süspansiyon geometrisi ile alfa’lar yıllardır yol tutuş konusunda haklı bir üne sahiptir. standart haliyle bile bir alfa’nın viraj kabiliyeti rakiplerinden kat kat üstündür ve yoldan çıkarabilmek özel beceri ister.

    6. alfa’nın 2. eli yoktur, alırsan elinde kalır.

    italyan arabalarının 2. elde diğer markalardan biraz daha fazla değer kaybettiği bir gerçektir. ancak giderek kötüleşen 2. el piyasasında artık diğer markaların da alfa’dan aşağı kalır yönü kalmamıştır.
    alfa’lara 2. elde çok talep olmamasının nedenleri sizin de şahit olduğunuz kalıplaşmış düşüncelerdir. alfa hiçbir zaman türkiye’de geniş kitlelere satılmamış, dolayısıyla çok net bir kullanıcı görüşü oluşmamıştır. çoğu bilgi kulaktan dolmadır. eski modellerde yaşanan sorunlar ve üzerine zeytinoğlu grubu’nun düştüğü finansal darboğaz nedeniyle yedek parça temininde yaşanan sıkıntılar insanların kafasındaki alfa imajını hakettiği yerin çok altına atmıştır.

    7. alfa’lar yürümez. ben pejom ile alfa’yı geçmiştim biliyormusun?

    allah iyiliğinizi versin. kamera şakasıdır o.

    yine de en azından bu iddianın ilk kısmına ciddi bir cevap verelim: alfa’ların motorları sınıflarının en yüksek beygir gücü değerleri arasındadır. fakat bir aracın performansını belirleyen başka unsurlar vardır, aktarma organları, vites oranları ve ağırlık gibi. bu unsurlar gözetilerek üretilen arabalarda başka konularda fedakarlık yapmak gerekir, ki konfor bunların başında gelir. unutmayın ki alfa’ların top modelleri dışında kalan modeller sadece performans amaçlı değildir. alfa romeo modellerinde performans/konfor dengesi iyi ayarlanmıştır. ama sadece performans arıyorsanız yanlış yerdesiniz demektir.

    her üretici, ürettiği modellere bazı karakteristik özellikler atar. genel olarak konuşursak japon üreticilerde sorunsuzluk ön plana çıkar, alman’larda konfor, italyan’larda ise hiç kuşkusuz estetik. işte, alfa romeo’da üretim felsefesi de atak ve estetik araçlar yaratmak şeklindedir.

    sonuç olarak siz bir alfa romeo’yu beğendi iseniz bu arabayı gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz.. bu arabayı aldığınızda dünya otomotiv tarihinden bir parça satın aldığınızı zamanla anlayacaksınız.. aldığınız arabanın 1900’lü yıllarda hangi arabadan, hangi konseptten esinlendiğini hissedeceksiniz.. buda size anlatılmaz bir haz verecek, alfanızı daha çok seveceksiniz…

    sahi, alfa romeo’nun kullandığı “cuore sportivo” sloganının ne anlama geldiğini hiç bu açıdan düşünmüş müydünüz?




  • ARKADAŞLAR FORUMU COK DETAYLI OKUMADIM AMA BAYAA OKUUDUM BAZI ARKADAŞLAR KENDİLERİNDE ALFA OLMADIGI HALDE SADECE KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE MESAJLAR ATMIŞLAR BAKIN BİRİNCİSİ BU ARABA İÇİN LÜTFEN MİLLETİN DEDİKLERİ İÇİN KULLAKLARINIZI TIKATYIN DUYMAYIN CÜNKÜ İNANINKİ KİME SORSANIZ COK BİLİYORLARMIŞ GİBİ ABUK SUBUK YORUMLAR YAPARLAR BENDE 1 YAŞINDA Bİ ALFA VAR İLK ARABAM VEDE COK MEMNUNUM Bİ KERE ARKADAŞLAR ALFA HERKEZDE YOK BUNUN AVANTAJINI DOYA DOYA YAŞIYOSUNUZ MERAK EDİLEN KARİZMATİK Bİ ARABAA MOTOR SESİDE DEE MUHTEŞEM BEN COK MENUNUM TAVSİYE EDERİM
  • Konuya bak be 2006 dan beri devam ediyor.. Bende 20 yaşındayım. Alfa hastasıyım.. Gerçekten mükemmel araba, gerçi araba denmez ama .. Birgün param olursa Alfa alıcam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper15 -- 13 Ekim 2010; 23:58:52 >
  • tipo98 model klimasız arabamı sattım ve şuan 2004 model ALFA 147 DİSTİNCİVE PLUS SUNROF lu olan modelini almayı düşünüyorum araç da bayağı bir özellik mevcut bende forumda yazanlar gibi kime sorduysam bu araca sahip olmayan dünya kadar insan hepsi bu arabayı kötülediler... gel gör ki ben bu arabaya aşık oldum tutuldum hiç alfam olmamasına rağmen görüntüsüne vuruldum bu araayı bayramdan sonra alıcam inş . kendi ustama söyledim . o araba harika bir araba dedi . mercedes konforunda bir araçtır dedi . ve ona bindikten sonra reno tofaş toyota honda opel bunlara kesinlikle binmek istemeyeceksin dedi ve artık kararımı verdim bayramdan sonra alıcam .
  • Aracı almayı düşünen arkadaşlar düşünmesin hemen araştırmaya başlasın.
    120 hp lik 1.6 motor şiçinde çok yakar doğrudur ama gaza basan benzinide katlanacak.
  • 7. alfa�lar yürümez. ben pejom ile alfa�yı geçmiştim biliyormusun?

    allah iyiliğinizi versin. kamera şakasıdır o.



    yazın tamamen süper artık aklımda şüphe kalmadı ama bu bölüme bittim
  • Alfa Romeo ile mantığın iliskisi zayiftir, daha çok zevke hitap eder derler evet doğrudur , Alfa Romeo kullanıcısına müthiş bir haz verir ancak ekonomik olarakta mantiksiz değildir dikkat edin son üç yılda en az deger kaybeden ikinci el araç 156 ve 147 dir. Bu araçlar inatla 20.000 sınırının üstünde tutunuyor pek iyi durumda olmayanı bile 20.000 civari ustu rakamlarda Alici buluyor. 23-26 bin tl ye özellik manyaa bir araç alabiliyorsunuz. Esp sinden cruse kontrolüne çift bolgeli dijital klimasına varana dek tam dolu akranlarından çok güçlü bir araç. Ayrıca kimse bu araçların megane yada focus parasına alındığını bilemiyor çok daha fazla bir araç zannediliyor. prestiji yüksek. Kısaca İtalyan otomobil sektörünün ürettiği kalite araçlardan biri Alfa Romeo. Beni soracak olursanız tabiki param olsa 3.20d alırım ama inanın bu araçlarda o 80-90 bin lik araçların zevkinin buyuk cogunu 1/3 fiyatına verebiliyor




  • bunu bir siteden aldım alfa romeo 147 2007 model

    Alfa 147 nin en donanımlı olanıdır. 2007 model 46333 km de. 40.000 bakımı birmotta yapıldı, 60.000 e kadar bakım istemiyor. Sol ön çamurluk, sol ön kapıda lokal boya vardır. Version Adı : ALFA ROMEO Alfa 147 1.6 T. Spark Distinctive Araç Sınıfı : C Yakıt Tipi : Benzinli Motor Hacmi : 1598 cc Silindir Sayısı : 4 Motor Gücü : 120 HP Maksimum güç devri : 6200 d/d Tork : 146 Nm Maksimum tork devri : 4200 d/d 0-100 km/s hızlanma : 10.6 s Son hız : 195 km/s Şehir dışı yakıt tüketimi : 6.4 lt Karma yakıt tüketimi : 8.2 lt Kapı Sayısı : 5 Gövde Şekli : Hatchback/5 Uzunluk : 4223 mm Genişlik : 1729 mm Yükseklik : 1442 mm Aks aralığı : 2546 cm Boş ağırlık : 1220 kg Taşıma kapasitesi: 520 kg Yüklü ağırlık : 1740 kg Ön Lastik : 195/60 R 15 Arka Lastik : 195/60 R 15 Yakıt deposu : 60 lt Bagaj Hacmi : 292 lt Vites : Düz (M5) Çekiş : Önden çekişli Koltuk Sayısı : 5 Güvenlik AIRBAG - SÜRÜCÜ HAVA YASTIĞI AIRBAG - SÜRÜCÜ YAN HAVA YASTIĞI AIRBAG - TAVAN HAVA YASTIĞI AIRBAG - YOLCU HAVA YASTIĞI AIRBAG - YOLCU YAN HAVA YASTIĞI EMNİYET KEMERİ - AKTİF KEMER GERGİSİ ÖN EMNİYET KEMERİ - YÜKSEKLİK AYARLI FREN - ABS FREN - ASR (KAYMA ÖNLEYİCİ AZALTICI) FREN - EBD GÜVENLİK - FPS (YANGIN ÖNLEME SİSTEMİ) GÜVENLİK - VSA (ARAÇ DENGE KONTROL SİSTEMİ) KİLİT - ARKA KAPI ÇOCUK GÜVENLİK KİLİDİ KİLİT - MERKEZİ KİLİT KİLİT - UZAKTAN KUMANDA İç Donanım AYDINLATMA - OKUMA LAMBASI, ARKA AYDINLATMA - OKUMA LAMBASI, ÖN BAGAJ - İÇERİDEN AÇILABİLİR BAGAJ KAPAĞI DİREKSİYON - 3 KOLLU HİDROLİK DİREKSİYON DÖŞEME - DERİ DİREKSİYON KAPLAMA DÖŞEME - KUMAŞ KAPLAMA DÖŞEME - PASPAS, KUMAŞ KLİMA - AC, OTOMATİK KLİMA - POLEN FİLİTRESİ KOLTUK - 60 : 40 ORANINDA KATLANABİLİR ARKA KOLTUKLAR KOLTUK - KOL DAYAMASI ÖN KOLTUK - YÜKSEKLİK AYARLI SÜRÜCÜ KOLTUĞU KOLTUK BAŞLIĞI - AYARLANABİLİR VE KATLANABİLİR KONFOR - CRUISE CONTROL SAKLAMA GÖZÜ - BARDAK TUTUCU, ÖN SAKLAMA GÖZÜ - ÖN KOL DAYAMA EŞYA GÖZLÜ SAKLAMA GÖZÜ - TOPİDO GÖZÜ Dış Donanım AYNA - ELEKTRİKLİ DIŞ AYNALARI AYNA - GÖVDE RENGİ AYNALAR AYNA - ISITMALI DIŞ AYNALAR CAM - ARKA CAM, ISITMALI (ZAMAN AYARLI) CAM - ELEKTRİKLİ ÖN CAMLAR CAM - ELEKTRİKLİ ARKA CAMLAR FAR - ARKA SİS LAMBALARI FAR - COMING-HOME (EVE KADAR İZLEME ÖZELLİKLİ) FAR - ELEKTİRİKLİ FAR YÜKSEKLİK AYARI FAR - İÇ AYDINLATMA, İLAVE FAR - İLAVE FREN LAMBASI (3. FREN LAMBASI) FAR - ÖN SİS FARLARI JANT - ALAŞIM JANT, 16'' SİLECEK VE YIKAMA - ARKA CAM SİLECEK SİLECEK VE YIKAMA - ARKA CAM YIKAYICI STEPNE - STEPNE Multimedia AUDIO - CD PLAYER AUDIO - DİREKSİYONDAN KUMANDALI SES SİSTEMİ AUDIO - RADYO ÇALAR BİLGİ SİSTEMİ - 'A' TASARIMLI BLUETOOTH TELEFON UYUMLU BİLGİ SİSTEMİ - LINGUATRONIC (SES KUMANDALI) BİLGİ SİSTEMİ - SAAT, DİJİTAL BİLGİ SİSTEMİ - YOL BİLGİSAYARI HOPARLÖR - 8 AD.




  • bir solukta okumuşum :)))
  • 147 alınırmı cevabım evet ama neden diye sorarsanız anlatıyım birincisi alfam 2005 147 2.0 inanılmaz bir güç motora hakkaten beygir sokmuşsun gibi atak :)) ve torku çok yuksek olmakla beraber eskimiyen bir araç gaza dokunmak bir zevk.

    İçinde oturunca kemikli yapısı güven veriyor, müzik sistemi bir harika opera sahnesi gibi akustik ayarı çok güzel. klima aynı anda hem soğutma hem ısıtma açısında çift yonlu kullanımıyla çok rahat ettiriyor, koltuklar sarıyor ve yormuyor, araç içeri ses almıyor süspansyonlar spor araçlara göre daha yumuşak üst segmente göre daha sert yol tutuş konusunda inanılmaz bir yeteneği var, vites sistemi konusunda diyecek bişi yok F1 şanzıman, hızlanmada 8 - 10 saniye arasında motorun yıpranmışlığına göre değişir ama her iki durumdada 100km/st hıza ulaşıncaya kadar basarsanız sizi koltuğa yapıştırır garanti ediyorum. :))

    Farklı ve yakışıklı olmakla birlikte inanılmaz bir yol tutuş seviyesine sahip viraj eğiminede bağlı olarak arkadan itişli güçlü bir araçtan bile daha güvenli tekerleklerin gövdede arkaya ve öne olan uzaklığı aracı bir o kadar dengeli yapıyor bu segmentteki araçların çok üstünde.

    İlk arabam 97 mondeo 2,0 ghia otomatik di ondan sonra 98 406 2,0 SV ondan sonra 96 BMW 2,0 İ ondan sonra vectra 99 2,0 gt sonra 2002 406 2,0 SV Son olarakta yine mondeo 2,0 giha oto idi ama size soyluye bileceğim tek bişi var mondeoyu atak ve kemikli yapısından dolayı ve iç donanımındaki rahatlıktan seçtim 406 yı güçten ağırlıktan ve dengeden seçtim BMW yi yapısındaki aero dinamik unsurlar ve dengesinden dolayı seçtim.

    Şimdi ise bir arabammm var diyorum hemde gururla çünkü alfa otekilerdeki ozellikleri tek başına barındırmakla birlikte kullanırken gerçekten mutlu olmanızı sağlar çünkü o nu kullanırken diğer araçların sizi geçmesine ancak siz izin verirsiniz ve kesinlikle sizi geçemeyeceklerini bilirsiniz onların bu sahte mutluluğuna için için gulersiniz resmen bir çocuk olursunuz kısaca mutlu olursunuz.

    Bu araç hakkında bilmeden konuşan çok insan var bir alfacı bu na kötü demez ama bir alfacı olmak için uzun bir yola ve birikime ihtiyacınız olmalı bir aracın yolda giderken neyi nasıl yapacağını bilmelisiniz. yoksa bu aracı kullanamazsınız.

    Bu aracın parçası bulunmaz ve pahalı falan değil daha önce kullandığım bir çok arabadan ucuz nerdeyse. Servisi yok değil bütün fiat servisleri bakar yetkili servislerin dışında özel servislerde var. Çok arıza vermez eğer araba kullanmayı bilmiyorsanız bütün arabaları bozarsınız bu alfanın suçu değil. Yakıtı çokmu yakıyor soylıyım mondeo ile aynı 406dan çok opelden az ama kullanıma göre de değişir arabadan anlıyan insanlar bilirki yakıt herşeye göre değişir mesala 1000 km lik şehirler arası bir yolda garanti ediyorum bilmeyen bir insandan yarı yarıya az yakıtla giderim ben nedenmi çünkü o yolda virajları içten yada dıştan alman bile 10 - 20 km yolunu uzatır veya kısaltır yada arabayı boşa atmaktansa yokuş aşağı 5. vitesi kullanman yine 1000 km lik bir yolda sana boşa atana göre büyük avantaj sağlar şimde derleki alfa çok yakar :))))) yakar tabi 5000 devirde vites değiştirir sürekli basarsan doğan alfanın 2 katını yakar :))))

    Alınca satılmaz şöyle olur boyle olur yandım bittim :)) o zaman araba hiç alma her malın nasıl ki bir satıcısı varsa o ölçüden daha çok alıcısı var önemli olan alıcının doğru seçimi yapmasını sağlamak ve doğru seçim istisnasız kesinlikle 147.

    Bu ulkede insanlar koyun sürüsü gibi sürekli bir önder bekler artık siz buna ister toplum psikolojisi deyin isterseniz aziz nesini örnek gösterin :)) ben bilmem diyeceğim tek bişi var bu kadar anlattıktan sonra ALFA ROMEO 147 2,0 kullanmıyacanda ne kullanıcan..... (159 HARİÇ) :)))




  • Alfa 147 1,6 2006-2007 distinctive versiyonu almayı düşünüyorum. 60000 civarı yol yapmış arabanın ederi nedir? Fiyatı uygun olursa 100000 km'ye kadar kabulumdür.
  • kesinlikle katılıyorum. binici alacak bunu. paraya sıkışık, önünü göremeyen kişilere ciddi sıkıntı olur. bir de asimetri problemi olanlar ön tampondaki plakanın yanda olmasından dolayı alfayı pas geçiyorlar. alfa yönetiminin ne yapıp ne edip ön konsoldaki ızgara alanını küçültüp plakayı ortaya alması gerekir.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Method Man

    147 di alınacak bi araç ama sıkıldığın zamnda elinden çıkabilecek bi araç değil elinde kalır gibime geliyor
  • bmw ile aynı kefeye koyduğum bir araç markasıdır alfa 147 3kapılı hele hele gri olanlarını gördümmü böyle içim cız ediyor keşke diye ama 3kapılıda şuan istemiyorum.
  • merhaba, şu ara araç almak için bakıyorum ve 2 aydır filan alfayı takip ediyorum. forumda yazılan tüm yorumları da okudum. bazı arkadaşlarında dediği gibi alfaya binmeyen, sahip olmayanların olumsuz yorumları var. bence bunlar önemsiz. önemli olan binip kullananın ne dediğidir. şuan 147 almayı istiyorum ancak param yetmiyor. 2003-2004 ler 17.000'den başlıyor. hayırlısı bakalım.

    NOT: bu arada aracını ACİL satmak isteyen 15-16.000'e verecek biri varsa bana ulaşsın. istanbuldayım. (burak_yuce@hotmail.com) LPG'li olursa süper olur:)
  • MERHABA arkadaşlar ben yeni üye oldum buraya alfa romeo'ya çok detaylı üzerine çok konuşulan bi alan bırakılmış bunu sağlayan kişilere sonsuz teşekkürler. Çünkü alfacıların bi çoğu bilirki alfaya karşı ön yargı hat safhada...

    ben aracımı evleniceğim için hiç istemeyerek satıyorum nakite ihtiyacım var araç 2004 siyah 147 1.6 TS Distinctive 120 hp 22.100 TL full+full'dür. extra bi çok özellik benim tarafımdan yapılmıştır ve mevcuttur.
    ilgilenen arkadaşlar linkten bakabilirler.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-modifiyeli-alfa-147-full-full-acil-51165519/detay/

    alfa bi tutkudur vazgeçilemez bir tutku....

     2. el alfa romeo 147 alınır mı?


     2. el alfa romeo 147 alınır mı?


     2. el alfa romeo 147 alınır mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WEST_BOY

    7. alfa’lar yürümez. ben pejom ile alfa’yı geçmiştim biliyormusun?

    allah iyiliğinizi versin. kamera şakasıdır o.

    yine de en azından bu iddianın ilk kısmına ciddi bir cevap verelim: alfa’ların motorları sınıflarının en yüksek beygir gücü değerleri arasındadır. fakat bir aracın performansını belirleyen başka unsurlar vardır, aktarma organları, vites oranları ve ağırlık gibi. bu unsurlar gözetilerek üretilen arabalarda başka konularda fedakarlık yapmak gerekir, ki konfor bunların başında gelir. unutmayın ki alfa’ların top modelleri dışında kalan modeller sadece performans amaçlı değildir. alfa romeo modellerinde performans/konfor dengesi iyi ayarlanmıştır. ama sadece performans arıyorsanız yanlış yerdesiniz demektir.

    her üretici, ürettiği modellere bazı karakteristik özellikler atar. genel olarak konuşursak japon üreticilerde sorunsuzluk ön plana çıkar, alman’larda konfor, italyan’larda ise hiç kuşkusuz estetik. işte, alfa romeo’da üretim felsefesi de atak ve estetik araçlar yaratmak şeklindedir.

    sonuç olarak siz bir alfa romeo’yu beğendi iseniz bu arabayı gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz.. bu arabayı aldığınızda dünya otomotiv tarihinden bir parça satın aldığınızı zamanla anlayacaksınız.. aldığınız arabanın 1900’lü yıllarda hangi arabadan, hangi konseptten esinlendiğini hissedeceksiniz.. buda size anlatılmaz bir haz verecek, alfanızı daha çok seveceksiniz…

    sahi, alfa romeo’nun kullandığı “cuore sportivo” sloganının ne anlama geldiğini hiç bu açıdan düşünmüş müydünüz?




    ben 1.4 TS 146 ile kaç 2.0 litre motorlu araç yediğimi bilirim :)) Hatta 146 1.4 TS ile 2. viteste 110 yapmıştım, oysa ki ondan 1 sene sonra satın alıp 3 sene kullandığım Opel Astra Sportive 2.0 136 HP aracımla ancak 2. viteste 105 yapabilmiştim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleeptalkercat -- 31 Ağustos 2011; 23:55:01 >




  • Konuyu hortlattım ama alfa romeo 147 almayı düşünüyorum.bütün msjları okudum kararsızım.+ ve - leri nelerdir?2009 2010 veya 2011 modelleri kullananlar yardımcı olursa sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.